Astrophytum |
Odgovori | Stranica 123 14> |
Korisnik | |
Pinus
Neukroćena biljka Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Opcije poruke
Hvala(0)
Objavljeno: 19 Studeni 2010 u 16:07 |
Od nedavno posjedujem 4 Astrophytuma. Iskustvo sa kaktusima mi je tanko a sa Astrophytumima nikakvo. Pretpostavljam da vrijede osnovna uputstva kao i za ostale kaktuse. Malo sam u dilemi u vezi zemlje. Pročitao sam da dodaju naribanu kredu u zemlju jer navodno vole vapnenastu zemlju ? Ne znam dali je to potrebno učiniti ili ne . |
|
Sponzorirani linkovi | |
Pinus
Odgovor Opcije poruke Hvala(0) |
Najbolje vrijeme za presađivanje je onda kada ti imaš vremena i
kada si raspoložena. Tako da sve uradiš pedantno i onako kako treba. Osobno,
svoje kaktuse presađujem uvijek po kupnji ili preko zime. Na
vrtu i okolici tada nemam nikakvog posla i to je vrijeme kada prčkam po sukulentima. Odgovorno tvrdim da zbog zimskog presađivanja
do sada nisam imao nikakvih problema. Normalno da presađujem u suhi supstrat.
|
|
mali kaktus
Cvjetni guru DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
O la la lijepi cvjetić. Koliko je tvoj stari ?
Znaš da ga još zovu Biskupska kapa. Ova dva manja sam dobio na poklon. Mama je vjerojatno kaktus koji je zmaj ID. Navodno idu lagano iz sjemena. Dali si kada razmnožavala svoje kaktuse ? |
|
mali kaktus
Cvjetni guru DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Znam da se zove biskupska kapa,a star je negdje oko 10 godina,zadnje tri godine mi cvate preko ljeta,ali na žalost nije nikad imao mlade izdanke.Posađen je u kupovnu zemlju za kaktuse.
|
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ova dva mala Astrophytuma su razmnožena sjemenom. Pitao sam zato što vidim da ti cvjetaju pa pretpostavljam da imaš njegovo sjeme.
|
|
mali kaktus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ja sam upravo išla ga pogledati i strgala te osušene cvjetove,ali to izgleda kao osušeni cvijet iznutra,još ima žutu boju kao cvijet i sad neznam da li je to sjeme,reci mi kako sjeme izgleda.
|
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Nažalost ne znam. Moji još nisu cvjetali. Uloviti ću malo vremena sljedeći tjedan da ponovo posjetim moju simpatičnu kaktusarku i da saznam nešto novog. Ona svoje kaktuse sama razmnožava. Vrlo je ljubazna i svoje znanje rado podijeli.
|
|
Astrophytum
Upravo klijam Pridružen: 21 Prosinac 2009 Status: Offline Bodovi: 119 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Astrophytum se razmnozava samo semenom!
|
|
Gospod e GOLEM!
|
|
Astrophytum
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Gospod e GOLEM!
|
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Astrophytum majstore!
Dali sam razmnožavaš svoje kaktuse? Možeš li napisati koju riječ o tome kako to radiš. |
|
Astrophytum
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Gospod e GOLEM!
|
|
mali kaktus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Astrophitum,a bi li nešto napisao o sijanju,u kakvu zamlju,na kakvo mjesto,u koje vrijeme,da li se može sad sijati?
|
|
Astrophytum
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Gospod e GOLEM!
|
|
Astrophytum
Opcije poruke
Hvala(0)
|
A. asterias
|
|
Gospod e GOLEM!
|
|
Astrophytum
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Gospod e GOLEM!
|
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Tvoja kolekcija astrophytuma je zavidne ljepote. Moji mali centimetarski, za sada 5 u zbirci u stvari nemam što pokazat. U zadnje vrijeme često skočim do susjede po kakav pametan savjet i da pogledam njene kaktuse. Napisao si da više voliš jesensku sjetvu. Zašto ti je ona bolja? Ovo je njen pol metarski astrophytum : |
|
mali kaktus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pinus veliš pola metra! A koliko je on stari,i još nešto,po slici on nije posađen u teglu nego?to tvoja susjeda ima u stakleniku nekakav veliki vrt ili nešto takvoga?
|
|
Pinus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Astrophytum
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Evo jos jednog pola-metrasa!
|
|
Gospod e GOLEM!
|
|
mali kaktus
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Bravo dečki,uživam u ovim lijepim slikama
|
|
Odgovori | Stranica 123 14> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |