Mađarska |
Odgovori ![]() |
Stranica <12 |
Korisnik | |
mimar ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Na vrhu brda u slikovitoj oblasti Bude nalazi se Kraljeva palata koja je bila prvo sediste kralja Bele u 13v.U toku narednih 700 godina je tu bila rezidencija mnogih kraljeva.
![]() Ribarski bastion je izgradjen 1905. na zidinama srednjevekovne tvrdjave,dominira 7 kula na neo-romanskim bedemima.
![]() Crkva Matijas (po kralju Matijasu,zastitniku ucenja) smestena je u centru Kvarta, u gotskom stilu,stara 700 god.
![]() |
|
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Bila sam pred 20 godina, bio mi je tada najljpši gad u Evropi, a vidim da je to i danas. Ne znam samo dali je to tvoj grad, živiš li u njemu ili imaš neke druge veze s njim. U svakom slučaju ove su slike predivne.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
mimar ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
Budimpesta ili "Kraljica Dunava"je grad kulture,mostova,istorijskih gradjevina,bulevara,dobrog provoda...i jos mnogo toga Mislim da zasluzuje da se vidi,evo nekoliko mojih pogleda,vi procenite... ![]() ![]() Parlament je impozantna gradjevina sa svojim crvenim kupolama i belim,kamenim mrezastim ukrasima, koja se prostire na 250md(spada u najveci nacionalni sastav na svetu)uz obale Dunava. Kameni lavovi vas na ulazu docekuju u unutrasnjost od meremera i zlata,sa stubovima i statuama,umetninama (ukljucujuci tu i krunu prvog madjarskog kralja,staru 1000 god.)
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <12 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |