Početna stranica Početna stranica > Drveće, živice, palme ruže i bonsa -Forum o drveću > Drveće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Paulownia tomentosa
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Paulownia tomentosa

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1112131415 23>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
Božikovine View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 13142
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Božikovine Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Rujan 2010 u 07:48
Elzear, paukovniju posadi na proljeće a dotada pripremi tlo. Vjerovatno je tlo kiselo na samoj površini pa dodaj nešto vapna i preštihaj tlo i neka odstoji do proljeća.
Na proljeće iskopaj prilično duboku rupu, dodaj zreli stajnjak, sloj usitnjene zemlje i paulovniju zatrpaj usitnjenom zemljom.
Korijen paulovnije prodire okomito u tlo pa treba omogućiti mladoj biljci da lagano prodire u dubinu.
Redovito zaljevaj mladu biljku i prihanjuj je barem jednom tjedno (mi smo koristili kristalon).
Prije sljedeće zime (2011.) paulovniju odreži u ravnini sa zemljom i "batrljak" poklopi sa slojem slame i na to dodaj stajnjak.
"2012. godime tvoja paulovnije će krenuti nebu pod oblake ...
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
elzear View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 15
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje elzear Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Rujan 2010 u 10:50
Može li mala pomoć.Na jesen vadim glupi bor koji ima nekih 3 metra i na njegovo mjesto sadim paulovniju visine 1 metra.Dali da sadnju ipak odložim za proljeće i dali da ipak malo pomjerim paulovniju zbog kiselog tla koji stvara bor Ermm ?
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Božikovine Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Rujan 2010 u 20:39
Fatka, paulovnija nije u saksiji, posađena je u vrt. Ona bijela plastika (razrezana saksija bez dna) služi kao zaštita od naših mačaka.

Medomann, puno je jednostavniji uzgoj paulovnije iz sadnice ili pokušaj nabaviti dio korjena koji posadiš u teglu (saksiju).
Na vrh
Fatka View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 829
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fatka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Rujan 2010 u 17:03
Božikovine, da li je tvoja paulownia u saksiji?
Na vrh
medomann View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 118
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje medomann Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Rujan 2010 u 23:18
Ćudo! Drvo svih drva!Smile
za sada nemam nekog zadovoljavajućeg uspjeha sa uzgojem, ali ne odustajem. skuzio sam da previse zalijevam sjeme i biljčice dok su mlade pa slabo nikne i ako nikne uvene poslije zalijevanja. Kad mi je Marpa poslao sjeme napisao mi je da vole suho, ali nekako se nisam na to obazirao i napravio opet skoro pa kaljuzu kod sijanja sjemenja i kad je bilo kasno sinulo mi je. u onoj kašeti koju sam poslikao sam također onda zaključio da su biljčice uspjele jedino u kutu gdje sabije mogu zaliti i gdje je suhlje. E sad znam za dalje, treća sreća, mada nadam se kako će nesto niknut i iz ove druge sjetve.
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Božikovine Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Rujan 2010 u 15:37
U stvarnosti je malo veća (410 cm), slikica je stara mjesec dana.
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Rujan 2010 u 15:32
E, pa stvarno je narasla Thumbs%20Up
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Božikovine Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Rujan 2010 u 15:23

Medomann, pripazi da ti ti ovakvo čudovište ne izmakne kontroli!

Na vrh
medomann View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje medomann Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Rujan 2010 u 17:48

puno hvala na inf! budem sad malo počupao korov. eto, samo to je nazalost uspjelo od onog sjemenja, uvijek to što mi je medju najbitnijim najslabije uspije. ako bude još sjemena jako sam dosadan i jako zaintersiranEmbarrassed

Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Rujan 2010 u 17:14
Paulownia ti je ovo na slici u gornjem desnom uglu, a čini mi se da su tu još dvije ili tri manje
Na vrh
medomann View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje medomann Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Rujan 2010 u 16:02
Pozdrav svim poznavateljima paulovnije. evo poslikao sam jednu kašetu u kojoj mi nadam se raste ista, ali svašta tu raste pa bi volio da mi netko kaže da li je išta od toga paulovnija ili korov iz komposta? to je sjeme koje mi je Otok poslala još davno.
Na vrh
d.i.n.a. View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 495
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje d.i.n.a. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Rujan 2010 u 09:40
a kaj češ, sto ljudi, sto ćudi..... uglavnom prekrasno drvo al malo visoko za kuću. već smo srušili lipu pa mi se ne sadit nešt visoko 12 m tako blizu. ipak hvala!
Tena 28.3.2010
Na vrh
Marpa View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 35
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Marpa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Rujan 2010 u 11:05
Originalno poslano od člana d.i.n.a. d.i.n.a. napisao:

jel može neko stavit sliku odraslog drveta sa kontinentalnog dijela?? naime pročitala sam da kod nas ostaje samo kao zeljasta biljka zbog klime....
i interesira me dal jako bujno cvate ?????

Jel možeš ti malo pogledati stranicu, dvije, tri nazad po ovoj temi pa pogledati slike ? Samo moje su iz Varaždina i iz Ljubljane, a ima i drugih. A google će ti vratiti pravo more slika kad ga pitaš za paulowniju.

Na vrh
d.i.n.a. View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje d.i.n.a. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Rujan 2010 u 10:55
jel može neko stavit sliku odraslog drveta sa kontinentalnog dijela?? naime pročitala sam da kod nas ostaje samo kao zeljasta biljka zbog klime....
i interesira me dal jako bujno cvate ?????
Tena 28.3.2010
Na vrh
gordiana View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 6
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gordiana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Kolovoz 2010 u 16:14
ako mi želite dati sadnicu u zg može jer živim u blizini i rado ću doći po nju
Na vrh
Marpa View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Marpa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Kolovoz 2010 u 17:33
Originalno poslano od člana gordiana gordiana napisao:

bok, ja očajnički pokusavam doći ili do sjemena paulovnije ili biljčice,pa nikako a po rasadnicima su mi pre-pre-preskupi.
zato bih molila da mi se daruje -ako neko zeli darovati.
M   O   L   I   M        V   A   S  

P  O  M  O   Z  I  T  E  

Imam toga ko pljeve, mogu ti u Zg ili VŽ dati sadnicu, a po pošti poslati malo sjemena. Ostavi podatke na PM.
Na vrh
gordiana View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 6
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gordiana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Kolovoz 2010 u 17:29
bok, ja očajnički pokusavam doći ili do sjemena paulovnije ili biljčice,pa nikako a po rasadnicima su mi pre-pre-preskupi.
zato bih molila da mi se daruje -ako neko zeli darovati.
M   O   L   I   M        V   A   S  

P  O  M  O   Z  I  T  E  
Na vrh
d.i.n.a. View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje d.i.n.a. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Kolovoz 2010 u 07:33
bok.
ja pokušavam naći sadnicu al čini mi se bezuspješno. zna neko možda di ima za kupit u okolici zagreba??
valjda će uspjet na kontinentu.

koliko dugo joj traje cvatnja?? i dal to ima veze dal je u toplijim krajevima ili kontinentalnim????
Tena 28.3.2010
Na vrh
Marpa View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Marpa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Srpanj 2010 u 20:54
Na vrh
medomann View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje medomann Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Srpanj 2010 u 20:30
googlao sam i pronašao neke informacije, ali daleko najdetaljnije su one od ljudi koji uzgajaju travu. uglavnom sam shvatio bit, sad me samo zanima ako netko zna di ima za kupiti takvih zarulja, koji su tipovi za što?
Kažu znalci prekaljeni u uzgoju trave da za rast biljka treba svjetlost plavog spektra, a za cvatnju crvenog, naravno tu postoji neka ravnoteža. meni znači onda treba žarulja plavog spektra za rast pa ako netko zna takve neka opiše i di se mogu kupit. Tnx
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1112131415 23>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,313 sekundi.