Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Aloa Vera
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Aloa Vera

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1920212223 46>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
SASCHA-CH View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Status: Offline
Bodovi: 4
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SASCHA-CH Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Studeni 2010 u 16:30
E ja upadoh da vas prvo sve srdacno Pozdravim i pozelim prijatan vikend posto sam novi .
Pa ja se ubih citajuci razne savjete i nakraju me toliko zbuniste da tek sada neznam sta da primenim od ovih Vasih savjeta

e ovako ja vec duze vremena zivim u alpskoj magli i hladnoci i prije par godina sam kupijo jednu aloju ( neznam koju ) ali od svega sto sam ovdje procitao je suprotno i ta aloja je skoro metar visoka i ima vec petero djece
 kupim ja tu aloju u cvjecari i posadim je u jednu veliku saksiju u zemlji za cvijece i bacim je na teraci  kako stanujem na krovu zgrade bije cunce i kisa i vjetar kao na Triglavu ja moju aloju ne mrdam sa mjesta ni zimi ona je na balkou doduse zaklonjena je malo sa zidom balkona i super raste vec dvije godine  toliko od mene a bas sam mislijo da sam duduk za aloje dakle iz mojeg iskustva do sada samo netreba puno biljku premestati na razlicita mjesta  jer gubi snagu na prilagodjavanje
pozdrav iz CH
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
panda View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 852
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje panda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Studeni 2010 u 20:54
može :D !!!
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Studeni 2010 u 14:03
Prvi sljedeći pelcer je tvoj. Na kraju sljedeće sezone rasta.   
Na vrh
panda View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 852
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje panda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Studeni 2010 u 16:18
pinus hoces li imati slucajno za mne neki pelcer ove aloje ferox :D ????
Na vrh
Bluebell View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 75
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Bluebell Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Studeni 2010 u 07:58
Budući da je pjegava rekla bi da je barbadensis Miller!  Kad ti nestanu pjegice onda je za korištenje... sad je još mlada!
Na vrh
Fany54 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 2946
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fany54 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Studeni 2010 u 18:28
vidim da  mnogi poznaju ovu vrstu pa molim da mi kažete koje ja alojice imam ,evo slikica

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

Na vrh
Bluebell View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 75
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Bluebell Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Studeni 2010 u 08:05
Najrasprostranjenija je aloa barbadensis Miller i mislim najljekovitija jer se spominje u svim receptima. A najbolja za lijek protiv raka je aloa arborescens. Forex je isto jedna od četiri ljekovite.
Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6195
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Studeni 2010 u 20:15
Mari, oduševio me cvijet tvoje aloe jer se ipak nadam da će i moja procvasti...jednog dana Wink nekako mi se učinilo nakon sveg čianja da kod nas na kontinentu neće cvasti
gdje ju držiš preko zime?
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi
Na vrh
frida View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3399
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje frida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Studeni 2010 u 19:29
jel i ovo ferox

Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Studeni 2010 u 18:53

Aloe ferox. Dali je to najljekovitija od svih aloa ?
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Studeni 2010 u 21:11
Sljedeći puta kod presađivanja ide u veću teglu i staviti ću istovremeno bambus palicu u teglu. Malo ću te kopirati.
Izgleda da bez palice ne ide ? Stalno tjera nove pelcere sa strane. Čini mi se da nije zahtjevna za razmnožavanje. Kupio sam jednu a sada imam tri .
Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Studeni 2010 u 17:38
hoćeš, hoćeš.Smile
kod mene je aloja dugo bila u manjoj posudici, i stalno tjerala mladice,
a onda sam je presadila u puno veću teglu, takvu u kavu bi inače palme stavila, i kako inače stavljam ljeti na balkon, toga ljeta nakon presđivanja, je jako narasla u tri grane, čak sam jednu nakon nekog vremena morala otpiliti, a mladice stalno rastu nove, a ja ih nešto uklonim i posadim u novu posudicu, može godinama biti u manjoj posudi ako ti nije stalo da narastu velike grane
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Studeni 2010 u 17:11
O joj nema šanse da ga dočekam... Bar sam vidio tvoj.
Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Studeni 2010 u 16:51
Originalno poslano od člana Pinus Pinus napisao:

Mari krasan cvijet tvoje aloe.    Koliko mora biti stara da dobi cvijet?

Moja aloa je kod mene godinu dana. Početkom jeseni sam aloju prvi puta presadio i istovremeno razmnožio. Može mala pomoć kod identifikacije. Koja je to aloa ?

to je upravo ta Aloae arborescens
Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Studeni 2010 u 16:49
ova mi je stara 20-tak godina, visoka oko 1,20 m, prvi puta je cvala prije dvije godine

Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Studeni 2010 u 16:45
Mari krasan cvijet tvoje aloe.    Koliko mora biti stara da dobi cvijet?

Moja aloa je kod mene godinu dana. Početkom jeseni sam aloju prvi puta presadio i istovremeno razmnožio. Može mala pomoć kod identifikacije. Koja je to aloa ?

Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Studeni 2010 u 00:29
Originalno poslano od člana Fermina-Daza Fermina-Daza napisao:

Je li za arborescens?
Imaš pm.

pa na ono je arborescens koju panda ima, na jednoj slici je taWink
Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Studeni 2010 u 00:23
Evo kako cvate moja Aloea arborescens

Na vrh
Dr. Feelgood View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 9
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Dr. Feelgood Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Studeni 2010 u 13:23
Bi li tko imao pelcer Aloe barbadensis? :D U Zg, ili možda u okolici Os :D
Na vrh
Fermina-Daza View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1594
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fermina-Daza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Listopad 2010 u 22:28
Je li za arborescens?
Imaš pm.
Sadržaji o kojima pišem su informativnog karaktera.Za korištenje mojih savjeta i recepata pitajte svog liječnika ili ljekarnika.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1920212223 46>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,266 sekundi.