|
Odgovori ![]() |
Stranica <1 5051525354 89> |
Korisnik | |
Zvjezdana ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
![]() |
ja zaljevam kad vidim da je vec supstrat skoro suh izvdaim teglice pa pogledam jer nekad ti zna gornji sloj biti kao suh a unutra jos vlazno
oncidium it nece vise iz starih cvjetati mora ti potjerati mlade pored i iz tih mladih cvjeta meni trenutno cvjetaju tri phala i opet ce mi dendrobium cvjetat |
|
Per aspera ad astra.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Marti ![]() Upravo klijam ![]() Pridružen: 10 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 122 |
![]() |
Tatjna, za koju me pitate? za ovu zadnju oncidium, kojoj sam slikala samo listove??? nju sam kupila sa cvjetovima (u jesen) i od tada mi jos nije cvala... nadam se da bude uskoro ponovno :)))
koliko cesto zaljevate svoje orhidee? dali ih uvijek potapate? malo me muci to ualjevanje.. moje cvatu i lijepe su ali korjenje sve vise trune... mozda da ih opet presadim poslije cvatnje u prozirne tegle... nisam pametna sta da radim :(((
|
|
![]() |
|
tatjanabajcic ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 06 Svibanj 2009 Status: Offline Bodovi: 3874 |
![]() |
Marti ono dolje lišće je od orhideje a dali ti je ona cvala jer moju sam bacila na balkon, samo tjera listove.
|
|
![]() |
|
lana2 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
![]() |
frida nema straha, možda u početku dok čitaš to sve izgleda komplicirano, ali nije tako. Najvažnije je da paziš na zalijevanje, nikako ne previše vode. Špricaj listove ustajalom vodom, bolje ujutro da voda ispari do navečer kako nebi došl do truljenja listova. Orhideja ti je prelijepa, pazi kad špricaš listove da ne špricaš po cvjetovima. Cvat kod phalova dugo traje tako da ćeš dugo uživati u ovom prelijepom cvijetu.
|
|
![]() |
|
frida ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
![]() |
![]() evo i moje prve prave orhideje..i umirem od straha jer ne znam kako ću s njom...isčitavam sve što ste pisali i sve me više strah... |
|
![]() |
|
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
![]() |
Jučer sam u Kalii kupila veće prozirne tegle, mislim da su bile po 4 kune.
|
|
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
|
![]() |
|
Mira K ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
![]() |
Jaoj draga lana, povadila sam ih iz pitara a ono užas!
![]() Skoro sve trulo! Presadila sam ih u čiste tegle i svežu koru i sada ću malo paziti na njih i upute pa budem vidjela što će biti. Malo sam u strahu da neće izdržati jer je skoro ostala bez zdravog korjenja. Možda neki savjet za dalje...
![]() |
|
![]() |
|
pčelica7 ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
![]() |
Baumax ima veće prozirne tegle
|
|
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
|
![]() |
|
Marti ![]() Upravo klijam ![]() Pridružen: 10 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 122 |
![]() |
Silvia,
hvala na pohvali, nadam se da ce se to korjenje ipak oporaviti...
kad sam ih presadivala rekle su mi prodavacice u Kaliji da se mogu presaditi u tamnu posudu i da prozirne niti nemaju u vecim dimenzijama, a korjenje je bilo vec toliko veliko da je moralo u vecu posudu... :( ne znam gdje da nabavim vece prozirne posude...
ovaj forum puno pomaze za pocetnike u biljnom svijetu...
![]() |
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
![]() |
Hvala na savjetima.Vaše su orhideje preljepe,moje se drže.adobro je da sam se učlanila na Forum,učim,vidim i šlušam.Postaviti ću svoje slike(još učim)uskoro
![]() ![]() |
|
![]() |
|
SILVIJA VIDRA ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 26 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 68 |
![]() |
anastazija i marti,orhideje su vam prekrasne
![]() ja sam čitala da one nesmiju biti u tamnim teglama da baš moraju biti u prozirnim teglama,piše da im onda brže istrune korijenje... |
|
![]() |
|
![]() |
hmhmhm ma u Kaliji sam vidjela da se potapanje radi tako da stave cca 3-4 cm vode i tako ostave 15 min, to mi je rekla i prodavacia, da ih ne zaljevam klasicno nego na taj nacin i da ih spricam... to sam i ja radila...
potpim doljnje korjenje u vodi a gornje spricam...
nije mi palo na pamet da treba biti puna kanta vode....
one su bile pune korjenja, ali sam ih ja unistila... sad se vec oporavljaju i nadam se novom korjenju, vidjet cemo...
|
|
![]() |
|
lana2 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 21 Ožujak 2007 Status: Offline Bodovi: 4717 |
![]() |
Kod phalova odreži suho zračno korjenje i redovno špricaj ustajalom vodom. Nemoj pretjerivati sa zalijevanjem. Od viška vode trune korjenje i orhideja ugiba. Neznam što si mislila pod tim da ih potapaš u 3 cm vode?!. Potapanje se radi tako da cijeli kalić uroniš u vodu i tako držiš 20 tak minuta. Nakon toga dobro ocijediš višak vode.
Što se tiče zračnog korijenja iz vlastitog iskustva mogu reći da na to ne možeš utjecati. Neke orhideje ga imaju cijelu hrpu, a neke baš i ne. |
|
![]() |
|
![]() |
to sam se i ja pitala... zata sam i posatvila tu sliku... kod mene je cca 20 stupnjeva, mozda nesto vise kad sam doma i grijem... ali nije prehladno, a svaki dan ih spricam... ne znam koliko ih cesto treba zaljevati? jer ako ih cesto zaljevam imaju previse vode... i tako su mi strunuli... :((
sta da radim??
|
|
![]() |
|
![]() |
Marti ova posljednja je kolio vidim oncidium. Pseudolukovice ne bi smjele biti tako smežurane.
Prouči malo ovaj link vjerujem da će ti pomoći. http://www.cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=5629&PN=1 |
|
![]() |
|
![]() |
evo i druge, korjenje joj je nesto bolje ali niti ona nije u stanju u kojem je bila kad je stigla kod mene... iako vec 3 ili 4 put cvate :)))
naknadno sam jos jednu nabavila, druge vrste :) ona je svoje odcvala ali korjenje nije niti imala vani, a cini mi se da se lagano i susi... kako se ova vrsta odrzava??? tretiram ju kao i one prve...
|
|
![]() |
|
![]() |
evo napokon da sam i ja nasla nacin da objavim slike :))) Zvjezdana Hvala na linku :)
orhideje imam vec nekoliko godina i dobro se drze.. nakon sto sam dvije ubila, strunule su... tjesi me sto se to vecini dogodilo :)))
proslo sam proljece presadila preostale svije ali u tamnu posudu i vec ih neko vrijeme spricam ujutro a svakih 7-10 dana ih potapam u cca 3cm vode
malo me muci korjenje, kojeg bas i nema previse vani... dali se to dogada zbog tamne posude???
|
|
![]() |
|
chalatea77 ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 10 Veljača 2011 Status: Offline Bodovi: 9 |
![]() |
Hvala, na savjetima, ove tri veće sorte se izgleda mogu spasiti, dobro se drže listovi su OK, no iz smeća sam izvadila i ove dvije za koje mislim da nema šanse da prežive no možda uspiju...kad sredim fotić uslikat ću ove preživjele....
|
|
![]() |
|
Zvjezdana ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
![]() |
da vjerovatno je propuh marti evo tu imas kako se stavljaju slike
http://cvijet.info/forum/forum_posts.asp?TID=87 |
|
Per aspera ad astra.
|
|
![]() |
|
martincica ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 30 Studeni 2010 Lokacija: zagreb Status: Offline Bodovi: 12 |
![]() |
ajme ova bijela ti je prekrasna!
ja imam svoju od 10.mj i brzo su joj popadali cvjetovi i pupovi, počeli se sušiti listovi.. premjestila sam ju na prozor jer mislim da joj je smetao propuh jer sam cesto otvarala balkon pokraj kojeg je bila, i sad vidim da nešto izlazi, ne znam jel nova grana ili cvijet, ali sam jako sretna, ipak je živa :)) |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 5051525354 89> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |