Paulownia tomentosa |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1112131415 23> |
Korisnik | |
Božikovine ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 28 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 13142 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Elzear, paukovniju posadi na proljeće a dotada pripremi tlo. Vjerovatno je tlo kiselo na samoj površini pa dodaj nešto vapna i preštihaj tlo i neka odstoji do proljeća.
Na proljeće iskopaj prilično duboku rupu, dodaj zreli stajnjak, sloj usitnjene zemlje i paulovniju zatrpaj usitnjenom zemljom. Korijen paulovnije prodire okomito u tlo pa treba omogućiti mladoj biljci da lagano prodire u dubinu. Redovito zaljevaj mladu biljku i prihanjuj je barem jednom tjedno (mi smo koristili kristalon). Prije sljedeće zime (2011.) paulovniju odreži u ravnini sa zemljom i "batrljak" poklopi sa slojem slame i na to dodaj stajnjak. "2012. godime tvoja paulovnije će krenuti nebu pod oblake ... ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
elzear ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 13 Kolovoz 2010 Lokacija: Vinkovci Status: Offline Bodovi: 15 |
Može li mala pomoć.Na jesen vadim glupi bor koji ima nekih 3 metra i na njegovo mjesto sadim paulovniju visine 1 metra.Dali da sadnju ipak odložim za proljeće i dali da ipak malo pomjerim paulovniju zbog kiselog tla koji stvara bor
![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 28 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 13142 |
Fatka, paulovnija nije u saksiji, posađena je u vrt. Ona bijela plastika (razrezana saksija bez dna) služi kao zaštita od naših mačaka.
Medomann, puno je jednostavniji uzgoj paulovnije iz sadnice ili pokušaj nabaviti dio korjena koji posadiš u teglu (saksiju). |
|
![]() |
|
Fatka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 829 |
Božikovine, da li je tvoja paulownia u saksiji?
|
|
![]() |
|
medomann ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 16 Svibanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 118 |
Ćudo! Drvo svih drva!
![]() za sada nemam nekog zadovoljavajućeg uspjeha sa uzgojem, ali ne odustajem. skuzio sam da previse zalijevam sjeme i biljčice dok su mlade pa slabo nikne i ako nikne uvene poslije zalijevanja. Kad mi je Marpa poslao sjeme napisao mi je da vole suho, ali nekako se nisam na to obazirao i napravio opet skoro pa kaljuzu kod sijanja sjemenja i kad je bilo kasno sinulo mi je. u onoj kašeti koju sam poslikao sam također onda zaključio da su biljčice uspjele jedino u kutu gdje sabije mogu zaliti i gdje je suhlje. E sad znam za dalje, treća sreća, mada nadam se kako će nesto niknut i iz ove druge sjetve.
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
U stvarnosti je malo veća (410 cm), slikica je stara mjesec dana.
|
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
E, pa stvarno je narasla
![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Medomann, pripazi da ti ti ovakvo čudovište ne izmakne kontroli! ![]() |
|
![]() |
|
medomann ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 16 Svibanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 118 |
puno hvala na inf! budem sad malo počupao korov. eto, samo to je nazalost uspjelo od onog sjemenja, uvijek to što mi je medju najbitnijim najslabije uspije. ako bude još sjemena jako sam dosadan i jako zaintersiran |
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Paulownia ti je ovo na slici u gornjem desnom uglu, a čini mi se da su tu još dvije ili tri manje
|
|
![]() |
|
![]() |
|
d.i.n.a. ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 24 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 495 |
a kaj češ, sto ljudi, sto ćudi..... uglavnom prekrasno drvo al malo visoko za kuću. već smo srušili lipu pa mi se ne sadit nešt visoko 12 m tako blizu. ipak hvala!
|
|
Tena 28.3.2010
|
|
![]() |
|
Marpa ![]() Nedavno posijan ![]() Pridružen: 08 Ožujak 2008 Lokacija: Slovenia Status: Offline Bodovi: 35 |
Jel možeš ti malo pogledati stranicu, dvije, tri nazad po ovoj temi pa pogledati slike ? Samo moje su iz Varaždina i iz Ljubljane, a ima i drugih. A google će ti vratiti pravo more slika kad ga pitaš za paulowniju.
|
|
![]() |
|
d.i.n.a. ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 24 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 495 |
jel može neko stavit sliku odraslog drveta sa kontinentalnog dijela?? naime pročitala sam da kod nas ostaje samo kao zeljasta biljka zbog klime....
i interesira me dal jako bujno cvate ????? |
|
Tena 28.3.2010
|
|
![]() |
|
gordiana ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 30 Kolovoz 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 6 |
ako mi želite dati sadnicu u zg može jer živim u blizini i rado ću doći po nju
|
|
![]() |
|
Marpa ![]() Nedavno posijan ![]() Pridružen: 08 Ožujak 2008 Lokacija: Slovenia Status: Offline Bodovi: 35 |
Imam toga ko pljeve, mogu ti u Zg ili VŽ dati sadnicu, a po pošti poslati malo sjemena. Ostavi podatke na PM.
|
|
![]() |
|
gordiana ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 30 Kolovoz 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 6 |
bok, ja očajnički pokusavam doći ili do sjemena paulovnije ili biljčice,pa nikako a po rasadnicima su mi pre-pre-preskupi.
zato bih molila da mi se daruje -ako neko zeli darovati.
M O L I M V A S
P O M O Z I T E
|
|
![]() |
|
bok.
ja pokušavam naći sadnicu al čini mi se bezuspješno. zna neko možda di ima za kupit u okolici zagreba?? valjda će uspjet na kontinentu. koliko dugo joj traje cvatnja?? i dal to ima veze dal je u toplijim krajevima ili kontinentalnim???? |
|
Tena 28.3.2010
|
|
![]() |
|
![]() |
|
googlao sam i pronašao neke informacije, ali daleko najdetaljnije su one od ljudi koji uzgajaju travu. uglavnom sam shvatio bit, sad me samo zanima ako netko zna di ima za kupiti takvih zarulja, koji su tipovi za što?
Kažu znalci prekaljeni u uzgoju trave da za rast biljka treba svjetlost plavog spektra, a za cvatnju crvenog, naravno tu postoji neka ravnoteža. meni znači onda treba žarulja plavog spektra za rast pa ako netko zna takve neka opiše i di se mogu kupit. Tnx
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1112131415 23> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |