Početna stranica Početna stranica > Hobistika - Forum za hobi > Decoupage tehnika – salvetna tehnika > Decoupage galerija radova
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Kalla-radovi
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Kalla-radovi

Odgovori Odgovori Stranica  <1234>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
Mima35 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Status: Offline
Bodovi: 1485
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mima35 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Veljača 2011 u 20:19
Ma da, možda se dobro ne vidi na slici kako rad uživo izgleda, i moj fotoaparat zna promijeniti boje, pogoto kad slikam unutra.
Glede 2k, je koristim Sottile od Stamperije i toplo ga preporučujem. (Prije njega sam imala probu s Ideinim, ali s njim nikako nisam uspjevala napraviti dobar 2k).
Prvo nanosiš step 1, toliko debelo koliko je potrebno da prekrije cijeli rad, on je mliječene boje kad se nanosi a kako se suši tako postaje proziran. Nakon 30 - 40 minuta sušenja, nanosim step 2. Debljina stepa 2 ovisi o veličini pukotina koje želiš dobiti, što ga deblje naneseš, to su pukotine veće. Step 2 se dugo suši, potrebno mu je minimalno 4-5 sati kako bi se raspucao. Ja ga obično nanesem navečer ostavim do drugog dana i tek drugi dan utrljavam uljanu boju. Uljanu boju nanosim mekanom krpicom (izrežem stare pamučne majice na male krpice), nanesem ju preko cijelog rada tako da boja skroz prekrije rad i onda žustro izglancam čistim mekanim krpicama, dok se boja skroz ne ukloni s rada. Lakiram auto lakom, niti slučajno lakom na vodenoj bazi (iako neki tvrde da su i to uspjeli, vjerovatno ovisi o vrsti laka). Prvo našpricam tanki sloj laka i kad se posuši onda obilno našrpicam drugi sloj koji dobro zaštiti rad.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Kalla View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 35
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Kalla Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Veljača 2011 u 19:26
Imam jos jedno pitanje. Nisam nikada do sada radila sa dvokomponentnim lakom. Jel mi to tocno tko moze objasniti.I s cime zastititi rad, akrilni lak na bazi vode ili sprej?
Na vrh
Kalla View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Kalla Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Veljača 2011 u 19:20
tako je, tudje oko vidi drugacije. Mozda je boja tamnija zbog slikanja uz svjetlo na vece, bilo mi je tesko uhvatiti mobitelom da nemam sjene.
Na vrh
Mima35 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1485
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mima35 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Veljača 2011 u 18:33
Lijepa kutija, iako bih ja još malo ublažila prijelaz sjenčanja prema kutiji, tj. dodala bih još malo sjene samo svjetlije. Ne kritiziram, samo mislim da još to malo treba dodati i onda će biti savršeno. Inače, meni bi bilo drago da i meni drugi daju sugestije jer mislim da tuđe oko rad vidi drugačije nego kad ga gleda sam autor.
Na vrh
Kalla View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Kalla Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Veljača 2011 u 17:47

evo ga novi rad nakon malog odmora smile79
Na vrh
Rose_11 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 83
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Rose_11 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Veljača 2011 u 19:57
Kalla ..pozdrav..pa ni ja se ne snalazim u svemu..ali kad pitaš mene za nejasnoće evo me -kad udješ na listu forumaša po sredini su "imena"a sa ljeve strane su navedene stranice ,klik ...1,2,3....javi  dali sam bila od koristi....ili Thumbs%20Down puno pozdrava Rose11
Na vrh
goce1 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 37
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje goce1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Veljača 2011 u 07:25
Predivna je tacna!
Na vrh
cleopatra View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 320
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje cleopatra Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Veljača 2011 u 07:12
wow, Kalla, radovi su ti fantastični, i usput dobro nam došla.
Na vrh
Kalla View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Kalla Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Veljača 2011 u 19:33
hvala Rose 11. Pomozite, na koje stranice da idem gdje ima vasih radova,jos se ne snalazim u svemu !
Na vrh
Rose_11 View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 83
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Rose_11 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Veljača 2011 u 16:37
I ja se pridružujem lijepim riječima za Tvoje radove.Svaka čast i pohvala.Rose 11
Na vrh
Kalla View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Kalla Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Veljača 2011 u 19:04
hvala puno Nado !!!Smile
Na vrh
nada-m View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1087
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nada-m Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Veljača 2011 u 16:25
Ja se mogu samo pridružiti svima koji su lijepim riječima popratili tvoje radove,lijepo, uredno, precizno, profinjeno,sa stilom.
Na vrh
DANIKA View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 37
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje DANIKA Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Veljača 2011 u 12:08
DOBRO DOŠLA RADOVI FENOMENALNI! ČEKAMO NASTAVAK...
Na vrh
Kalla View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Kalla Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Veljača 2011 u 10:51
Super. Bojala sam se da na platnu to nije moguce. Radila bi isto sat samo moram sa zadnje strane dodati komad dascice od 15 mm za koji cu ucvrstiti satni mehanizam. Znam samo kako se radi sa voskom i znam postarati sa bitumenom. Znaci moze se raditi i krakl !!! Bojala sam se da ne jer je to ipak platno, gibljivo je lagano pa da ne popuca. Jel ima tko kakov rad da ja to vidim, vosak znam !!!Hvala ti puno na pojasnjenju i ideji.
Na vrh
Kiki-ko? View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6667
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Kiki-ko? Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Veljača 2011 u 09:12
Naravno,shabby se može raditi na svemu.Možeš upotrebiti svijeću ili bitumen.Možeš ga raspucati.Motiv ovisi o ukusu.Možeš napraviti ikonu,motiv Afrike ili npr vazu sa starinskim prozračnim ružama.Na kraju ga možeš pobljediti sa kistom i mikronom bijele boje ili mu dodati tač medija koji glumi uljenu boju.Imam i ja 2 platna koji čekaju ideju.
Da imam rep mahala bi s njim
Na vrh
Kalla View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Kalla Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Veljača 2011 u 08:57
Hvala smile78Sada u subotu isla sam na tecaj sheby-a,radili smo satove. Vazno mi je da vidim kako se to radi pa neke stvari kupim sa interneta kao uostalom i svi.Radili smo sat i zadovoljna sam samo jos moram staviti kazaljke pa cu ga slikati.Neznam jel se sheby moze raditi na slikarskom platnu.Kupila sam u Bauhausu povoljno tri komada i sada nemam ideju sto da s njima napravim. Svaki savjet, prijedlog od vassmile58!!!!!
Na vrh
ElzaBuba View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 576
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ElzaBuba Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Veljača 2011 u 14:22
Tečaj je koristan za osnove, ali bez tvog isprobavanja nema ništa.
Mislim da je svaka od nas pronašla neki svoj način rada, ali bez tvog talenta, badava ti svi tečajevi.
Ti stvarno imaš talenta.
Na vrh
maredelmare View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1310
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje maredelmare Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Veljača 2011 u 15:38
Dobro došla Kalla!
Ako ti ovako radiš nakon DVA TJEDNA i dva tečaja (mislim da
nisu oni presudni, već tebe zaista ide)....ja ne mogu ni zamislit šta ćeš ti nama pokazivati ZA DVA MJESECA.
Mislim da ću se morat poklopit ušima uz duboki naklon.
Svaka čast, da nisi rekla da si početnica-nikad, ali baš nikad, to ne bih pomislila.    
Pusti ko listak neka te mota taj ludi polet, vihor lud. Leti ko lišće što vir ga vije, za let si dušo stvorena.

Na vrh
dorina1904 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 196
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dorina1904 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Veljača 2011 u 15:18

Ti si očito išla na bolju radionicu za pitorico nego ja.I ja sam bila na pitoricu , no tek nakon te radionice mi ništa nije bilo jasno.Bolji pitorico sam radila prije radionice po savjetima koje sam ovdje našla.

Jučer sam probala jedan pitorico po tvojim uputama i ispalo je puno bolje nego prije, ali još uvijek ni blizu tvome.
Hvala ti na objašnjenju!!!
Na vrh
Kalla View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Kalla Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Veljača 2011 u 08:29
Bila sam na početnoj radionici decoupaga da vidim kako se to radi, zatim na pitoriccu i odmah počela raditi.Puno sam listala po tutorijalima na Youtub-u, s čipkom počela sama, kažu da kada se radi sa struktur pastom da je "teška", neznam što se pod time misli.
Imam puno nejasnoća i pitanja i znam da sam na pravim stranicama za dobre odgovore.Tongue
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1234>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.