nada-m nova galerija |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1112131415 33> |
Korisnik | |
nada-m ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 01 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1087 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
nada-m ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 01 Travanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1087 |
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
KARMEN ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 24 Travanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1443 |
Ova mi je još ljepša.... nado nastavi....
|
|
![]() |
|
![]() |
|
KARMEN ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 24 Travanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1443 |
WOW, prekrasna lampa ( a i dvorište u cvijeću )
|
|
![]() |
|
![]() |
|
KIKA '56 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 01 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 843 |
-ti dobro znaš moje mišljenje i neću puno pametovati
-objašnjenje čitam i zamišljam kako radiš -iako sam radila svilu kad vidim tvoja djela strah me ponovo početi -prava si |
|
![]() |
|
Bi-Biljana ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 12 Srpanj 2010 Status: Offline Bodovi: 702 |
![]() ![]() volim suncokrete i zelenu boju. ovo mi je suuuupeeeeer!!!!!
|
|
Mi žene smo anđeli. Ako nam polomite krila, i dalje letimo - na metli....jer smo fleksibilne.
|
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
mogu samo reći predivno ..... predivno. Sve što ti stvaraš gledam sa strahopoštovanjem i divljenjem... |
|
![]() |
|
Primavera ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 07 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1915 |
...draga Nado, znam da ću svakim ulaskom u bilo koju tvoju galeriju biti dočekana čistom ljepotom, pa je tako i ovog puta... nadam se samo da ćeš nam priuštiti vidjeti ovu prekrasnu haljinu, pravo malo remek-djelo oslikavanja svile u njenoj punoj ljepoti
![]() ![]() |
|
moja adresa u globalnom selu: http://www.primaveraidea.com
|
|
![]() |
|
Anastazija
Nema panike ,jer nepredvidljivi efekti ,su nepredvidljivi u oblicima i formama , ništa se loše nemože dogoditi, svi koje zanima neka probaju to je jednostavno kad se krene i zanimljivo išćekivanje konačnih motiva.Ako kreneš slobodno pitaj , nazovi ili kako god ja ću pomoći Haljinu ću uslikati na vješalici i staviti u galeriju svila u ručnim radovima i ovo sam trebala tamo , ali sam zaboravila jer mi je ova galerija nekako bliža i mislim da smo svi više navikli. |
|
![]() |
|
anastazija ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 15 Ožujak 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1422 |
sva sam se isprepadala čitajući tvoj opis rada pri oslikavanju svile. panika me hvata od svih nepredvidljivih efekata tako da se apsolutno divim tvom umijeću. a haljina me sad jako zanima... ajde je uslikaj na vješalici da je vidimo cijelu
![]() |
|
![]() |
|
KIKA '56 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 01 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 843 |
-super,super,strašno uživam gledajući tvoje radove
|
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Rado ću opisati postupak kako ja oslikavam svilu .Na isti način radim i haljinu i sjenilo i maramu ovako:
Svila mora biti čvrsto napeta i u vodoravnom položaju, na okvir od letvica koncem fiksiram svilu , prvo sva četiri čoška , pa stranice tako da je spremno za rad.Ako radim neki motiv , cvijet i sl. to se oslika kontur pastom za svilu i ostavim da se osuši. Posve suhu svilu cijelu namočim kistom običnom vodom, kad se malo prosuši nanosim boje, obično prvo sve okolo ,a motiv zadnji jer je obično okolina veča površinom pa bi mi se osušilo a nevolim naknadno močenje jer se mogu vidjeti prelazi. Sada prelazim na motiv, usput pazim kako se suši sve okolo i jako volim ponegdje malo pokapati vodom jer se tako dobiju razni efekti mješajući boje međusobom. Kad nemam neki motiv na mokru svilu nanesem nekoliko boja za koje sam se odlučila i koje se po meni i pomješane dobro slažu, kada se malo prosuše kistom i običnom vodom kapanjem i tufkanjem dobijem razne nepredvidive efekte koji sušenjem stvaraju razne neponovljive motive. Haljinu sam radila jako oprezno jer sam htjela da siva boja bude tek za nijansu ,dvije tamnija od svile i stavila sam tek malo ljubičaste koju sam na način kako sam opisala "pomješala" sa sivom i stapajući se zajedno dobila sam diskrtne šare . Kad je bilo sve suho srebrnom konturom za svilu povukla sam par nepravilnih, vijugavih crta i moj dio posla je završen, a onda nastupa krojačica. To je uglavnom opisano onako kako ja radim , a ne kako piše u knjigama, ovo je moj način jer je volim da su boje "prolivene" da se ne vidi potez kista ; a to dobivam intervencijom vodom, ako sam približila svoj način rada drago mi je, ako još nešto mogu pojasniti pitajte rado ću reči ono što znam Zaboravila sam spomenuti da okvir sa svilom kod oslikavanja mora biti odignut od stola da se svila ne dotakne podloge, a za to mi služe 4 kutije od jaja svaka na jednom čošku. |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1112131415 33> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |