Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Cvijeće foto... > Moj grad u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Rijeka
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Rijeka

Odgovori Odgovori Stranica  <1 3334353637 58>
Korisnik
Poruka
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Status: Offline
Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Siječanj 2011 u 19:42
Ma nikako draga, toliko je toga da sam samo "ofrlje " pogledala, nasmijala si me "odmah bi "uzela svoje krpice i nebi se više igrala", e neće moći, tu budi i ne mrdaj trebaš mi.
Poslat ću ti pp, ako ti se da malo istraživati.smile79
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Siječanj 2011 u 20:31
Curke mislim da je nadopune bolje slati Triši na pp. To sam i ja skužila nakon što sam ponovila Dominikance.
Triša pa samo klikneš edit i ubaciš što treba kao ispravak, pa update....Tako sam ja Mari "krala" tekst na Trsatskima i nadopunjavala.
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Siječanj 2011 u 20:43
Ok baka dat ću si truda i to ubaciti, valjda neću nešto izgubiti.
RIJEKA

Na vrh
53rijeka View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2310
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje 53rijeka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Siječanj 2011 u 22:28
Thumbs%20Up...a ca ni ona na Banderovu, Salizjani, mi ju tako zovemo
ex rijeka53
mojblog
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Siječanj 2011 u 23:02
Morete ju vi zvat kako god ćete, ali ona vam neće doć, aš se zove Marije pomoćnice-provjereno, a i piše na njenom pročelju.
RIJEKA

Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Siječanj 2011 u 23:06
Originalno poslano od člana 53rijeka 53rijeka napisao:

Thumbs%20Up...a ca ni ona na Banderovu, Salizjani, mi ju tako zovemo

Pa to i je Salezijanska crkva Marije Pomoćnice, jer su njenu gradnju potakli salezijanci.Wink
Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Siječanj 2011 u 23:15
U kapucinsku crkvu Gospe lurdske na Žabici nisam nikad uspjela ući, uvijek je zaključana, fasada je zbilja prekrasnaClap
Na vrh
BLANKA C. View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 345
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje BLANKA C. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Siječanj 2011 u 23:28

Bravo Triša,baš si si dala truda. Pogledat ću sve ponovo,jer mi se čini da nisam vidjela crkvu Nikole Tavelića i svetog Nikole .

smile141
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Siječanj 2011 u 23:31
Jesi,samo nije Triša stavila potpuni naziv. Ubacit će.Sv.Nikole Tavelića je ona moderna crkva na Krnjevu a ona druga  označena Nikole, je Sv.Nikole Biskupa!
Triša šiša kao Spidi Gonzales, već je ubacila nazive, pa ti Blanka kreni iznova u razgled!LOL
Na vrh
BLANKA C. View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje BLANKA C. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Siječanj 2011 u 23:44

Ta nova imena te dvije crkve nisam zapamtila. Crkva Svetog Nikole ,to je ona ispod ceste,sada kraj gradilišta,to je moja crkva.Tako se zvala dok sam bila dijete.Tu sam krštena,obavila sv.pričest i vjenčenje,krizmu u crkvi Sv. Vida. Tako da je ona za mene ostala Crkva Svetog Nikole,gledala sam je s prozora - 40 m zračne linije.

A sad sam već 35 godina na Zametu.
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Siječanj 2011 u 23:52
Vama Riječankama ove crkve izazvale nostalgije. Ja sam kao prava bjelosvjetska skitnica obavljala svaku stvar u drugoj crkvi u drugom gradu. Sad pa do kraja ostajem vjerna Sv. Ćirilu i Metodu!Smile
Na vrh
53rijeka View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2310
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje 53rijeka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Siječanj 2011 u 01:26
Originalno poslano od člana BLANKA C. BLANKA C. napisao:

... krizmu u crkvi Sv. Vida.

... i ja i ja, as nekada smo se si krizmali va sv. Vidu, bez obzira kamo si pripadal,
a san krstena va Kozali, a pricestila va Kapucinskoj, se san obasla Approve
ex rijeka53
mojblog
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Siječanj 2011 u 08:08
Cure, ma baš mi je drago da vam se ovo dopada. Od uvijek mi je bila želja poslikati sve riječke crkve, jer smatram da su predivne građevine.
Moram priznat da od kada je ova država sve su savršeno uređene, obnovljene, ofarbane, a tek okoliš, pravo je zadovoljstvo prošetati oko njih, pa sam to ovih dana radila.

Moo mi je poslala jedan zgodan tekst o našoj crkvi Sv. Vida,stavit ću ga kraj slike iste, a nisam ni znala da je to naša katedrala. Moram priznat da niti ne znam razliku između crkve i katedrale, pa ako ste od volje napišite, možda ima još takvih kao ja. Ovaj tekst o neim našim crkvama izvukla je Moon, pa ako želite pogledajte.

RIJEKA

Na vrh
mimar View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2123
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mimar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Siječanj 2011 u 10:58
Katedrala:
Reč dolazi od lat.cathedra (stolica) i označava središnju crkvu biskupije. Ona se naziva tako jer je biskupovo službeno sedište u kojoj on biva posvećen za biskupa te prema tradiciji redi nove sveštenike, deli potvrdu i slavi liturgiju svetog trodnevlja. Prema crkvenom običaju katedrale moraju biti posvećene, a obično su smeštene u glavnom gradu biskupije...a Crkva je zajednica svih koji su u Njegovom imenu iskreno okupljeni...
Hrišćanski hramovi se postavljaju u pravcu istok-zapad (istočni deo hrama je oltar, katoličke crkve su okrenute prema zapadu, pa je tako oltar na zapadu).
Arhitektonski crkve se razlikuju u zavisnosti od vremena nastanka, podneblja i pripadnosti.
Nadam se da sam vam malo pomogla Smile
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Siječanj 2011 u 11:08
Eto uz slike smo dobili zanimljivo štivo, neki dopunili svoja znanja, neki naučili nešto novo!Thumbs%20Up
Nije loše pročitati ni ovo.
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Siječanj 2011 u 13:45
Mimar pojašnjenje je ok, a evo zahvaljujući baki saznala sam nešto i o riječkog sinagogi.
RIJEKA

Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Siječanj 2011 u 13:53
sve je to lijepo
meni se jedino ne sviđa što su se Trsatske stube utopile u Rijeci
Na vrh
BLANKA C. View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje BLANKA C. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Siječanj 2011 u 14:07

Trsatske stube me privlače i moram ih proči ,ali od dna do vrha, pa ću pokušati otkriti koliko ih ima?????
Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5398
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Siječanj 2011 u 14:40
....voljela bi  i  ja  preci  trsatske   skale ,  jednom  kao  hodocasnik....

....hvala  na  "prosvijetljenju" ,  nisam  puno  znala  o     skalinima....
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Siječanj 2011 u 14:43
Mari, pa nisu se "utopile", tu su one, a uvijek se može staviti neka nova sličica. Neki dan je prijatelj išao prema gore i nabrojio 537 (kaže on "garant točno")- e pa ja ću ovih dana proći i staviti još koju sličicu.
RIJEKA

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 3334353637 58>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,281 sekundi.