Dracena sanderiana - Lucky bamboo |
Odgovori ![]() |
Stranica <123> |
Korisnik | |
starshine ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 09 Veljača 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pa da - i činilo mi se skroz logično da je preveliki samo za vodu! Samo mi je bilo čudno što nigdje nisam vidjela da je "bambus" prebačen u zemlju - kod svih je samo u vodi. Draga Hannah, super si :) Nema mi druge, nego probati - malo veća teglica, zemlja za sobne biljke...i možda da maknem s prozorske daske?
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Hannah87 ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 25 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 107 |
Ne može živjeti u vodi zauvijek, čim veći naraste, to mu više hrane treba. Probaj dodati malo gnojiva u vodu, a ako ga hoćeš sačuvati, možda je najbolje da ga posadiš u neku teglu sa zemljom.
|
|
![]() |
|
starshine ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 09 Veljača 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2 |
Bok svima,
moj "bambus" je star 3 godine - dobili smo ga kod useljenja u novi stan :) Stigao je u ful niskoj keramičkoj teglici sa stabljikama na tri kata (u obliku nekakve piramide) - znači puno "stabljika" poredanih ukrug. Cijelo vrijeme je bio super i još su se svi čudili kako nam je opstao tako dugo...do sad... Listovi, koji su uspijeli dosta narasti - počeli su žutiti i sušiti se. Kako da to spriječim tj.kako da mu pomognem? MOlim vas pomoć, ako netko zna. Užasno puno hvala ;) |
|
![]() |
|
danko.ba.nanko ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 30 Studeni 2009 Status: Offline Bodovi: 4 |
Zdravo, i sam imam dvije stabljike ove biljcice. Drzim ih u prozirnoj "vazi". Na dno sam usuo pjesak koji sam kupio u Ikei zajedno sa vazom. Imam ih vec preko godinu i kao sto se moze vidjeti sa slike u dobrom su stanju osim sto je ovaj desni malo poceo da blijedi.
![]() Sad ne znam, citao sam da treba mijenjati samo vodu, ali zena mi je u dva navrata rekla da je dodavala prije nekih dva mjeseca u vodu malo gnojiva.
Interesuje me da li kada mijenjam vodu moram i ovaj pijesak izvaditi obzirom da se stvorio zeleni talog u pijesku. Mene nesto strah da ga necu sokirati ako ga svaki put budem vadio iz ovog pijeska koji kao sto rekoh ima zeleni talog (za ukras sam dodao neke skoljkice u vodu valjda mu nece skoditi obzirom da su iz mora).
![]() Hvala na svakom savjetu...
|
|
![]() |
|
danav ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 02 Studeni 2009 Status: Offline Bodovi: 2 |
hvala shasa na dobrodoslici i na savetu !!
|
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Danav,dobro došla!
Ja bi to odrezala sve do zdravog djela.On se lako "zakorijeni" da i jednu grančicu prerežeš na 3-4 djela,gotovo sigurno e svaka grančica pustiti korijen.
|
|
![]() |
|
danav ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 02 Studeni 2009 Status: Offline Bodovi: 2 |
novi sam clan i zelim vas za pocetak sve pozdraviti!
imam problem sa bambusom.Star je 2 godine i bio je super.Zadnjih 6 meseci u boci sa njim sam drzala ukrasne gel kuglice (koje drze vlagu ),ali sam skoro primetila da stablo od dna ka vrh rapidno zuti.Kuglice sam bacila i sad je samo u vodi , ali zutilo i dalje napreduje .Da li da osecem zdrav deo i ozilim ga a ostatak (zuti deo) bacim?Molim vas brzo za odgovor.
|
|
![]() |
|
frida ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
ja mislim da se moze i od jednog ,duzeg, načiniti dva ili tri...presijeces ih i oni ce potjerati nove izbojke...mozda sam u krivu, ne znam, ali moglo bi se pokusati...
|
|
![]() |
|
dada ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 69 |
bas mi je drago da se razgovara o bambusu. vec htjedoh pitat oko tih "kucnih" koji stoje u vodi ali i o "vanjskom" bambusu. inace i po feng shuiu je bambus jako pozitivna biljka
![]() zanima me ako netko zna i ima iskustva sa bambusima koji se vani sade. imam tako neku ideju da posadim u tegle na terasi / balkonu. mislim da brzo rastu i zgodni su kao ziva ograda. jedino nisam ih vidjela nigdje za kupiti. ima ih jedan bioenergeticar iliti iscjelitelj (zivi u kvartu pa znam) koji ima veci dio okucnice zasadjen s bambusima. to bi nekako potvrdilo tezu da sire dobru energiju ![]() |
|
![]() |
|
lana_1 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 1069 |
ja ni ne znam koliko ih imam jer imam dva lucky bambooa koji imaju po više stabljika u krugu i teško ih je prebrojiti, a morat ću se jednom natjerat...
|
|
![]() |
|
Šeflera ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 17 Siječanj 2008 Lokacija: Stankovo Status: Offline Bodovi: 2274 |
Aha! Sad znam razloge!
Ja imam samo 2. Vrijeme je da ih upotpunim do kolko ono - ![]() |
|
![]() |
|
lana_1 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 1069 |
a druga stranica kaže (na engleskom):
The number of stalks also has meaning : three stalks for happiness; five stalks for wealth; six stalks for health. Four stalks, however, are always avoided since the word "four" in Chinese sounds too similar to the Chinese word for "death"! |
|
![]() |
|
evo šta sam našla na internetu:
3 stabljike = sreća 5 stabljika = materijalna dobrobit 7 stabljika = dobro zdravlje 21 stabljika = opći blagoslov i blagostanje. |
|
![]() |
|
meni stoje u relativno tamnom hodnjiku, mjenjam im vodu svako 3-4 dana i povremeno ih poprskam sa vodom po lišću i izdržali su već 6 mjeseci. na gušćem bambu mi je jedna grančica bila počela žutit, pa sam je izvadila i posadila u zemlju i ona se oporavila. predpostavljam da se to dogodilo zato što je biljka bila baš pregusta
|
|
![]() |
|
Hele ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 28 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 684 |
Jel netko zna kakvi uvjeti trebaju za lucky - bambo - mojoj prijateljici žuti pa me pitala za savjet , a ja neznalica kakva jesam , koga ću pitat več vas.
|
|
DON´T WISH FOR IT,
WORK FOR IT. |
|
![]() |
|
shvatila sam da često ljudi različito zovu biljke od prvog naziva a lucky bamboo me najviše zbunio zato što sam dobila ceduljicu uz njega(vidi se na biljci u zelenoj teglici) gdje piše da je bamboo, a kad sam malo pretraživala po netu piše da je to neka vrsta dracene-koja može rasti i u vodi i u zemlji. često se daruje jer kažu da donosi sreću ovisno o broju stabljika koje dobijete...
|
|
![]() |
|
dina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
heheheheh sto znaci uskoro
![]() |
|
![]() |
|
voki ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
Kada budeš magistrirala dobićeš sigurno neki buket sa bambusom
![]() |
|
život je bajka koju sami pišemo...
|
|
![]() |
|
dina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Ožujak 2007 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 5073 |
samo sto mi vise niko ne kupuje takve bukete
jer ne valja sam sebi kupovati tako kazu ![]() |
|
![]() |
|
ma ja sam dobila buket sa bambusom kad sam diplomirala
i tad sam saznala da bi bilo najbolje da su u paru ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <123> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |