Moj senjski vrt |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 106107108109110 152> |
Korisnik | |
kat.rea ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Nije loše za cvijeće koje je samo, bez gazdarice. Izgleda da si i ti primjenila na njemu asketske metode, pa si ono samo uzme vode koliko mu treba ( kao Bigicina svekrva)
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
ljepoti gazanija teško je odoljeti: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
prkosi baš nisu nešto raskošni, ali ih ima svih boja:
![]() ![]() ![]() ![]() volim gailardije:
![]() |
|
![]() |
|
jupiiii, za sada su žive i rudbekije: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
margareta:
![]() ovu slatkicu mi je poklonila Duda-Lave:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
konačno su mi uspjeli stolisnici - Achillee, pa ću vas malo zagnjaviti s nekoliko slikica. Oni su mi baš zanimljivi, na jednoj stabljici ima nekoliko nijansi boje cvjetova, kako se otvaraju tako mijenjaju boju:
|
![]() |
|
Passiflora coerulla i njena zadnja dva cvijeta:
![]() ovaj sam slikala po mraku:
![]() Liatris spicata:
![]() bijela krasotica kojoj ne znam ime:
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Fany54 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2946 |
predivno sara ,ipak svašta si ti zatekla bez obzira što te nije bilo,teško je održavati to kada nisi svaki dan tu i ja na vikendici ako ne odem 15 dana odma sve podivlja korov obuzme sve a ako još nema kiše onda zasuši i sunce sprži ono malo muke.
|
|
![]() |
|
cotulu hispidu sam proljetos posadila i cvate sitnim žutim bombicama:
![]() mislim da sam ovu zanimljivu biljkicu dobila od goge-zg, ima zgodam ljubičasti cvijet i dugo cvate:
![]() ![]() ostiće više neću saditi jer su jadni bez vode:
![]() |
|
![]() |
|
delosperma je pri kraju s cvatnjom:
![]() kako je zanimljiva naša čuvarkuća, Sempervivum Wulfenii pred cvatnjom - to će biti žuti cvjetovi:
![]() ![]() ovaj mladi sempervivum s ružičastim cvjetićima, ne znam kako se zove:
![]() |
|
![]() |
|
![]() sirotica aptenia ima preslatke sitne crvene cvjetiće:
![]() zažutili se i cvjetići seduma:
![]() mislim da je ovo Sedum kamtschaticum, kamčatska tustika - ima samo jedan cvjetić:
![]() |
|
![]() |
|
![]() smilje je ocvalo:
![]() smilje, kadulja i vinca:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
gavez je predivan, a zapravo nije gavez kao što sam mislila, nego grahorica, ispričavam se svima koje sam dovela u zabludu:
![]() ove dvije trave mi je poklonila naša Silvekica, obožavam ih:
![]() ![]() a ovu nepoznatu ljepojku sam dobila od shashe:
![]() šarenolisna kadulja:
![]() dalija i margarete od primorke:
![]() |
|
![]() |
|
lavanda je pri kraju, prepuna pčela i leptirića:
![]() Lantanina pacifika je predivna, ali se bojim da će ju sunce ispržiti:
![]() santolina se lijepo oblikuje, ali nije cvala:
![]() ni frčkava yucca ne cvate, ali mi je lijepa ovako zelena:
![]() |
|
![]() |
|
panjevi su na broju, sve dobro napreduje:
![]() crveni sedum već pomalo stvara tepih, tekoma, u pozadini, se samo zeleni, još nema cvjetova, a liriope muscari još ne cvate:
![]() posadila sam za probu dvije margarete, u polusjenu. Za sada se dobro osjećaju pa su i procvale:
![]() |
|
![]() |
|
ovaj sirijski hibiskus (Hibiscus syriacus) je bio već gotovo otpisan, odrezali smo ga prije dvije godine drastično, prošle godine nije imao nijedan cvjetić, ove godine ih je već nekoliko:
![]() ![]() i ovaj mladić me razveselio pupoljkom:
![]() |
|
![]() |
|
Hvala na posjeti cure dok me nije bilo doma. Anaida ti baš znaš dobrano pretjerati, jesam vesela, ali, djevojčica baš i nisam. termin "vesela djevojčica" bih prije upotrijebila za tebe, a ja bih mogla biti vesela bakica, kaj ne?
![]() Malo ću vam pokazati slikica iz Senja, sve je isto, na svom mjestu, živo, ali, polako napreduje jer nema gazdarice da svakodnevno zalijeva.
No, za sada je još i dobro, a kako će biti dalje...molim Boga da povremeno pošalje malo kišice.
Tritoma je ocvala bez mene, pasiflora isto, dočekalo me dva cvjetića. Ocvali i mladi oleandri, gaura, smilje...Osušili se phloxovi, rožac, zečje uši, nigela, campanula...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
lilie ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Belišće Status: Offline Bodovi: 2319 |
![]() ![]() |
|
znati mnogo ne znači biti mudar
|
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Veeeelike pozdrave šaljem ti i ja, draga naša vesela djevojčice! Uživaj u Senju i slikaj nam, slikaj.. Balkon je, inače, to moram reći - predivan. I veselo društvo,i lantana i koprivice i hosta - sve mi je lijepo i posebno.
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
springy ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 05 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 447 |
Ja smotana valjda sam opet kliknula krivi link u mail-u pa su mi prestale dolaziti obavijesti o ovoj temi
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 106107108109110 152> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |