Aloa Vera |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1920212223 46> |
Korisnik | |
SASCHA-CH ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 19 Studeni 2010 Lokacija: Switzerland Status: Offline Bodovi: 4 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Pa ja se ubih citajuci razne savjete i nakraju me toliko zbuniste da tek sada neznam sta da primenim od ovih Vasih savjeta
![]() e ovako ja vec duze vremena zivim u alpskoj magli i hladnoci i prije par godina sam kupijo jednu aloju ( neznam koju ) ali od svega sto sam ovdje procitao je suprotno i ta aloja je skoro metar visoka i ima vec petero djece
kupim ja tu aloju u cvjecari i posadim je u jednu veliku saksiju u zemlji za cvijece i bacim je na teraci kako stanujem na krovu zgrade bije cunce i kisa i vjetar kao na Triglavu ja moju aloju ne mrdam sa mjesta ni zimi ona je na balkou doduse zaklonjena je malo sa zidom balkona i super raste vec dvije godine toliko od mene a bas sam mislijo da sam duduk za aloje dakle iz mojeg iskustva do sada samo netreba puno biljku premestati na razlicita mjesta jer gubi snagu na prilagodjavanje
![]() pozdrav iz CH
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
panda ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Rujan 2010 Lokacija: Dalj ( Osijek ) Status: Offline Bodovi: 852 |
može :D !!!
|
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Prvi sljedeći pelcer je tvoj. Na kraju sljedeće sezone rasta.
![]() |
|
![]() |
|
panda ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Rujan 2010 Lokacija: Dalj ( Osijek ) Status: Offline Bodovi: 852 |
pinus hoces li imati slucajno za mne neki pelcer ove aloje ferox :D ????
|
|
![]() |
|
Bluebell ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 09 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 75 |
Budući da je pjegava rekla bi da je barbadensis Miller! Kad ti nestanu pjegice onda je za korištenje... sad je još mlada!
|
|
![]() |
|
Fany54 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2946 |
vidim da mnogi poznaju ovu vrstu pa molim da mi kažete koje ja alojice imam ,evo slikica
![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us |
|
![]() |
|
Bluebell ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 09 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 75 |
Najrasprostranjenija je aloa barbadensis Miller i mislim najljekovitija jer se spominje u svim receptima. A najbolja za lijek protiv raka je aloa arborescens. Forex je isto jedna od četiri ljekovite.
|
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
Mari, oduševio me cvijet tvoje aloe jer se ipak nadam da će i moja procvasti...jednog dana
![]() gdje ju držiš preko zime? |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
frida ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
jel i ovo ferox
![]() |
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
![]() |
|
Sljedeći puta kod presađivanja ide u veću teglu i staviti ću istovremeno bambus palicu u teglu. Malo ću te kopirati.
![]() Izgleda da bez palice ne ide ? Stalno tjera nove pelcere sa strane. Čini mi se da nije zahtjevna za razmnožavanje. Kupio sam jednu a sada imam tri . |
|
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
hoćeš, hoćeš.
![]() kod mene je aloja dugo bila u manjoj posudici, i stalno tjerala mladice, a onda sam je presadila u puno veću teglu, takvu u kavu bi inače palme stavila, i kako inače stavljam ljeti na balkon, toga ljeta nakon presđivanja, je jako narasla u tri grane, čak sam jednu nakon nekog vremena morala otpiliti, a mladice stalno rastu nove, a ja ih nešto uklonim i posadim u novu posudicu, može godinama biti u manjoj posudi ako ti nije stalo da narastu velike grane |
|
![]() |
|
O joj nema šanse da ga dočekam... Bar sam vidio tvoj.
![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
pa na ono je arborescens koju panda ima, na jednoj slici je ta ![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Evo kako cvate moja Aloea arborescens
![]() |
|
![]() |
|
Dr. Feelgood ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 04 Srpanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 9 |
Bi li tko imao pelcer Aloe barbadensis? :D U Zg, ili možda u okolici Os :D
|
|
![]() |
|
Fermina-Daza ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
Je li za arborescens?
Imaš pm. |
|
Sadržaji o kojima pišem su informativnog karaktera.Za korištenje mojih savjeta i recepata pitajte svog liječnika ili ljekarnika.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1920212223 46> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |