Početna stranica Početna stranica > Drveće, živice, palme ruže i bonsa -Forum o drveću > Drveće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Paulownia tomentosa
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Paulownia tomentosa

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1213141516 23>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
medomann View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Status: Offline
Bodovi: 118
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje medomann Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Srpanj 2010 u 20:02
Pogledao sam slike ali nisu tek iznikle nego malo vece, ali nema veze jer sam siguran da to nice mnoštvo paulovnija jer niti u jednoj drugoj kašeti s takvim kompostom ne niče baš nista, a ima ih jedno 6-7. sad koliko čitam ovdje dosta ih uvene pa sad moram naći kako ih najbolje uzimiti i nagodinu presaditi. mislim preko zime sve osjetljive biljke staviti u grijanu garazu(i ostalih koliko stanu) i napraviti im rasvjetu na timer tako da im stalno bude 21.lipnja, prije toga ih mislim pustit da dozive dolazak jeseni i prestanu rasti da ih mogu presaditi, e nakon presađivanja bi išle u toplu garažu pod svjetlo da opet rastu do proljeća. što mislite da li bi to moglo naškoditi paulovniji i mozda nekim drugim biljkama?
Božikovine, negdje sam pročitao o toj umjetnoj rasvjeti pa ako me možete uputiti gdje mogu pronaći detalje, mada idem sad malo googlati pa cu vjerojatno naći..
pozz
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Božikovine View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 13142
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Božikovine Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Srpanj 2010 u 19:36
Medomann, slike tek izniklih paulovnija možeš vidjeti na početku teme - treće ili četvrta stranica.
Na vrh
Marpa View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 35
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Marpa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Srpanj 2010 u 17:12
Originalno poslano od člana medomann medomann napisao:

pozdrav! da li bi netko možda imao sliku tek niknulih biljčica paulovnije da ju objavi? meni u kašeti di je posijana niče više toga pa sam u brizi da li to sve niče korov iz komposta ili ima i paulovnije..

Na ovom linku su fotke koje sam danas napravio.

Na vrh
medomann View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje medomann Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Srpanj 2010 u 16:56
pozdrav! da li bi netko možda imao sliku tek niknulih biljčica paulovnije da ju objavi? meni u kašeti di je posijana niče više toga pa sam u brizi da li to sve niče korov iz komposta ili ima i paulovnije..
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Božikovine Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Srpanj 2010 u 16:23
Više detalja ima na ovom linku.
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Božikovine Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Srpanj 2010 u 13:29
Presadi mlade paulovnije u duboke posude i tako ih ostavi do proljeća.
Na proljeće ih presadi van na trajno mjestu da se dobro zakorjene do zime. Pred samu zimu odreži biljku u ravnini sa zemljom.
Sljedeće proljeće paulovnija će potjerati dvije mladice. Jednu odreži a drugu mazi i pazi.

Na vrh
Marpa View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 35
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Marpa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Srpanj 2010 u 09:46
Ja sa prošle godine skupio nešto sjemena te biljke pa ako netko treba, mogu mu poslati poštom. Običnom, ne elektronskom :)

Imam 10ak biljčica u pol litarskim flašicama, sporo i nikako rastu pa ne znam kako dalje s njima. Može li netko iskusniji napisati kako da postupam s njima, odnosno, ako imate kakav zanimljiv link o uzgoju tog drveta molim lijepo.

Na ovom linku su zadnje 3 fotografije drvoreda u Rovinju

Inače je to drvo v USA na spisku invazivnih biljaka, dakle onih koje se lako i brzo šire te ugrožavaju druge vrste

Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Božikovine Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Srpanj 2010 u 20:07
Evo fotke paulovnije koja je lani odrezana u ravnini sa zemljom. Štap bambusa je 180 cm iznad zemlje.

Na vrh
medomann View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje medomann Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Srpanj 2010 u 17:30
ludilo je kako me sve više fascinira ta paulovnija, a zanimljivo je da sam samo u jednoj pčelarskoj knjizi pročitao za nju kao medonosnu biljku i to mi je ostalo onako na periferiji sjećanja i kopkalo me jer ništa više nisam saznao i zato je nisam zaboravio, sva sreća! i sam sada planiram nasad veličine optimalnog minimuma da imam vrcanje.

Da li je netko pogledao slike EVODIJE?
nema nikakvih komentaraShocked
morat ću joj otvorit temu!
pozz
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Božikovine Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Srpanj 2010 u 09:12
Otok, ti si nas navukla na paulovniju.
Primjerak koji si nam poslala viši je od dva metra a pred zimu smo ga sravnili sa zemljom. Raste na očigled!
Staviti ćemo fotku da se uvjeriš samo da ulovimo malo cajta.
Hvala ti još jednom i drži nam palčeve da nam projekt paulovnija uspije.
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Srpanj 2010 u 08:35
Moj prilog pedesetici raste, samo da malo ojača
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Božikovine Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Srpanj 2010 u 22:30
Otok, znamo da zvuči šašavo no ozbiljno planiramo sadnju.
Pokušati ćemo uzgojiti sadnice kako je opisala Muhlenbergia, nešto će niknuti iz sjemena a nešto ćemo nažicati.
Svaka pomoć je dobrodošla - primamo sjeme, sadnice ...
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Srpanj 2010 u 22:05
Originalno poslano od člana Božikovine Božikovine napisao:

Rješenje drugog problema je na pomolu - mi planiramo zasaditi pedesetak sadnica paulovnije.
Kad procvjeta možeš dovesti pčele na pašu.

50 sadnica paulovnie?
Božikovine, vi to za ozbiljno?
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Božikovine Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Srpanj 2010 u 06:59
Madomann, evo nešto o medu paulovnije..
Na vrh
medomann View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje medomann Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Srpanj 2010 u 15:04
Rado cu dovest pčele ako niste predaleko, ali moj problem nije rijesen, jer ja upravo zelim po terenima oko pčelinjaka i čak oko kuće svoje i od roditelja posadit pokoju, a po tim zapustenim terenima minimum 20-ak, tako da se vidi unos od nje, iako vrcanja nemora biti, ali ako je med jako cijenjen što nisam znao potrudit ću se posaditi jos i vise, pogotovo što iznimno brzo raste pa ću vrcat i prije nego budem staari dida pčelar za kog svi u kraju znaju.
tako da još jednom apeliram ako ima sjemena i dobre volje da mi netko pošalje ponuda i dalje vrijedi, a ja ću također rado pomoći protuuslugom.

kod mene za sada od med. drveća i grmlja niče kao najzanimljivija evodija, to je grmoliko drvo, naraste do 7m i vrlo je lijepo pogotovo neobični cvjetovi i malo me zacudilo da to netko od ljubitelja ukrasnog drveća nije ovdje ni spomenuo, iako nije pčelar.  vjerojatno hoće kad zaviri ovdje:

na zadnjoj slici je sjeme, dekorativno drvo u svakom pogledu a pčelama od izuzetne koristi!

nemam sad vremena pisat u detalje pa cu ukratko sto imam posijano ili niče od drveća i grmova, iako imam i grmića i zeljastih biljaka

gledičija
kelreuterija
katalpa
divlji kesten
zanovijet
amorfa
glicinija
trovrha loza

žurim, djeca plaču, cujem ose!
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Božikovine Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Srpanj 2010 u 03:29
Originalno poslano od člana medomann medomann napisao:

Pozdrav svim vlasnicima paulovnije! kako je vise gledam sve mi je bolja!! imao bih pitanje za vlasnike ako su primjetili da li pčele posjećuju njene cvjetove i u kojoj mjeri, odnosno da li onako sve zuji, ili ih ima ali manje? e da, kada cvjeta i koliko dugo.
P.S. I dalje vrijedi ponudaEmbarrassed ako mi netko osim Otočice želi poslat sjemena, izgleda da prva tura nije niklaCry

Pčele obožavaju paulovniju a med paulovnije je jako cijenjen.
Problem je što paulovnija cvjeta jako rano pa mrazevi u kontinentalnom dijelu mogu učiniti svoje. Može se desiti da cvijeta uopće nema.
Drugi problem je što paulovnije nema u većem broju da bi se pčelarima isplatilo vrcati med od paulovnije.

Rješenje drugog problema je na pomolu - mi planiramo zasaditi pedesetak sadnica paulovnije.
Kad procvjeta možeš dovesti pčele na pašu.
Na vrh
muhlenbergia View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2241
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje muhlenbergia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Srpanj 2010 u 00:43
Paulownia ne podnosi zbijena i mokra tla,ali podnosi onečišćenost i posolicu na morskoj obali.Razmnožavanje korijenovim reznicama omogućuje brzo dobivanje velikog broja mladih biljaka.

Ujesen ( studeni ) oprezno otkopajte nekoliko korijenova i odrežite jedan većega promjera na kojem se nalaze brojni tanki korijenčići.Odrežite ga na dijelove duge 6 do 8 cm.

Dijelove korijena vodoravno položite u miješavinu pijeska i treseta.Stavite na toplo mjesto (optimalna temperatura - 18 do 20°C) i prekrijte radi zamračivanja.

U veljači smjestite sandučić na svjetlo i uvijek toplo mjesto (optimalna temperatura 15 do 18°C ), i ubrzo će izbiti novi listići.

Kada u proljeće ponovno započne rast ,smjestite reznice u zaštićeni kutak i pričekajte najmanje godinu dana dok ih ne presadite na stalno mjesto.
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Srpanj 2010 u 14:57
ni meni nije nikla paulownia posijana ovog proljeća, ne znam u čemu sam falilaUnhappy
Na vrh
medomann View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje medomann Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Srpanj 2010 u 12:29
Pozdrav svim vlasnicima paulovnije! kako je vise gledam sve mi je bolja!! imao bih pitanje za vlasnike ako su primjetili da li pčele posjećuju njene cvjetove i u kojoj mjeri, odnosno da li onako sve zuji, ili ih ima ali manje? e da, kada cvjeta i koliko dugo.
P.S. I dalje vrijedi ponudaEmbarrassed ako mi netko osim Otočice želi poslat sjemena, izgleda da prva tura nije niklaCry
Na vrh
medomann View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje medomann Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Svibanj 2010 u 13:51
pozdrav! nisam stigao prije na forum do danas. sjeme sam dobio i jos jednom puno hvala. malo po malo bit ce toga. danas sam kašete stavio malo na kisu da ih ona zalije. nadam se da ce uspjeti. kupio sam i jaku štednu žarulju koja ce im svijetlit u garazi dok ne očvrsnu. vani mi nesto pojede mlade biljcice ili listice, zastitio sam ih od puzeva ali i dalje nestaju, izgleda da to rade neke gusjenice, ali nisam nista uspio primjetit.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1213141516 23>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,188 sekundi.