moje dvorišče |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7891011 89> |
Korisnik | |
TeaK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 12 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 3272 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
Evo još malo vjesnika proljeća
|
![]() |
|
shasha ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 11064 |
ovo ne znam šta je
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Ivane,hvala no ja sam ZA OVU BILJKU pitala.Iskreno,ni najmanje sličnosti mi nema sa vrijeskom
![]() |
|
![]() |
|
kika ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Srpanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 969 |
Shasha, tvoja biljka je Daphne mezereum, po naški, Obični likovac. Zaštičena vrsta, osjetljiva i mislim da je Ivan ne bi smio vidjeti u tvom vrtu kad ti dođe u inspekciju.
![]() |
|
![]() |
|
Kika,i mislila sam da je zaštićena jer je nisam baš sretala.Što se zaštičenosti tiče,mislim da je sad zaštičena jer sam je iskopala ispod hrpetine smeća u šumu.Ona je doslovno virili ispod neke vešmašine.Neka ona samo raste,presadit ću ja nju jednog dana u njeno prirodno stanište(malo ću i sebi ostaviti
![]() |
|
![]() |
|
kika ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Srpanj 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 969 |
Kaj je, je, ali ja je ne bih više vračala u šumu. Tu joj kod tebe očito dobro paše, a u šumi bi je neki "znalac biljaka" mogao i uništiti.
|
|
![]() |
|
Ma budem ja barem jednu grančicu vratila kad se razraste,no negdje gdje ne bacaju vešmašine i sl.Nađe se još takvih mjesta,teško no ima ih.
|
|
![]() |
|
TeaK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 12 Rujan 2007 Status: Offline Bodovi: 3272 |
Shasha čemu panika, možda je zaštičena vrsta, ali kod koga bi biljka mogla biti zaštičenija od tebe? Ako si ju već izvukla ispod smeća i nagradila te je svojim cvijetom to znači da je stvarno njegovana i u potpunosti zaštičena.
|
|
![]() |
|
nema panike TeaK,samo velim da ću,kad se razraste naravno,i kad nađem prikladno mjesto jedan dio vratiti(ko zna možda moja doma ugine pa znam di ću je opet iskopati
![]() |
|
![]() |
|
frida ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
Mane zanima sljedeće: Prošle sam godine kupila par pitarića
vrijeska i posadila sam ih u vrt, kroz zimu su povenuli...jel to
trajnica i jel ima sanse da ce mi sad na proljeće opet potjerati?
|
|
![]() |
|
Kako su ti povenuli?Oni preko zime cvatu,barem kod mene(počnu u jesen i do proljeća cvatu)a preko ljeta je lijep zeleni grmić.Na žalost,mislim da su ti uginuli.
|
|
![]() |
|
FranjicaZG ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 10 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 4567 |
Shasha - rijetko ostajem bez teksta ali nakon tvog vrta jesam. Tri puta sam ga pregledala jer mi je fenomenalan. Moram priznati da sam se divila i Donatinom (ali lakše je u Dalmaciji) i onom vrtu u Jastrebarskom (zaboravila čiji je). Visim cijele dane na Forumu i sve mi se pomiješalo u glavi. Sva sreća da sam svoje "kopanjice" stavila prije no što sam pogledala vaše vrtove. Adminov mi je logičan i predivan ali se nisam previše sramila svojim "kopanica" ali prema tvojem, Vuletovom, Tiborovom, Donatinom - "mili Bože kud sam zašo" svuda cvijeće, svuda divota svuda LJUBAV. Hvala, što je dijelite sa svima.
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Franjice nemoj se sramiti svojih kopanjica.... I ja sam na početku mislila da je moj vrt jadan i malo me je bilo sram, ali nije bit skrivati već pokazati i uz pomoć dobrih duša sve se može doraditi.
A isto tako svaki vrt je poseban za sebe pa tako i tvoje kopanjice, vidjeti ćeš kad sve procvjeta - biti će sigurno prekrasne. |
|
![]() |
|
Franjica,hvala ,no kao što TeaK veli,svaki je na svoj način lijep. I meni moj izgleda jadan prema drugima.Sve razbacano(ja to zoven kreativan nered)no na neki čudan način ima i on svojih čari.Da je idealan bilo bi mi dosadno,tako da tome ne težim.Ovako kopkam svake godine nešto novo,pa selim pa mjenjam...
|
|
![]() |
|
FranjicaZG ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 10 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 4567 |
Ma ne sramim se ja svojih "kopanjica". Pa luda sam za njima, vidite na slikama u kakvoj gužvi živim, svi smo "jedan drugom u loncu". Sramim se što sam bahato stavila sličice da vidite što radim
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Ma čar toga je da i mi i ti vidimo kako je bilo i kako će biti.Pratimo razvoj sadnje,rasta,cvatnje
![]() |
|
![]() |
|
Letitia ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 64 |
Dvorišta su prelijepa. Ne znam koje mi je zanimljivije i ljepše. |
|
![]() |
|
TILjO ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 11 Listopad 2007 Status: Offline Bodovi: 546 |
Shasha, šta ti je ovo?
http://i163.photobucket.com/albums/t281/shasha_088/biljke/encijan.jpg Hmmmm... Upalo mi je u oko i predivno izgleda... Kako se zove? Je li trajnica? |
|
![]() |
|
katruža ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 12 Kolovoz 2007 Status: Offline Bodovi: 787 |
Shashe nema, mogu li ja?
To je Gentiana clusii , Cluzijeva sirištarka ili encian i trajnica je.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7891011 89> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |