neiskusna vrtlarica |
Odgovori ![]() |
Stranica <12 |
Korisnik | |
trnoružica ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 11 Srpanj 2010 Status: Offline Bodovi: 23 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
te noćne frajle ima posvuda u dvorišt raste ko manijak, da ju puštam?
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
trnoružica ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 11 Srpanj 2010 Status: Offline Bodovi: 23 |
hoste, astilbe --- ovo mi se sviđa jel se može kombinirat to dvoje?
kad da to posadim?
dvorište gleda na jug.
i hvala svima na dobrodošlici!!!!!
|
|
![]() |
|
hana ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 4007 |
a ispod brajde možeš posaditi biljke za sjenu, hoste, astilbe, vrkutu, iglice .... ima toga još..
|
|
![]() |
|
hana ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 4007 |
dobrodošla susjeda! ovo gore je nočna frajla a ruže ti imaju crnu pjegavost,lišče potrgaj koje god ima takve fleke i spali...nemoj bacat po travi jer se tako širi zaraza i onda ruže pošpricaj nekim sredstvom,najbolje da pitaš u poljoapoteci oni znaju kaj ti treba
|
|
![]() |
|
još pitanja:
koj aje ovo biljka?
![]() i što mi je sa ružom, ima čudne listove :(
![]() imam toliko pitanja da ne znam gdje počet.
žao mi je vrta jer je divan....
|
|
![]() |
|
dakle ako se odlučim pustit lozicu po garaži dal da ju puštam samo po zidu ili i po krovu?
inače imamo i jezerca u vrtu, ali se stalno zamuti, što da radim po tom pitanju?
|
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
mene, kao i mnoge od nas povremeno hvata očaj...još uvijek svi pomalo učimo jedni od drugih - ovo je zaista pravo mjesto za to. S obzirom da si iz Vž, u blizini imaš dosta forumašica koje ti također mogu puno pomoći savjetima.
Srdačnu dobrodošlicu ti želim
![]() |
|
![]() |
|
pa nerviraju me ove salonitne ploče na krovu garaže, baš su mi trn u oku, a jako volim onaj star engleski cottage stil :) ![]() evoova lozica se penje po susjedovoj kući,i jako mi se dopada :O
|
|
![]() |
|
Tija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
Pozdrav Vž-u iz Čk-a!!
Ovaj vrtek ima velikog potencijala postati barokna oaza. Jezušek kak je veliki, da je meni takav. Za uređenje cvjetnih kreacija toplo preporučujem našu Baka Beu, našu enciklopediju, a ja ću samo nešto pitati. Zašto bi po garaži nešto "puštala"? Naime svaki puzavac uništava konstrukciju građevine. Ja bih ju samo drugačije obojala i stopila s prostorom.
|
|
![]() |
|
hvala baka na odgovoru, krenut ću redom:
vrt je u kontinentalnom djelu u gradu varaždinu
![]() ovo je garaža. pravo ruglo. po njoj želim pustiti lozicu.
zanima me kako je sa rezanjem lozice i lišćem ako ona bude išla preko krova!
dal je bolje ne puštat ju na krov radi smeća?
![]() ovo je brajda, mi zovemo ovo grožde izabela. rado bi zasadila umjesto toga bijelo grožđe, da bude fino za jesti, ovo baš ne volim :)
![]() osim toga zanima me kako da uredim ovo ispod?
evo za početka, pa kad ovo riješimo idemo dalje..
hvala vam svima unaprijed!!!!!
|
|
![]() |
|
Baka Bea ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Je, imaš pravo Trnoružica, situacija je stvarno ozbiljna.... Svi smo na sličan način počeli, važno je da nešto želiš, a ima mnogo načina kako želje i ostvariti. Vrtovi ne nastaju preko noći, niti postoji čarobni štapić. Nisi napisala gdje je vrt, nije isto mediteranska, kontinentalna ili planinska klima, to je ono što je zadano to ne možemo mijenjati, sve drugo se da napraviti, ovisi o tome koliko su spremna uložiti financijskih sredstava i rada, a iskustvo stičeš godinama. U tome i je čar vrtlarenja. Prejednostavno i dosadno bi bilo napraviti sve u 3 dana. Usput, želim ti dobrodošlicu i ugodna cvjetoljubna druženja.
|
|
![]() |
|
Dragi svi....
Prije godinu dana uselili smo u kuću sa predivnim vrtom. Trudim se koliko mogu uređivati ga, no problem je sljedeći:
nemam apsolutno nikakvog iskustva u tome.
Mislite sad, pa to svi kažu a nije tako loše....e pa loše je.
U toj mjeri da sam nedavno skoro podbočila koprivu misleć da je kupina, da ne znam što je jagoda a što drač (lišće je iiiisto!!!)
i da sam par mjeseci ranije vrijedno otkopavala "drač" al mi je stric rekao da u biti otkopavam malinu :P
jeste sad shvatili koliko je ozbiljno????
![]() Pa kao prvo molim modove da ukoliko sam postala krivo da temu preseli u pravu rubriku.
A ja ću krenuti sa slikama i sa problemima.
Očekujem ozbiljnu pomoć od vas.....jer sam, priznajem - očajna!!!!
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <12 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |