Naše dvorište |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 4748495051 140> |
Korisnik | |
Mira021 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 3188 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ta luciferka je baš lip cvit,a i ostalo ne zaostaje,sve je lipo rascvitano
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
kat.rea ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
evo ovo su kupovne
|
|
![]() |
|
lilie ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Belišće Status: Offline Bodovi: 2319 |
Sada znam za ubuduće. Hvala na savjetu!!!!
![]() |
|
znati mnogo ne znači biti mudar
|
|
![]() |
|
kat.rea ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
I ja sam tako ostala bez mnogo lukovica... tulipani , ljiljani... prošlo proljeće sam naletila na košarice i kupila ih, a u jesen u nedostatku kupovnih mi je MPS izrezao kutije od sladoleda, odnosno napravio rupe na njima da se voda ne zadržava i ovu zimu su poslužile. Ma voluharice su opake, sve požderu...
|
|
![]() |
|
lilie ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Belišće Status: Offline Bodovi: 2319 |
Nisam razmišljala da ju stavim u košaricu pa ju je sigurno nešto pojelo.
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Lilie i ja sam crocosmiu lani kupila, ali ju nisam posadila direkt u zemlju ili bolje rečeno ne bez zaštite, nego u košaricu za lukovice i tako je ostala i preko zime u zemlji, samo sam zaštitila sa grančicama crnogorice, ali kako je ona bila na dijelu koji je ove godine doživio drastične promjene, u proljeće sam opet sa košaricom sve izvadila iz zemlje i tako je čekala dok nisam mogla posaditi na mjesto gdje je sada... zato sam presretna što mi cvjeta
![]() |
|
![]() |
|
moja najcrvenija i najmirisnija ruža
od 4 azaleje koliko ih je bilo u kupljenoj teglici samo je jedna preživjela
a ako se netko sjeća mog "projekta stablašica" evo 1/3 koja čist solidno izgleda
ja bih pokušala malo razrezati i "otvoriti flašu", a opet se bojim da nije prerano
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() Prošle godine kupila crocosmiu, posadila i čekala, čekala (obično se kaže: tko čeka, taj i dočeka) ali nikada nisam dočekala ni da izviri iz zemlje. Uopće je nije bilo ni u zemlji, ne znam da li ju nešto pojelo.
Tražila u trgovinama i ove godine i nisam našla.
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Drugi cvat klematisa dr. Ruppel
![]() pored njega je mladi ovogodišnji Rouqe Cardinal pa si je valjda umislio da mora i on "pocrveniti" ili se srami što ovaj mladac ima više cvjetova od njega, tko bi ga znao...
a evo i mladca... klematis Rouqe Cardinal
prije mjesec dana kupljena matiola lijepo cvjeta
crveni rododendron kaže da mu je tu dobro
|
|
![]() |
|
![]() |
|
U pravu si Anaida, a on mene veseli jer dozrijeva kada još nema našeg domaćeg voća, osim jagoda...
Jučer sam Bergeniji obećala poslikati moju lucifericu, pa počenjem sa njom
![]() crocosmia lucifer
![]() |
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
I ja sam te posjetila i uživala u slikicama - a tvoj tay je car! To su već rekli svi
![]() |
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
Medvjed34 ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 13 Travanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1640 |
Hvala ti Kat, veselim se već sad
|
|
Živi svaki dan kao da ti je prvi
|
|
![]() |
|
Mali kaktus, ima još samo da stignem poslikati, jer ja sam kakti na godišnjem, a sad tek neznam čega bih se prije primila, no za početak sam imala prisilni time out... ugrizo me neki buba-švaba
![]() ![]() Niho, da baš bi ti pasao... no sad ih ne vidim ni ja kod nas u ponudi, možda bude na jesen, ako naletim ja ti ga kupim...
Šmrcko tayberry ti treba žicu za potporu, on nije grm, pa ga možeš posaditi uz ogradu, a za ovu godinu vjerojatni ni neće narasti veliki. Nemoj mu pustiti grane dulje od 1 m, reži ih na metar i neka se grana, a ako se održi kod Fuksije u Norveškoj i uspije sazrijeti, valjda će i kod tebe.
Miro, sa klematisima sam se zarazila od kada sam na CIF-u, lani jednoga nabavila, a ove godine 5
![]() Bako, ma to sobno cvijeće u trgovačkim centrima je uvijek lutrija, jer oni najčešće nemaju stručnu osobu da bi se brinula o cvijeću pa ili utope biljku ili je sirota suha da vapi za kapljicom vode, no tome još ima spasa, ali često ga znaju pothladiti u hladnjači, a to dok dođe u sobne uvjete samo počne rikavati, tome ni sv. Petar nebi pomogo.
Medo zapisala sam i več vidim da bum i ja morala neku školicu osnovati...
![]() Warelily, dobro došla u moje dvorište
![]() ![]() Bergi, baš sam maloprije, odnosno prije noći, vidjela da se otvorio prvi cvjetić, pa sutra poslikam lucifera. Nemoj me držati za riječ, no mislim da je bio baumax, ali lani u proljeće.
Drage moje gošće i Medo, svima jedna velika
![]() |
|
![]() |
|
bergenia ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 17 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 2776 |
S guštom pregledala slikice!
Molim te poslikaj lucifera kad procvjeta!
![]() Gdje si ga uopće nabavila, ja sam pogledavala više puta u trg. centrima gdje su lukovice ali nigdje nisam ugledala Lucifera!?
|
|
![]() |
|
waterlily ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 06 Kolovoz 2009 Status: Offline Bodovi: 709 |
Ne znam kaj da velim...klematisi, trublje, tayberry....prekrasno je sve!
![]() A glicinija!!! Ja sam imala jednu ogromnu al je nastradala od svekrove ruke...nažalost ne dijeli moju fasciniranost penjačicama.... |
|
![]() |
|
Medvjed34 ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 13 Travanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1640 |
i ja bi se ogrebal za koju grančicu, ako bude... ![]() |
|
Živi svaki dan kao da ti je prvi
|
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Jako sam znatiželjna kako će ti se održati aphelandra (valjda sam dobro napisala... ona tropska biljka s neobičnim žutim cvijetom).
Ja sam dobila..... krepala. Kupila drugu.... isto. Iako sam ju špricala vodom svaki dan i t.sl.
![]() Ali ti imaš puno lijepog cvijeća i puno cvijetnog znanja, pa vjerujem da ćeš i s njom uspjeti!
![]() A za vrt
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 4748495051 140> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |