Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Cvijeće foto... > Moj grad u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Mađarska
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Mađarska

Odgovori Odgovori Stranica  <12
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
mimar View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Status: Offline
Bodovi: 2123
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mimar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Veljača 2008 u 13:39
 Na vrhu brda u slikovitoj oblasti Bude nalazi se Kraljeva palata koja je bila prvo sediste kralja Bele u 13v.U toku narednih 700 godina je tu bila rezidencija mnogih kraljeva.

Ribarski bastion je izgradjen 1905. na zidinama srednjevekovne tvrdjave,dominira 7 kula na neo-romanskim bedemima.

Crkva Matijas  (po kralju Matijasu,zastitniku ucenja) smestena je u centru Kvarta, u gotskom stilu,stara 700 god.
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Veljača 2008 u 13:18
Bila sam pred 20 godina, bio mi je tada najljpši gad u Evropi, a vidim da je to i danas. Ne znam samo dali je to tvoj grad, živiš li u njemu ili imaš neke druge veze s njim. U svakom slučaju ove su slike predivne.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
mimar View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2123
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mimar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Veljača 2008 u 13:03
Budimpesta  ili "Kraljica Dunava"je grad kulture,mostova,istorijskih gradjevina,bulevara,dobrog provoda...i jos mnogo  toga
Mislim da zasluzuje da se vidi,evo nekoliko mojih pogleda,vi procenite...

Parlament je impozantna gradjevina sa svojim crvenim kupolama i belim,kamenim mrezastim ukrasima, koja se prostire na 250md(spada u najveci nacionalni sastav na svetu)uz obale Dunava. Kameni lavovi vas na ulazu  docekuju u unutrasnjost od meremera i zlata,sa stubovima i statuama,umetninama (ukljucujuci tu i krunu prvog madjarskog kralja,staru 1000 god.)

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <12
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,172 sekundi.