Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Identifikacija biljaka
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Prepoznajte mi ovo
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Prepoznajte mi ovo

Odgovori Odgovori Stranica  <1 5758596061 243>
Korisnik
Poruka
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Status: Offline
Bodovi: 5574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Prosinac 2010 u 01:31
Koja je ovo živica, znate li možda?

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Prosinac 2010 u 01:35
I još jeno pitanje?

Što je ovo, kao neki šimšir ali ne miriši tako i čini mi se da brže raste:

Na vrh
trava View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 657
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje trava Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Prosinac 2010 u 12:54
Ona živica je kalina,oprez pri orezivanju,sok može izazvati plikove po koži.
Na vrh
dado_84 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1031
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dado_84 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Prosinac 2010 u 18:43
Da li taj "simsir" ima aromatican miris?
Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Prosinac 2010 u 21:13
Originalno poslano od člana trava trava napisao:

Ona živica je kalina,oprez pri orezivanju,sok može izazvati plikove po koži.
Hvala dragi trava! Lijepa je ali ovo nisam znala! To imaju susjedi pa mi se dopala kada je cvala. Može li se formirati kao grm?
Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Prosinac 2010 u 21:15
Originalno poslano od člana dado_84 dado_84 napisao:

Hvala dado! Nema mirisa pa me je zato zbunilo. Šimšir ima, to znam.
Neznaš koja je ono biljka gdje sam ti ponovno postavila pitanje ( mislio si da je djevojačko oko)?
Na vrh
dado_84 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dado_84 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Prosinac 2010 u 21:02
mira k, i dalje mislim da je to coreopsis (pogledao sam i po knjigama ali nisam naso nista slicno tome sa cvijetovima kao mimoza kako ti opisujes). Slikao sam grancicu mog koreopsisa (steta sto sam nedavno orezao cvijetove sa grmica) pa mozes usporediti sa tvojom slikom. U crvenim sam krugovima oznacio slicnosti u liscu mog i tvog primjerka a po tom motivu je najlakse prepoznati coreopsis grandiflora. C. grandiflora inace ima razlicite oblike listova na istoj biljci.

Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Prosinac 2010 u 22:13
Opet sam tražila i vidim da si upravu dado! Prepoznala sam taj cvijet i vidim da bi to trebala biti ova vrsta:  Coreopsis
Early Sunrise ( kakve sam ja sličnosti našla sa cvijetom mimoze??' Hahahahaa.. ) Samo sam te smućivala, srećom, ti se nisi dao smutiti!!Smile Hvala puno na identifikaciji, eto nešto sam naučila!

Coreopsis%20Early%20Sunrise

Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Prosinac 2010 u 22:42
Originalno poslano od člana Mira K Mira K napisao:

Originalno poslano od člana dado_84 dado_84 napisao:

Hvala dado! Nema mirisa pa me je zato zbunilo. Šimšir ima, to znam.
Hajdemo sada u potragu ovoga, nadam se da te nisam opet pokušala zbunitiLOL
Na vrh
dado_84 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dado_84 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Prosinac 2010 u 12:03
Drago mi je da smo rijesili jedan misterij :). Ova druga mi na prvi pogled lici na rimsku mirtu ali ako nema barem malo oraomaticnog mirisa onda neznam....mozda bi mogla biti sitnolisna lonicera koja slici simsiru i puno brze raste. Pogledat cu popodne svoje biljke radi usporedbe pa javim.
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Prosinac 2010 u 22:10
Zna li netko naziv ove biljke

Na vrh
dado_84 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dado_84 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Prosinac 2010 u 23:24
peperomia clusiifolia
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Prosinac 2010 u 23:59
dado 84 hvala
Na vrh
dado_84 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dado_84 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Prosinac 2010 u 18:10
nema na cemu
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Prosinac 2010 u 01:55
Znate li možda kako se zove ovaj kaktus?

Na vrh
dado_84 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dado_84 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Prosinac 2010 u 11:56
Ako je to Beslicev kaktus onda ces na njihovim stranicama mozda naci kako se zove (nadam se da su dodali koju novu sliku, nisam ih dugo posjetio).
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Prosinac 2010 u 22:43
dado 84 hvala, pogledat ću
Na vrh
Semira View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 429
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Semira Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Prosinac 2010 u 08:47
Neki ferocactus.
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Prosinac 2010 u 16:37
Originalno poslano od člana Semira Semira napisao:

Neki ferocactus.

hvala, probat ću progooglati
Na vrh
diabolik View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 4
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje diabolik Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Siječanj 2011 u 11:38
Zamolio bih ako mi možete pomoći sa identifikacijom ovog ploda.
Hvala

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 5758596061 243>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,391 sekundi.