Aloa Vera |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2223242526 46> |
Korisnik | |
Anson ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 10 Kolovoz 2010 Status: Offline Bodovi: 35 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
predivne su..šaljem pm ;)
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Fermina-Daza ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
Ovdje možeš vidjeti dio mojih aloja.
Sve su nastale od jedne mame-aloje one koja se vidi u gornjem desnom kutu. (snimljeno prije više od godine i pol ) http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=713&PN=13 |
|
Sadržaji o kojima pišem su informativnog karaktera.Za korištenje mojih savjeta i recepata pitajte svog liječnika ili ljekarnika.
|
|
![]() |
|
Anson ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 10 Kolovoz 2010 Status: Offline Bodovi: 35 |
jesam, zg
![]() |
|
![]() |
|
Fermina-Daza ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
Ima kod mene i barbadensis i arborescens.
Zavisi jesi li iz HR? |
|
Sadržaji o kojima pišem su informativnog karaktera.Za korištenje mojih savjeta i recepata pitajte svog liječnika ili ljekarnika.
|
|
![]() |
|
gdje da kupim pravu aloe veru, tj.barbadensis? jel prodaje netko s foruma?
|
|
![]() |
|
Iz tog razloga dobro je izmiksani gel ubaciti u bilo koju kremu, losion, mlijeko za tijelo, šampon....koji inače koristite.
|
|
|
|
![]() |
|
griva1978 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 01 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1612 |
...kako je aloja između ostalog antastičan transporter ( sve u šta se umješa povuče 8 x dublje u kožu) dobra je kombinacija za pomješati njen istučen gel sa tinturom mire, petoprste i steže kao vodicu za masiranje zubnog mesa kod paradentoze. A kako sve skupa djeluje i na bakterije i n sluznicu i kost... rezultati su dobri!:)
|
|
![]() |
|
Davor96 ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 12 Srpanj 2010 Status: Offline Bodovi: 71 |
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Davor96 ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 12 Srpanj 2010 Status: Offline Bodovi: 71 |
ALI svejedno ima debele listove
|
|
![]() |
|
nemogu sad poslat sliku presjeka lista jer su mi aloje sada slabe
|
|
![]() |
|
Da tako je ima jedan sloj prozirne želatine i jedan sloj žutog soka oko želatine i ispod nje
![]() |
|
![]() |
|
griva1978 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 01 Srpanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1612 |
mašala!!..
![]() |
|
![]() |
|
Sok je žut, naravno.A gel staklast, proziran.
|
|
|
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
ona je preva znam jer imam nekoliko knjga i i sam imam 3 aloje kojima je sok žut
|
|
![]() |
|
ima li kakvih vijesti? je li tko prokužio jel aloja sa žutim sokom "prava" ili križanac?
|
|
![]() |
|
miris_proljecha ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 01 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3 |
|
|
![]() |
|
Natalija meni tvoje aloje rastu ko lude :)) i Duda lave isto :)))) a sad dobila i ideju da ih zatrpam jer imam isi problem da mi "klize"iz posuda kako kidam donje listove..... koliko ja znam sok prave aloje jest žučkast a da bi bio takav biljka mora biti stara i na suncu ( pod njenim uvjetima rasti) ...no opet.... hm.... ali gmo je priča unazad zadnjih 20 god a ja imam -čini mi se - neke starije knjige gdje se spominje žučkasti sok.... da nije ipak pitanje podvrste?..... a opet na drugu stranu aloe koje su mi od Duda lave i čija je baka (od aloje) došla iz Južnoafričke republike nemaju (još) žuti sok... a i više su prozirnkaste a ne ovakve kao kod Fermine (imam i te) ::))) opskrbila se svim vrstama... :)
bilo puno beba koje sam jesenas podjelila :)) |
|
![]() |
|
Hvala na linkovima, Sedum. Naravno,GMO je stvarnost, to znam.
Ali zbunio me opis, prave i "krive".Ne poklapa mi se. No, ja znam koja je moja.Imam je već 6-7 godina i od nje mi potiču sve druge.Dakle, ja ću biti čuvarica prave Aloe vera (Aloe barbadensis,Mill.) Evo moje bake aloje: ![]() |
|
![]() |
|
bvlgari76 ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 13 Kolovoz 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 64 |
Ok, tko od vas ima jednu od famozne 4 (Barbadensis, Arborescens, Chinensis i Ferox)? Znam da je off topic ali pls...
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2223242526 46> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |