Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Krasula - Crassula
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Krasula - Crassula

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1718192021 84>
Korisnik
Poruka
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Status: Offline
Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Veljača 2011 u 20:43
Moon prekrasna je i tvoja, ja mislim da imam i ja takvu, jesi sigurna da je krasula?
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Veljača 2011 u 20:46
Ovu sam također danas kupila, a imam i istu varijantu u zelenoj boji - dali je krasula - ne znam, no sigurno netko zna.

RIJEKA

Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Veljača 2011 u 20:49
Pogledaj OVDJE
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Veljača 2011 u 21:37
Originalno poslano od člana Triša Triša napisao:

Moon prekrasna je i tvoja, ja mislim da imam i ja takvu, jesi sigurna da je krasula?

Da, Triša, sigurna sam jer su ju tako ID ( Otok, mali kaktus...) mislim da je to dovoljno da bih bila sigurnaBig%20smile
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Veljača 2011 u 22:16
Stalno radim neku zbrku, pinus to je to, idem tamo!

Bravo moon dakle i moja je onda krasula - ne ova gore, naravno to je
adromischus - svašta ću ja ovdje naučiti zahvaljujući Pinusu.
RIJEKA

Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Veljača 2011 u 13:57
Sukulenti vole jako svijetlo, položaj na prozorskoj polici okrenuti prema jugu. Kako to znamo da vole puno svijetla ? Pa jednostavno gledamo svoje sukulente i oni svojim izgledom komuniciraju sa nama. Što su ljepši, što intenzivnije cvjetaju time nam daju do znanja da se dobro osjećaju.    
Kako sukulenti odgovore na manje svijetla. Oni će početi da se rastežu. Stabljke postanu izdužene sa široko razmaknutim lišćem. Neki primjerci Eševerije su vrlo osjetljivi na pomanjkanje svijetla. Iako ju nisam zalijevao Eševeria je odgovorila na nedovoljno svijetla na taj način da se je izdužila.
Kako Krasule odgovore na nedovoljno svijetla preko zime ?   Mogu svi drugi uvjeti biti ispunjeni ali Krasule neće cvjetati ako ne dobiju dovoljno svjetla. Po meni je položaj iza stakla na zimskom suncu u našim krajevima idealan položaj za uzgoj sukulenata u teglama.

Od 14 predstavljenih sukulenata 7 su Krasule.

.

.
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Veljača 2011 u 14:58

Pinus, baš sam to i ja primjetila, no primjetila sam još nešto, a to je da se neće izdužiti osiguramo li im umjetno svjetlo (neonku) tokom dana, čak se može dogoditi da neka procvjeta, pa mi je tako procvjetala krasula rosularis.

Prekrasno je sve, a naročito krasule, o kojima je ovdje riječ.
RIJEKA

Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Veljača 2011 u 21:58
Triša zanima me dali to može biti obična neonska cijev ili se kupi kakva namjenska ?
Na vrh
Retriver Sara View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8979
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Veljača 2011 u 09:15
predivni primjerci Pinus
Na vrh
Kiki-ko? View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6667
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Kiki-ko? Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Veljača 2011 u 13:37
Originalno poslano od člana smrcko smrcko napisao:

Baš su lijepeClap
Imam mali pelc, zovem to japanski drvo, kao Pinusovo. Dvije godine ni mrdnuo nije, živ je ali neka ljenštinaConfused
Što je veći pitar to je krasula veća,inače je u stanju zakržljati.Može živjeti u žlici zemlje i glumiti bonsai ili u ogromnoj tegli i glumiti stablo.Ovo je naša krasula prošli vikend.Preživjela je u zavjetrini -6 C i užasne udare hladne lebićade.Prestali smo je presađivati kad smo shvatili da nakon toga naglo naraste i da tome nema kraja.

Da imam rep mahala bi s njim
Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5398
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Veljača 2011 u 15:06
....evo  i  moje  koja sada   cvjeta....

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Veljača 2011 u 15:32
Kako su vam krasne. Moja je bila velika, ali je na bakonu (u zavjetrini) lanjske godine smrzla. Srećom sam si otkinula pelcerić, pa sada imam malecku koju spremam.
Ja mislim da je to crasula ovata i po cvijetu i listu!
RIJEKA

Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Veljača 2011 u 17:30
Kiko-ko,to što si napisala da crassula raste kako joj je velika tegla u kojoj je posađena važi za crassulu ovatu,a da li to važi i za ostale crassule?
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Veljača 2011 u 17:41
Po mom iskustvu baš i ne,
RIJEKA

Na vrh
Belina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 3901
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Belina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Veljača 2011 u 18:21
CRASSULA-JAPANSKI HRAST,kažu u narodu novac,strpljivo sa njim,bijeli nježni cvijetićimoj je veliki ima više od 15 godina,nasljedila ga,slika stiže,još učim.smile72
Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6195
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Veljača 2011 u 20:08
kiki i manči, ove vaše crassule su divovi prema mojima Clap i predivne su
na proljeće obavezno presađujem u veću teglu Smile
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Veljača 2011 u 21:28
Cure idemo to malo prodiskutirati. O čemu ovisi kako će neka biljka rasti ?
Dali je rast povezana sa zemljom punom hranjivih tvari ili sa veličinom tegle. Kako bi biljka rasla u velikoj tegli punoj siromašnog (sa hranjivim tvarima) treseta ili recimo samog pijeska. Vjerojatno slabo bez obzira na veličinu tegle. Kvalitetna zemlja puna adekvatnih hranjivih tvari je glavni krivac za dobar rast, normalno ako su svi ostali uvjeti ispunjeni. Dobro je svaku godinu dvije zamijeniti staru iscrpljenu zemlju u tegli i presaditi biljku u malu veću teglu.
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Veljača 2011 u 21:49
Pinus,moje crassule ovate su posađene u dosta velike tegle i narasle su velike,ja sam ih preko ljeta malo reducirala jer su mi se previše razrasle..Ja sam pitala,jer imam crassulu ovatu hibbit,ovakvu kakvu ti imaš,lani sam ju kupila,pa sam razmišljala da ju presadim uveću teglu da bi možda rasla veća kao obična crassula ovata.Da li misliš da je prerano sad presađivati ili da još čekam da zatopli.
Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5398
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Veljača 2011 u 22:44
....moja  je  2  god  u  ovom  pitaru  i  vec  je  dobro  pojela  zemlju...nisam  je  prihranjivala...mislim  da je  to  biljka  od  malih  prohtjeva...  kad  se  redovito   presadjuje  a  to  znaci  nova   zemlja,  nova  hrana,  onda  sigurno  jos  vise  buja... 
Na vrh
jagoda View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5241
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jagoda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Veljača 2011 u 23:04
Manči, Pinus, Kiki, Triša prekrasne su vam krasule...
Manči tvoja je posebna ovako rascvjetana i još raste u vrtu, prekrasno....
Kada one počinju cvjetati, nakon koliko godina?
sutra je novi dan
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1718192021 84>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.