Krasula - Crassula |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1718192021 84> |
Korisnik | |
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Moon prekrasna je i tvoja, ja mislim da imam i ja takvu, jesi sigurna da je krasula?
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Ovu sam također danas kupila, a imam i istu varijantu u zelenoj boji - dali je krasula - ne znam, no sigurno netko zna.
![]() |
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Pogledaj OVDJE
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Da, Triša, sigurna sam jer su ju tako ID ( Otok, mali kaktus...) mislim da je to dovoljno da bih bila sigurna
![]() |
|
![]() |
|
Stalno radim neku zbrku, pinus to je to, idem tamo!
Bravo moon dakle i moja je onda krasula - ne ova gore, naravno to je
adromischus - svašta ću ja ovdje naučiti zahvaljujući Pinusu.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Sukulenti vole jako svijetlo, položaj na prozorskoj polici okrenuti prema jugu. Kako to znamo da vole puno svijetla ? Pa jednostavno gledamo svoje sukulente i oni svojim izgledom komuniciraju sa nama. Što su ljepši, što intenzivnije cvjetaju time nam daju do znanja da se dobro osjećaju.
Kako sukulenti odgovore na manje svijetla. Oni će početi da se rastežu. Stabljke postanu izdužene sa široko razmaknutim lišćem. Neki primjerci Eševerije su vrlo osjetljivi na pomanjkanje svijetla. Iako ju nisam zalijevao Eševeria je odgovorila na nedovoljno svijetla na taj način da se je izdužila. Kako Krasule odgovore na nedovoljno svijetla preko zime ? Mogu svi drugi uvjeti biti ispunjeni ali Krasule neće cvjetati ako ne dobiju dovoljno svjetla. Po meni je položaj iza stakla na zimskom suncu u našim krajevima idealan položaj za uzgoj sukulenata u teglama. Od 14 predstavljenih sukulenata 7 su Krasule. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Pinus, baš sam to i ja primjetila, no primjetila sam još nešto, a to je da se neće izdužiti osiguramo li im umjetno svjetlo (neonku) tokom dana, čak se može dogoditi da neka procvjeta, pa mi je tako procvjetala krasula rosularis. Prekrasno je sve, a naročito krasule, o kojima je ovdje riječ.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Triša zanima me dali to može biti obična neonska cijev ili se kupi kakva namjenska ?
|
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
![]() |
|
Kiki-ko? ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 10 Veljača 2010 Status: Offline Bodovi: 6667 |
![]() ![]() |
|
Da imam rep mahala bi s njim
|
|
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
....evo i moje koja sada cvjeta....
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Kako su vam krasne. Moja je bila velika, ali je na bakonu (u zavjetrini) lanjske godine smrzla. Srećom sam si otkinula pelcerić, pa sada imam malecku koju spremam.
Ja mislim da je to crasula ovata i po cvijetu i listu!
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Kiko-ko,to što si napisala da crassula raste kako joj je velika tegla u kojoj je posađena važi za crassulu ovatu,a da li to važi i za ostale crassule?
|
|
![]() |
|
Po mom iskustvu baš i ne,
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
CRASSULA-JAPANSKI HRAST,kažu u narodu novac,strpljivo sa njim,bijeli nježni cvijetićimoj je veliki ima više od 15 godina,nasljedila ga,slika stiže,još učim.
![]() |
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
kiki i manči, ove vaše crassule su divovi prema mojima
![]() na proljeće obavezno presađujem u veću teglu ![]() |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
Cure idemo to malo prodiskutirati. O čemu ovisi kako će neka biljka rasti ?
Dali je rast povezana sa zemljom punom hranjivih tvari ili sa veličinom tegle. Kako bi biljka rasla u velikoj tegli punoj siromašnog (sa hranjivim tvarima) treseta ili recimo samog pijeska. Vjerojatno slabo bez obzira na veličinu tegle. Kvalitetna zemlja puna adekvatnih hranjivih tvari je glavni krivac za dobar rast, normalno ako su svi ostali uvjeti ispunjeni. Dobro je svaku godinu dvije zamijeniti staru iscrpljenu zemlju u tegli i presaditi biljku u malu veću teglu. |
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Pinus,moje crassule ovate su posađene u dosta velike tegle i narasle su velike,ja sam ih preko ljeta malo reducirala jer su mi se previše razrasle..Ja sam pitala,jer imam crassulu ovatu hibbit,ovakvu kakvu ti imaš,lani sam ju kupila,pa sam razmišljala da ju presadim uveću teglu da bi možda rasla veća kao obična crassula ovata.Da li misliš da je prerano sad presađivati ili da još čekam da zatopli.
|
|
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
....moja je 2 god u ovom pitaru i vec je dobro pojela zemlju...nisam je prihranjivala...mislim da je to biljka od malih prohtjeva... kad se redovito presadjuje a to znaci nova zemlja, nova hrana, onda sigurno jos vise buja...
|
|
![]() |
|
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Manči, Pinus, Kiki, Triša prekrasne su vam krasule...
Manči tvoja je posebna ovako rascvjetana i još raste u vrtu, prekrasno....
Kada one počinju cvjetati, nakon koliko godina?
|
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1718192021 84> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |