Paulownia tomentosa |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1011121314 23> |
Korisnik | |
Fatka ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 829 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Valentina, u Osijeku ima paulownia, ja sam dobiola sjeme iz Osijeka prije par godina.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Valentina Pavić ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 05 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 4 |
priduržujem se i ja! Naime, i Osijeka sam, nikako ne uspijevam doći do sadnice ili sjemena paulovnije. Par puta sam pokusavala naruciti iz Rasadnika Curek, međutim uvijek rezervirano. Ako itko ima sadnicu, neka mi se javi, voljna sam platiti sadnicu i poštarinu, naravno. Hvala unaprijed, jako bi me veselilo kada bih uspjela nabaviti jer sam oduševljena Paulovnijom!
|
|
![]() |
|
medomann ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 16 Svibanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 118 |
Uvijek se bojim da imaju premalo vode, a to je očito velika greska. krećem onda ovih dana u presadjivanje i to s veseljem - mošt kuha u garaži!
![]() |
|
![]() |
|
Božikovine ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 28 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 13142 |
Medomann, pod hitno presadi paulovnije u puuuuno dublje posude! Korjen im raste u dubinu poput palminog - više od visine nadzemnog dijela.
|
|
![]() |
|
Marpa ![]() Nedavno posijan ![]() Pridružen: 08 Ožujak 2008 Lokacija: Slovenia Status: Offline Bodovi: 35 |
Rekao sam ti već, zalijvaj ih onda kad se na njimi vidi, da trebaju vodu.
|
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Otok, koliko godina ima tvoja ljepotica? Mi smo jednu oblikovali poput tvoje a drugu orezujemo da raste nebu pod oblake. Vidjeti ćemo kako će prezimiti kontinentalnu zimu.[/QUOTE] Punoljetna je! A rasla je kako je sama htjela, nisam onda znala to što sada znam. Nisam znala ni da ne cvate odmah, pa sam bila malo razočarana, skoro sam je maknula. Sada bi mi bilo žao. |
|
![]() |
|
medomann ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 16 Svibanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 118 |
posuda je ona kašeta za srdele i to, 10-ak cm dubine, ali suši se trenutno mala biljčica dok neke veće ne, uglavnom svaki puta kad malo zalijem pokoja se osuši. zemlja je na površini suha, a ispod ima vlage. sumljam da je preplitka posuda jer biljke nemaju ni 10cm visine. oko 5cm je visoka i suši se. poslikat cu za sut sad više ne mogu. pozz
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 28 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 13142 |
Medomann, poslikaj biljčice koje se suše pa da vidimo gdje je problem. Ako se biljke suše odozdo, očito pretjeruješ sa zaljevanjem. Problem može biti i preplitka posuda pošto korjenje paulovnije prodire relativno duboko u zemlju. ========================================================= Otok, koliko godina ima tvoja ljepotica? Mi smo jednu oblikovali poput tvoje a drugu orezujemo da raste nebu pod oblake. Vidjeti ćemo kako će prezimiti kontinentalnu zimu. |
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Evo jedna slika moje velike paulownie
![]() |
|
![]() |
|
Da li ti se suši cijela biljka ili samo listovi? Jer listovi počlnju u ovo doba padati.
|
|
![]() |
|
ne znam sto im je da venu same od sebe, vise ih ne zalijevam jako, na površini je zemlja skoro suha, dublje je vlazna, a cini mi se da svaki puta kada malo zalijem neka biljčica uvene..?
|
|
![]() |
|
elzear ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 13 Kolovoz 2010 Lokacija: Vinkovci Status: Offline Bodovi: 15 |
Dobro... samo sam se šalio
![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Nipošto! Korjen paulovnije treba vremana da se zakorjeni i prodre dovoljno duboko u zemlju.
|
|
![]() |
|
elzear ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 13 Kolovoz 2010 Lokacija: Vinkovci Status: Offline Bodovi: 15 |
Samo malo, mogu li naprimjer sad u studenom da presadim paulovniju iz posude u zemlju, nakon par dana je posječem i zaštitim slamom pa da mi več na proljeće krene s rastom?
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Medomann, odluka ti je ispravna. Presadi biljčice i neka tako dočekaju proljeće. Nemoj ih staviti na pretoplo mjesto (5-10 celzijevaca) i ne pretjeruj sa zaljevanjem.
|
|
![]() |
|
Imao bih i ja pitanje. što da radim sa ovim svojim mladim zelenim biljčicama paulownije koje rastu u onoj kašeti na slici prije. ja sam ih mislio presaditi svaku u svoju teglu. da li je to ispravno ili ne, odnosno što bi bilo najbolje učiniti?
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Veličina sadnice nema veze osim što je manja sadnica vjerovatno puno jeftinija. Naša paulovnija je izrasla iz relativno malene sadnice i baš ništa joj ne fali.
Za paulovniju je najbitnija da se u prvoj godini dobro zakorjeni. Veličina nije bitna pošto pred zimu drvo režeš u ravnini sa zemljom a pravi rast se očekuje tek na proljeće sljedeće godine. |
|
![]() |
|
U nedoumici sam, dali da kupim veću ili manju paulovniju.Ustvari, još nisam ni vidio sadnice.Kad kupim sadnicu ja ti se obavezno javim Božikovino za daljnje naputke.
![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Elzear, imaš vremena odlučiti se kako ćeš oblikovati paulovniju. Dali želiš nižu, razgranatu krošnju ili želiš vitko, visoko stablo?
Kad se odlučiš javi se za daljnje naputke. |
|
![]() |
|
Hvala ti Božikovino.Pridržavat ću se svega što si napisala.Inače na tom djelu zemljišta imam jednu Javorolisnu Platanu koja je za četiri godine ludo brzo narasla.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1011121314 23> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |