Lič (Gorski kotar) |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 89101112 24> |
Korisnik | |
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
prekrasne slike iz okoliša, kukurijek me posebno privlači
![]() čestitike sportašima, a najviše kćeri ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Mira021 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 3188 |
Lič živi zdravo i što kažu:"diše punim plučima" i moram još jednom,mene je oduševio
![]() |
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Kćerka je prekrasna (sin također) a mama je najbolji putopisac na forumu!
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
Nataly ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2009 Lokacija: Lič Status: Offline Bodovi: 2666 |
Očito nisam koncentrirana kad sam ovako prekrasne riječi preskočila:
Mari, Mira021, Anaida - ostala sam bez teksta ![]() |
|
![]() |
|
Mira K ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Potpisujem Mari! Ponosna majko, čestitke i tebi za uspjeh djece!
|
|
![]() |
|
Lora ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 21 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 4104 |
Malo sam u zadnje vrijeme zaobišla ovu temu, ali sam danas nadoknadila.
Lijepe, prave reportaže o sportu, prirodi koja se budi. Sve pohvale kćerki na postignutim uspjesima, prava ljepotica. A ni sin ti ne zaostaje ![]() ![]() ![]() |
|
Rijeka Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn |
|
![]() |
|
Nataly ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2009 Lokacija: Lič Status: Offline Bodovi: 2666 |
Hvala mojim Riječkim curama na lijepim riječima. Vidim da ste bile ovdje u kasnim noćnim satima. Zar se ne bojite vukova, medvjeda ili sl.? ![]() Jutros je u Liču bilo -9°C pa vas pozdravljam prigodnom slikom ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Uživaj draga moja u snježnim radostima, mi ćemo se držat podalje!
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Snijega ima jedino u nekim djelovima šume, inače je kopno... Ali je zato hladnooooooo...... ![]() |
|
![]() |
|
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
![]() |
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
![]() |
|
Hladno je Antonija i danas. Išla sam u šetnju s ljubimcima, no nismo se dugo zadržali jer je jako puhalo, a temperatura je -3°C.
Dođemo autom do Svetišta, pa onda oko sat vremena šetamo livadom i brežuljcima. Evo par slikica... ![]() Na ovom drvenom panou sa gornje slike, ispod natpisa Svetišta nalazi se papir sa par rečenica u kojima se ukratko opisuje kako je nastala ova crkvica ![]() A na crkvici se nalazi pločica sa natpisom ![]() Kada se izlazi iz crkvice, u daljini se vidi mjesto a u njemu se nazire Župna crkva Sv. Jurja. To će biti moja iduća tema. ![]() ![]() |
|
![]() |
|
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
divno si nam to dočarala! i u nas u cavtatu na taj dan se slavi gospa snježna! kažu da je tada pao snijeg!
|
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
![]() |
|
I Lantana je na prethodnoj stranici napisala da slavi 05.08. Gospu od sniga, da je to dan mjesta. Možda nam se, Antonija, još netko javi tko taj dan slavi Snježnu Gospu.. ![]() |
|
![]() |
|
Iako je u Liču 05.08. proslava Gospe Snježne i tada mnoštvo vjernika dolazi u svetište, tog datuma se ne slavi dan mjesta. Zaštitnik mjesta je Sv. Juraj čija crkva se nalazi u samom mjestu, a vidi se iz Svetišta (na slici se ne vidi baš dobro zbog vremena) ![]() Sagradio ju je Zrinski sredinom 17. stoljeća, nakon dolaska naseljenika. No, postoje dva podatka o godini gradnje. Tako piše i na pločici na crkvi. ![]() U početku je i mjesto Fužine spadalo u Župu Lič, no gradnjom Karolinske ceste to se promjenilo. Tako se već 1733. godine u jednom spisu (Senjska biskupija) spominje Lič koji pripada Župi Fužine, a u kojem se nalaze filijalne crkve Sv. Jurja i Majke Božje Snježne. Zanimljiv je podatak iz 1850. godine u kojem Župnik u pismu odgovara na pitanje nekog gospodina, o situaciji u Liču: - žitelja je 1445 - svi su katolici - govor je štokavski - crkve: dvije katoličke - udaljenost od Zagreba: 3 dana (pa štogod to značilo!) U zapisu iz 1928. godine piše podatak da je groblje kraj crkve propisno ograđeno. Ovo je slika većeg dijela mjesnog groblja. ![]() ![]() Elektrifikacija zvona završena je 2002. godine, a do tada su žene koje su i čistile crkvu, svaki dan odlazile zvoniti - točno u podne, i još po potrebi. ![]() S obzirom da je zaštitnik Sv. Juraj - dan mjesta i Župe Lič slavi se 23.04. Neke vrste narcisa kod nas još cvatu upravo u to vrijeme, pa zato narcise u Liču nazivamo - Jurjevke. ![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Nataly - pa ti si baš naša prava reporterka. Predlažem kad sve opišeš o Liču da nam predstaviš još poneko mjesto koje ti je blizu, napr. Fužine, ali temu o Liču nikako ne zapostaviti. To mi je sada kao Tonijev Babtok, uvijek svratim vidjet što se događa, pa mi se ponekad čini kao da sam tamo i bila.
Što je tiče snijega lu kolovozu, znam da mnogo mjesta u Dalmaciji slavi taj dan i svoju "gospu od snija", što su potvrdile i neke naše članice. Ja znam za mjesto Kali.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Možda sam u prošlom životu bila reporterka ![]() Što se tiče proširivanja teme - tko zna. Vidjet ćemo što će vrijeme donesti. Kad sam došla na CIF nisam ni pomislila da ću otvoriti temu o Liču, pa je ideja došla nekako sama od sebe. Tako ćemo vidjeti i za dalje, ništa ne planiram.. ![]() |
|
![]() |
|
ivna ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 24 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 2773 |
Nataly, tvoja tema za koju kažeš da nastaje neplanski je prekrasna
![]() ![]() Bravo za kćer šahisticu , sina tamburaša ![]() ![]() Slike svetišta i priča o njemu za svaku je pohvalu...Iako ne napišem svaki put post, tu sam, svako malo škicnem što je novoga /staroga pokazano iz Liča ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Opet lijepo odrađena reportaža, ja sa nestrpljenjem čekam slike lijepog Liča u proljetnom ruhu!
|
|
|
|
![]() |
|
Lora ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 21 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 4104 |
Tu sam. S užitkom pregledala
![]() ![]() |
|
Rijeka Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Uvijek rado navratim, jest da sam se smrzla i na spomen onih -9 i na noćne pohode u tvoje krajeve (vukovi, medvjedi i ostalo...), no radoznalost je ipak radoznalost i evo me ponovo
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 89101112 24> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |