Euphorbia lactea |
Odgovori ![]() |
Stranica <123> |
Korisnik | |
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
E sad ja ipak moram nešto pitati : nakon što odpelcamo lacteu (tj. skinemo ju sa podloge), neće li ona izgubiti svoja svojstva oblika ili boje ili.... ?
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Kod mene je treću godinu. Ne bojim se toliko da će propasti nego više da se ne prevrne.
|
|
![]() |
|
Miss M. ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
Neće ti propasti ona na tom kalemu može biti još dugo ako želiš možeš recnuti samo komad pa zakorijeniti, te euphorbije bez brige rastu na svom korijenu. Moja susjeda ima jednu već par godina čak je već potjerala i normalni dio. Što se tiče supstrata moje su u običnom supstratu za kaktuse i ne žale se.
|
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
To je velika i dosta teška euforbija. Zbog visokog težišta je nestabilna . Štete bi bilo da mi propadne. Probati ću ju ovo proljeće od cijepiti. mememe dobra vijest,
![]() |
|
![]() |
|
mememe ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: ZG / PU Status: Offline Bodovi: 578 |
Evo Pinus, ja sam jednom u Bauhausu u odijelu za kaktuse našao tu euforbiju na podu odkalemljenu. Nisam znao o čemu se radi uopće ali sam uzeo i dao puncu. Već je bila pomalo posušena pa ju je punac kod sebe stavio u supstrat i sad normalno živi na svom korjenu.
|
|
![]() |
|
Probati ću sa čistim bimsom (pomice). Što misliš o tome ili bi možda bio bolji pijesak za mačke (bentonit).
|
|
![]() |
|
Miss M. ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
Može kad krene vegetacija održeš posušiš i zakorijeniš a možeš i reznicu držati u vodi dok pusti korijen ja sam već uspješno zakorijenila nekoliko euphorbia u vodi.
|
|
![]() |
|
Znači da ide super. Probati ću nešto uraditi po tom pitanju, Mislim da bi sredina svibnja bio pravi trenutak za tako nešto ?
|
|
![]() |
|
Da Pinus i to bez problema.
|
|
![]() |
|
Euphorbia lactea cristata, toliko je narasla da je postala nestabilna ovakva kakva je sada. Uz tu činjenicu da je nestabilna @baba upozorava da cijepljene euforbije nemaju dugi život. Imam pitanje za znalce. Dali je moguće od cijepiti euforbiju od podloge i natjerati euforbiju da pusti korijen ? |
|
![]() |
|
Kad primjetiš da je podloga počela propadati možeš odrezati gornji dio i pokušati ga zakorijenti, pomaže rizopon za zeljaste biljke
|
|
![]() |
|
Kiki-ko? ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 10 Veljača 2010 Status: Offline Bodovi: 6667 |
Da imam rep mahala bi s njim
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Moja je ipak malo drugačija, držim je u poluhlad - kako ti kažeš i izgleda dobro, imam je oko godinu dana.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
kat.rea ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Studeni 2008 Status: Offline Bodovi: 5433 |
![]() |
|
Zvjezdana ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
ma mislila sma da se to za hladnocu odnosi na sve pa zato pitala... nije bitno :)
|
|
Per aspera ad astra.
|
|
![]() |
|
baba ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 24 Studeni 2009 Lokacija: United Kingdom Status: Offline Bodovi: 8 |
Zvjezdana ti imas trigona rubra euforbiju , a ja pricam o podlozi za cristatnu formu.
Cim nadjem vremena postavicu temu o euforbijama ako to nije problem ;) |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Da znam to dobro, ali što da radim. To je jedino mjesto gdje bar imaju svjetla, a kako je toplo malo ih "češće" zaljevam, pa što bude do proljeća.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
baba ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 24 Studeni 2009 Lokacija: United Kingdom Status: Offline Bodovi: 8 |
Triša kolko je dobro za euforbije tolko za kaktuse i nije
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Zvjezdana a da ti mozda nemas trigonu ili grandicornis ,a ako si razdvojila cristatnu formu od podloge nadam se da ti nece biti problem da stavis sliku , bas me zanima koja je podloga koriscena ;)
Nekada su koristili ovo ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
baba pozdrav. Ja imam mali stan i sve se grija, tako da su mi sada većina kaktusa na sobnoj temperaturi između 22 i 24, ponekad i više kad sunce prži, ali izgleda da to kaktusima prija. Zvjezdana moa biti fantastičan, kako si ga uspjela tako velikog uzgojiti, kao ja je velik |
|
RIJEKA
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <123> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |