Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Aloa Vera
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Aloa Vera

Odgovori Odgovori Stranica  <1 2223242526 46>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
Anson View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Status: Offline
Bodovi: 35
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anson Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Kolovoz 2010 u 09:11
predivne su..šaljem pm ;)
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Fermina-Daza View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1594
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fermina-Daza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Kolovoz 2010 u 21:43
Ovdje možeš vidjeti dio mojih aloja.
Sve su nastale od jedne mame-aloje one koja se vidi u gornjem desnom kutu.
(snimljeno prije više od godine i pol )

http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=713&PN=13
Sadržaji o kojima pišem su informativnog karaktera.Za korištenje mojih savjeta i recepata pitajte svog liječnika ili ljekarnika.
Na vrh
Anson View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anson Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Kolovoz 2010 u 17:48
jesam, zg Smile
Na vrh
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fermina-Daza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Kolovoz 2010 u 16:50
Ima kod mene i barbadensis i arborescens.
Zavisi jesi li iz HR?
Sadržaji o kojima pišem su informativnog karaktera.Za korištenje mojih savjeta i recepata pitajte svog liječnika ili ljekarnika.
Na vrh
Anson View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anson Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Kolovoz 2010 u 12:20
gdje da kupim pravu aloe veru, tj.barbadensis? jel prodaje netko s foruma?
Na vrh
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fermina-Daza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Kolovoz 2010 u 15:54
Iz tog razloga dobro je izmiksani gel ubaciti u bilo koju kremu, losion, mlijeko za tijelo, šampon....koji inače koristite.
Na vrh
griva1978 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1612
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje griva1978 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Kolovoz 2010 u 18:14
...kako je aloja između ostalog antastičan transporter ( sve u šta se umješa povuče 8 x dublje u kožu) dobra je kombinacija za pomješati njen istučen gel sa tinturom mire, petoprste i steže kao vodicu za masiranje zubnog mesa kod paradentoze. A kako sve skupa djeluje i na bakterije i n sluznicu i kost... rezultati su dobri!:)
Na vrh
Davor96 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 71
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Davor96 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Srpanj 2010 u 16:02
smile113ako zatrebam javite mismile100
Na vrh
Davor96 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Davor96 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Srpanj 2010 u 16:01
ALI svejedno ima debele listove
Na vrh
Davor96 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Davor96 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Srpanj 2010 u 15:56
nemogu sad poslat sliku presjeka lista jer su mi aloje sada slabe
Na vrh
Davor96 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Davor96 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Srpanj 2010 u 15:55
Da tako je ima jedan sloj prozirne želatine i jedan sloj žutog soka oko želatine i ispod njesmile99
Na vrh
griva1978 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje griva1978 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Srpanj 2010 u 20:39
mašala!!..Tongue
Na vrh
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fermina-Daza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Srpanj 2010 u 23:33
Sok je žut, naravno.A gel staklast, proziran.
Na vrh
Davor96 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Davor96 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Srpanj 2010 u 17:36
smile57
Na vrh
Davor96 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Davor96 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Srpanj 2010 u 17:35
ona je preva znam jer imam nekoliko knjga i i sam imam 3 aloje kojima je sok žut
Na vrh
griva1978 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje griva1978 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Lipanj 2010 u 22:22
ima li kakvih vijesti? je li tko prokužio jel aloja sa žutim sokom "prava" ili križanac?
Na vrh
miris_proljecha View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 3
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje miris_proljecha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Lipanj 2010 u 09:18
Originalno poslano od člana nbjelovu nbjelovu napisao:

Miris proljeca,

aloe imaju debelo lisce kad imaju obilje vode. Ako su vani, to je zima i proljece i jesen. Kada zasusi, a to je ljeto, imaju mnogo tanje lisce.
Kod tebe je vjerojatno neki drugi razlog, jer ne vjerujem bas da si je presusila. Prije ce biti da je previse zalijevas i da ti je pocela trunuti u korijenu, a to znaci da ne moze povuci vodu, i zato se susi. Ako je to, nema joj spasa. Pogledaj korijen.
hvala na odgovoru @nbjelovu@,ne, ne zaljevam previse(naucila sam se na svojim greskama)zimus samo jenom mjesecno,ali sada su ok,toplo je cesce zaljevam,malo se suncaju.Imam aloje i na balkonu,koje cesce zaljevam(svaka dva dana),vec imaju bebice....mislim da sada ljeti nebi trebali biti skrti u zaljevanju,ali ipak sa oprezom.
Na vrh
griva1978 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje griva1978 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Lipanj 2010 u 00:29
Natalija meni tvoje aloje rastu ko lude :)) i Duda lave isto :)))) a sad dobila i ideju da ih zatrpam jer imam isi problem da mi "klize"iz posuda kako kidam donje listove..... koliko ja znam sok prave aloje jest žučkast a da bi bio takav biljka mora biti stara i na suncu ( pod njenim uvjetima rasti) ...no opet.... hm.... ali gmo je priča unazad zadnjih 20 god a ja imam -čini mi se - neke starije knjige gdje se spominje žučkasti sok.... da nije ipak pitanje podvrste?..... a opet na drugu stranu aloe koje su mi od Duda lave i čija je baka (od aloje) došla iz Južnoafričke republike nemaju (još) žuti sok... a i više su prozirnkaste a ne ovakve kao kod Fermine (imam i te) ::))) opskrbila se svim vrstama... :)

bilo puno beba koje sam jesenas podjelila :))
Na vrh
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fermina-Daza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Lipanj 2010 u 23:52
Hvala na linkovima, Sedum. Naravno,GMO je stvarnost, to znam.
Ali zbunio me opis, prave i "krive".Ne poklapa mi se.
No, ja znam koja je moja.Imam je već 6-7 godina i od nje mi potiču sve druge.Dakle, ja ću biti čuvarica prave Aloe vera (Aloe barbadensis,Mill.)
Evo moje bake aloje:

Na vrh
bvlgari76 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 64
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bvlgari76 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Lipanj 2010 u 18:26
Ok, tko od vas ima jednu od famozne 4 (Barbadensis, Arborescens, Chinensis i Ferox)? Znam da je off topic ali pls...
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 2223242526 46>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,266 sekundi.