|
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3233343536 89> |
Korisnik | |
martincica ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 30 Studeni 2010 Lokacija: zagreb Status: Offline Bodovi: 12 |
![]() |
hehe, hvala! sve je bilo dobro dok joj nisu otpali svi cvjetovi.. vec se i jedan list osusio a jos jedan je izgubio cvrstocu, pa sam se zabrinula! nebi ju nikako htjela izgubiti :)
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
lana2 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
![]() |
martinčice stabljiku koja se suši svakao odreži da ne crpi matičnu biljku.Od nje i onako nikakve koristi jer nema snage da istjera bočne izboje s pupovima.
|
|
![]() |
|
martincica ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 30 Studeni 2010 Lokacija: zagreb Status: Offline Bodovi: 12 |
![]() |
hvala, bilo mi je zao,ali sad vidim da to ima smisla! nadam se da ce doci k sebi
|
|
![]() |
|
jadranka4 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 25 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 437 |
![]() |
Pčelice, granu je potjerala negdje koncem rujna,držala sam je u hladnijoj sobi nakon što je ocvjetala prošlog siječnja.Sada ju držim u boravku-centralno.Pazim da je prozirna posuda u kojoj raste uvijek zamagljena od vlage.Dva puta sam je pognojila od rujna do sada.Cvjetovi puno brže idu na lijevoj grani.
|
|
![]() |
|
Mira K ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
![]() |
lana2, skužila sam iz postova da si izvrsna znalica orhideja! Bravo za tebe! Imam pitanje jer orhideje prije nisam nikada imala a sada ih počela sakupljati, ne mogu im odoljeti
![]() Što je ovo na slici što raste i što me dalje čeka sa tim u njezinom rastu? Kako će taj izrastak izgledati u konačnosti?
![]() |
|
![]() |
|
lana2 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
![]() |
Mira K, koliko vidim to je novi zračni korijen na tvom phalu koji izraste dosta dugačak. Kao što sam već ranije napisala u postu preko zračnog korijenja biljka dobiva vlagu iz zraka koja se dodatno povećava špricanjem ustajalom vodom. Ovo korijenje ostaje izvan supstrata.
Btw nisi jedina koja im ne nože odoljeti, mene jedino pomanjkanje prostora spriječava da ih imam više. ![]() Ako te još nešto zanima samo pitaj uvijek će se naći netko tko će vrlo rado pomoći. ![]() |
|
![]() |
|
1234DRENOVA ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 10 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 535 |
![]() |
![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
![]() |
|
|
![]() |
|
![]() |
Zračno korjenje ostaje vani izvan supstrata. Piše u gornjem postu ali si vjerojato uzbuđena jer se nešto novo događa s tvojim phalom pa si taj dio previdjela.
![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
![]() |
![]() |
|
![]() |
|
VanDiemenica ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 27 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 45 |
![]() |
Danas sam doma donjela ovu malu ljepoticu....
![]() Minijaturna je.... Koja je to vrsta? Da li se održava isto kao veliki phalovi??? Hvala!!! |
|
![]() |
|
VanDiemenica ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 27 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 45 |
![]() |
Našla info pod mini phal. Ista stvar kao i kod velikog samo je sve mini....
![]() |
|
![]() |
|
tatjanabajcic ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 06 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 3874 |
![]() |
Baš je prekrasna.
|
|
![]() |
|
VILMAČ ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 19 Srpanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1530 |
![]() |
imam jedno pitanje za sve koji imaju orhideje u svojoj kolekciji (ja nažalost još nemam) zašto opadaju pupoljci !?
biljka fino raste, izrasli prekrasni pupoljci i najednom uvenu i opanu!?
unaprijed hvala!
|
|
![]() |
|
Zvjezdana ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
![]() |
propuh, nagla promjena temperature najcesci razlozi otpadanja pupoljaka
|
|
Per aspera ad astra.
|
|
![]() |
|
fredie20 ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 01 Siječanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 9 |
![]() |
Evo menen nakon 100 godina
![]() Uspijela sam i poslikati svoje orhideje ![]() Ova u rozoj tegli je stara vec 2,5 godine i stalno baca nove grane....a nikako da mi da da par dana da ju presadim ![]() Isto tako od pocetnih 2-3 lista imam ih sad jedno 12... a i cvjetala je jedno 3 puta do sada i opet mi je sad bacila novu granu...izgleda da nesto ipak dobro radim ![]() Nego sad me muci to zracno korjenje ko je suho a novog zelenog nema...dali ga smijem cijelog porezati? Isto tako imam jedan zuti list (nije na ovim fotkama)...sto da radim s njim? isto da ga rezem? Kako svako jutro spricam ustajalom vodom lisce, puno je ovih "divnih bjelih mrlja" ![]() |
|
![]() |
|
tatjanabajcic ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 06 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 3874 |
![]() |
Prelijepa je. Suhe korijen e možeš porezati ali mora imati i nove zelene.
Sutra ja stavljam moju, jedan se cvijetotvorio pa čekam drugi. |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
![]() |
lana2 , sjećaš li se pitanja što je ovo na stapkama pa evo i ovdje da stavim slike, mada ima u mojoj temi. Uzbuđenje je nevjerovatno!
Bilo je pitanje kada je ona izgledala ovako:
![]() A sada:
|
|
![]() |
|
![]() |
Stvarno je predivna.
|
|
![]() |
|
![]() |
Mira K veseli me da je tvoj dendrobium procvjetao, sad im je nekako vrijeme cvatnje jer i moj već skoro mjesec dana cvjeta bogatim cvatom.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3233343536 89> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |