Gradnja vodenog vrta |
Odgovori ![]() |
Stranica <123> |
Korisnik | ||
TeaK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 12 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 3272 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Komaraca nisam do sada imala, ali kad je sušno ljeto znaju dolaziti pčelice. Ribice nemam vani - smo u kući u akvariju tako da ti ne mogu dati savjet za njih. |
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
mima ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 320 |
|
Sakupljaju li se ljeti komarci? Imate li u jezeru ribice? Kako prežive zimi?
|
||
![]() |
||
administrator ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator ![]() ![]() tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
|
Bolje je foliju koristiti, jer beton puca preko zime kada u njega udje voda i zaledi se. ali kamenje koje koristite za slapove i slicno moze se ucvrstiti betonom ili pak silikonom. a u jezeru nema potrebe betonirati kamenje. jer kada sjedne na foliju nikud se ne mice.
|
||
![]() |
||
Dalmax22 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 665 |
|
Kod mene ti je situacija da jedino ja volim u vrt a niko drugi nece i kad ih nagovorim to im je ko robija. |
||
![]() |
||
osbourne ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 17 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 336 |
|
kad stavite foliju, treba li kamenje lijepiti po njoj da ne popada?
da li je bolje betonirati ili foliju koristiti?
|
||
![]() |
||
TeaK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 12 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 3272 |
|
u potpunosti si u pravu Dalmax, ali ja i MM uživamo u tome i sve oko kuće radimo sami , a i moram ti priznati da meni ni mješalica za beton nije strana. Sve što smo radili na kući je prošlo preko mojih ruku tj. mješalica je bila moja prijateljica Regica s kojom sam se svakodnevno družila. Tako da sad ovi radovi koji su moj gušt je odmor za dušu. |
||
![]() |
||
Dalmax22 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 665 |
|
Kad bi se mjerio utroseni rad i vrijeme i to je skupo za nekog ko to npr mora platiti.
|
||
![]() |
||
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
administrator ![]() ![]() tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
|
I ja svoj sirim ali samo "zemljani dio" jezero necu dirati iako bi ga trebao malo dublje iskopati lai mi zao folije, tako da to ostavljam za na godinu.
|
||
![]() |
||
|
Admine tako sam i ja razmišljala kad sam radila svoje i evo već nakon 2 godine ide u rekonstrukciju - čim malo otopli.
|
||
![]() |
||
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
|
Sto se tice korita ona su isto tako dobra jedino sto su dosta skupljaa i kao sto je receno imaju tocno odrtedjeni oblik.
Ali su zato lakse za postaviti i nema tolike brige da ce se probusiti. I imaju vex napravite i itaže za sadnju biljaka. tako da je isto super.
Jedino u mom slucaju mi je bilo puno dati novaca, a mislio sam da mogu za puno manje napraviti vise.
a i svakih nekoliko godina mogu ga promjeniti kada ga se zasitim
![]() |
||
![]() |
||
|
Gledala sam ih ali su dosta skupa i plitka, i onda ti je to strogo određen oblik, a ja volim izmišljati toplu vodu iako su je već izmislili. ![]() |
||
![]() |
||
|
A zasto niko ne koristi kupovna plasticna korita? I to se moze prekriti nekim slojem pjeska itd ako hocete prirodni natural look.
|
||
![]() |
||
|
![]() |
||
|
Ma to ti sam slavonci tak zovu, to ti je onaj fini pjesak kaj ti zidari kosiste za finiranje žbuke, onaj skoro kao prašina.
|
||
![]() |
||
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
|
Di da najdem dravski pijesak
![]() ![]() |
||
![]() |
||
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
|
Ma nije problem pa zato smo tu!!! Da svatko da po koji savjet i nakraju ih damo sve!!!
I jos jednu stvar koja je vrlo bitna a to je da se uklone sve ostre i spicaste djelove ispod folije kada se stavlja jer ce ju probusiti.
Znaci uklonite svo kamenje,granje i sl. i bilo bi dobro nasipati i sloj sitnog pijeska. Kod nas ga zovu dravski. da stvori zastitni sloj izmedju zemlje i kamenja i folije.
|
||
![]() |
||
|
Hvala Gazda taj detalj sam zaboravila napomenuti. Znala sam ja da na tvoju pomoć mogu računati. |
||
![]() |
||
|
TeaK i ja sam se sjetila tvojeg majstorski napravljenog vodenka .
|
||
![]() |
||
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
|
E da ukoliko se odlucite za gradnju izbjegavajte betoniranje, jer beton zna ispucati te ce te gubiti vodu!!!
|
||
![]() |
||
|
Budući da sam dobila upit o mom vodenom vrtu na PP odlučila sam ovdje dati detljnija objašnjenja.
Pitanje; " ej bok gledam tvoj voeni vrt...kako si napravila onaj pad...jel to obicni beton sa kamenjem ili neka masa?" Riječ je o ovom vodenku ![]() kada je iskopan oblik po želji na zemlju je položena folija (pad se dobiva oblikovanjem zemlje) za fontane. Na foliju je slagano kamenje koje je međusobno povezano tj. lijepljeno ljepilom za vanjske pločice, a pojedino kamenje je samo položeno preko drugog kamena. Iz bližega to kamenje izgleda ovako ljepljeni ![]() samo slagan ![]() nadam se da sam malo pomogla, a ako ima još nejasnoća pokušati ću vam objasniti. Također sam sigurna da će mi i Admin pomoći ako bude potrebno. |
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <123> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |