Pelargonije ili muškatle |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7374757677 94> |
Korisnik | |
Morana ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 22 Kolovoz 2010 Status: Offline Bodovi: 343 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
moja muškatla, tj. điran je prezimio vani... Bile su ga na ljeto napale gusjenice, poludjela sam, pošišala ga cijelog i pustila ga na miru, otpisavši ga sa svoje liste. Međutim, preko jeseni i zime on se cijeli opet razbujao iako je prezimljavao vani(Dalmacija) !!! Međutim, u zadnja 2-3 tjedna njegovi listovi su počeli dobivati crvene nijanse... Da li je normalno da mu listovi promjeni boju tek tako?? Ne izgleda mi bolesno...
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Probaj zakorjeniti s hormonom,iako sad nije vrijeme za to,muškatle se najlakše zakorjenjuju u 8 mj.,a ja još nisam čula da bi one u vodi pustile korjenčiće,ili se možda varam?
Što se bolesti tiče to ti neznam odgovoriti,možda netko drugi zna.
|
|
![]() |
|
gospina trava ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5954 |
![]() |
|
gospina trava ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5954 |
Orezala sam i ja pelargonije i to izgleda u zadnji čas. Naime na stabljici pelagonija pojavila se neka crna plijesan. Orezala sam skoro sve zaražene izdanke. Uspjela sam izvući nekoliko zdravih pelcera. Uvijek mi se u proljeće primu kad ih odmah upiknem u zemlju, međutim probala sam tako i u ovo vrijeme, ali skoro ništa od toga. Lani mi je od 10 ostala jedna. Da li da ih stvim u vodu da puste korječiće? Ili da probam sa hormonom?
Slijede slikice bolesih pelargonija, i istovremeno molim za savjet kako to izliječiti. Mislila sam oprati sa blagom otopinom sapuna. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Vjerujem da će sve biti u redu,ja do sada nisam imala problema s njima,i naše su mamice tako pospremale muškatle,ove koje si poslikao su prekrasne.
|
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Mali kaktus hvala na savjetu. Istovremeno ću ih odrezati na trećinu sadašnje visine. Početkom proljeća javim kako su prezimile.
|
|
![]() |
|
Ako možeš birati stavi u svetliji prostor i zbog temterature ćeš ih više zaljevati,Na tamnijem mjestu muškatle izduže svoje grane prema svijetlu,ali se one na proljeće stignu oporaviti.
|
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
![]() |
|
Mira K ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Društvo, kako ih spremate za zimu? Mojima su grane duge i još cvatu pa neznam kako da ih sačuvam za proljeće? Ima sigurno puno "tajni" u tome pa vas molim za savjet. Hvala!!!!
|
|
![]() |
|
DRENOVA 1234 ![]() Već proklijao ![]() Pridružen: 15 Kolovoz 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 210 |
![]() |
|
DRENOVA 1234 ![]() Već proklijao ![]() Pridružen: 15 Kolovoz 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 210 |
URL=URL=http://www.cvijet.info//slike_cvijeca/moje_cvjetne_tajne/pelargonije/pelargonijeinfo//slike_cvijeca/moje_cvjetne_tajne/pelargonije
|
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
administrator ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
administrator ![]() ![]() tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
skrecete sa teme:
evo tema na forumu o milion bells : http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=3341&KW=milion
i
|
|
![]() |
|
VILMAČ ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 19 Srpanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1530 |
vidi ovdje na cvijet.info tražilici milijon zvončića ili million bells
|
|
![]() |
|
VILMAČ ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 19 Srpanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1530 |
kod million bels cvjetovi su nešto slično kao kod surfinija samo sitniji i nježniji. puzajući su i spuste se oko pola metra,predivno izgledaju! meni se sviđa kombilacij roze i limun žute! ukucaj u tražilicu million bels i pretraži po forumu slike,vjerujem daće te oduševiti!
![]() |
|
![]() |
|
more33 ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 03 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 14 |
Milion zvončića??? Hajde malo objasni. Kako izgleda, koja boja cvijeta, jeli padajuće, i MOŽE LI NA MOJ BALKON. (hlad) Plizz...
|
|
![]() |
|
ja sam se odlučila dogodine za milion zvončića
![]() |
|
![]() |
|
more33 ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 03 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 14 |
Za vilmač: Pa to i želim, ali što posaditi. Htjela bih nešto padajuće da lijepo cvijeta Hajde nešto preporučite za iduću godinu. Plizzzz...
|
|
![]() |
|
za more33:budući da ti je kuća većinu dana u hladu nabavi neko cvijeće koje ne zahtjeva puno sunca. ja na terasi od istoka imam petunije i verbene koje neumorno cvjetaju još uvijek, a osunčane su od 9 do moža 1 ili 2 popodne. na prozoru isto od istoka imam rozu i crvenu kućnu begoniju kojoja isto ne voli direktno sunce |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7374757677 94> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |