Prepoznajte mi ovo |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 5455565758 243> |
Korisnik | |
Mira K ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Zar nitko ne prepoznaje ovaj grmić?
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Baka Bea ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Mačja metvica, sudeći po listu. Pomoglo bi malo više podataka, npr. miriše li list, boja cvijeta i listova, puzavi rast. Po fotografiji ne mogu odrediti boju cvijeta, plavi ili ružičasti?
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Baka Bea, hvala na trudu a evo da je malo opišem: Boja cijeta je ružičsta, puzava je biljka i listovi imaju nekakv miris i malo žare, izazivaju svrabež. Cjeta u ovo doba. Susjeda je ima pa ću pokušati poslikati. Dobila sam nekliko grančica ali nikako da se prime T te sam grančice slikala). Ako možeš pokušaj je sada identificirati. Potražit ću i ja na netu...
|
|
![]() |
|
Baka Bea ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Pokušaj potražiti pod Nepeta subsessilis "Pink Dreamas".
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Ne, nije ta. Baš gnjavim, žao mi je... Hvala sve jedno! |
|
![]() |
|
Željka ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 424 |
Mira K - meni je to na prvi pogled Lantana.
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Željka, hvala na trudu ali nije lantana. Imam lantanu i znam kako izgleda. Uh.. baš sam dosadna sa tim.. nije ovo... nije ono a neznam što je.
![]() |
|
![]() |
|
Željka ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 424 |
Nisi dosadna, baš je napeto
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Božikovine ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 28 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 13142 |
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Gledala, nije ni ona.. Jaoj, zadala sam sebi i vama brige. ali me baš zanima, moram otkriti a vi pomozite... Idemo dalje..
![]() |
|
![]() |
|
Božikovine - da nije Tisa?
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Božikovine
Možda sjeme Japanske tise (Taxus cuspidata ) ? |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 28 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 13142 |
Na tisu smo i mi posumnjali ali ... plod je prevelik, koštica pogotovo.
Plodove i malu grančicu nam je donio kolega iz Italije i sam nema pojma što je donio - činilo mu se interesantno. |
|
![]() |
|
muhlenbergia ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 18 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 2241 |
Cephalotaxus drupacea - koštuničasta patisa
Cephalotaxus fortunei - kineska patisa Torreya - neka od vrsti |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Muhlenbergia, čini mi se da koštuničasta patisa. Budemo proguglali da vidimo možemo li iskoristiti sjemenke. Svima hvala na trudu
|
|
![]() |
|
muhlenbergia ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 18 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 2241 |
Mira K
Nepoznati grm je možda Lantana montevidensis ( Lantana sellowiana ) ,familija Verbenaceae |
|
![]() |
|
Bravo Muhlenhergia, zagonetka riješena, hvala i u moje ime. Nemam ni jednu lantanu, samo metvice i verbene, nekako me list asocirao na njih. Pretpostavljam da ni L. montevidensis ne podnosi kontinentalnu zimu.
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Bravo Muhlenbergija, to je ipak lantana i nisam znala da postoji i ovakva. A sada mi recite kako to da se neće primiti kao i druge lantane reznicama? Toliko me je mučila... Moram je naći i kupiti, jako je lijepa! Znam samo da ne naraste velika kao i druge ( najviše do 50cm) ali je bujna i jako žilavih, odrvenjenih grana. Baka Bea, Željka i ostali hvala na trudu i pomoći! Eto, znala sam da ste veliki, veliki znalci! Ma od vas se svašta lijepoga da naučiti!
![]() |
|
![]() |
|
vule ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 401 |
kaj je ovo ![]() |
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
sedum sieboldi
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 5455565758 243> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |