Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Cvijeće foto... > Moj grad u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Lič (Gorski kotar)
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Lič (Gorski kotar)

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1314151617 24>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
Lora View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 4104
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lora Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Veljača 2011 u 23:00
Tu sam. S užitkom pregledala

Rijeka

Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5001
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Veljača 2011 u 14:06
Opet lijepo odrađena reportaža, ja sa nestrpljenjem čekam slike lijepog Liča u proljetnom ruhu!
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.

Na vrh
ivna View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2773
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ivna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Veljača 2011 u 06:49
Nataly, tvoja tema za koju kažeš da nastaje neplanski je prekrasna Clap, svakim svojim postom pokazuješ da i mala mjesta imaju puno toga za pokazati Clap i koliku dušu zapravo imaju.
Bravo za kćer šahisticu , sina tamburašaThumbs%20Up!Ostala sam zapanjena podatcima o broju stanovništva kroz tolike godine koje se rapidno osipa Unhappy...priroda koja te okružuje i životinjski svijet je zaista fascinantna...
Slike svetišta i priča o njemu za svaku je pohvalu...Iako ne napišem svaki put post, tu sam, svako malo škicnem što je novoga /staroga pokazano iz Liča Approve i zaista uživam Big%20smile !
Na vrh
Nataly View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2666
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nataly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Veljača 2011 u 10:10

Možda sam u prošlom životu bila reporterka Wink.
Što se tiče proširivanja teme - tko zna. Vidjet ćemo što će vrijeme donesti. Kad sam došla na CIF  nisam ni pomislila da ću otvoriti temu o Liču, pa je ideja došla nekako sama od sebe. Tako ćemo vidjeti i za dalje, ništa ne planiram..

smile78

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Veljača 2011 u 10:03
Nataly - pa ti si baš naša prava reporterka. Predlažem kad sve opišeš o Liču da nam predstaviš još poneko mjesto koje ti je blizu, napr. Fužine,  ali temu o Liču nikako ne zapostaviti. To mi je sada kao Tonijev Babtok, uvijek svratim vidjet što se događa, pa mi se ponekad čini kao da sam tamo i bila.

Što je tiče snijega lu kolovozu, znam da mnogo mjesta u Dalmaciji slavi taj dan i svoju "gospu od snija", što su potvrdile i neke naše članice. Ja znam za mjesto Kali.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
Nataly View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nataly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Veljača 2011 u 23:07

Iako je u Liču 05.08. proslava Gospe Snježne i tada mnoštvo vjernika dolazi u svetište, tog datuma se ne slavi dan mjesta. Zaštitnik mjesta je Sv. Juraj čija crkva se nalazi u samom mjestu, a vidi se iz Svetišta (na slici se ne vidi baš dobro zbog vremena)

Sagradio ju je Zrinski sredinom 17. stoljeća, nakon dolaska naseljenika. No, postoje dva podatka o godini gradnje. Tako piše i na pločici na crkvi.

U početku je i mjesto Fužine spadalo u Župu Lič, no gradnjom Karolinske ceste to se promjenilo. Tako se već 1733. godine u jednom spisu (Senjska biskupija) spominje Lič koji pripada Župi Fužine, a u kojem se nalaze filijalne crkve Sv. Jurja i Majke Božje Snježne.

Zanimljiv je podatak iz 1850. godine u kojem Župnik u pismu odgovara na pitanje nekog gospodina, o situaciji u Liču:
- žitelja je 1445
- svi su katolici
- govor je štokavski
- crkve: dvije katoličke
- udaljenost od Zagreba: 3 dana (pa štogod to značilo!)

U zapisu iz 1928. godine piše podatak da je groblje kraj crkve propisno ograđeno. Ovo je slika većeg dijela mjesnog groblja.

Elektrifikacija zvona završena je 2002. godine, a do tada su žene koje su i čistile crkvu, svaki dan odlazile zvoniti - točno u podne, i još po potrebi.

S obzirom da je zaštitnik Sv. Juraj - dan mjesta i Župe Lič slavi se 23.04.
Neke vrste narcisa kod nas još cvatu upravo u to vrijeme, pa zato narcise u Liču nazivamo - Jurjevke.

Tongue

Na vrh
Nataly View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nataly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Veljača 2011 u 22:15

I Lantana je na prethodnoj stranici napisala da slavi 05.08. Gospu od sniga, da je to dan mjesta. Možda nam se, Antonija, još netko javi tko taj dan slavi Snježnu Gospu..

Tongue
Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Veljača 2011 u 18:59
divno si nam to dočarala! i u nas u cavtatu na taj dan se slavi gospa snježna! kažu da je tada pao snijeg!
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.

Na vrh
Nataly View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nataly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Veljača 2011 u 18:43
Hladno je Antonija i danas. Išla sam u šetnju s ljubimcima, no nismo se dugo zadržali jer je jako puhalo, a temperatura je -3°C.

Dođemo autom do Svetišta, pa onda oko sat vremena šetamo livadom i brežuljcima. Evo par slikica...

Na ovom drvenom panou sa gornje slike, ispod natpisa Svetišta nalazi se papir sa par rečenica u kojima se ukratko opisuje kako je nastala ova crkvica

A na crkvici se nalazi pločica sa natpisom

Kada se izlazi iz crkvice, u daljini se vidi mjesto a u njemu se nazire Župna crkva Sv. Jurja. To će biti moja iduća tema.

Tongue
Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Veljača 2011 u 09:41
smile114san malo! hladno je i u nas, nadan se ne zadugo!

Na vrh
Nataly View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nataly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Veljača 2011 u 06:53

Snijega ima jedino u nekim djelovima šume, inače je kopno...
Ali je zato hladnooooooo......smile66 
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Veljača 2011 u 22:02
Uživaj draga moja u snježnim radostima, mi ćemo se držat podalje!
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
Nataly View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nataly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Veljača 2011 u 21:16

Hvala mojim Riječkim curama na lijepim riječima. Vidim da ste bile ovdje u kasnim noćnim satima. Zar se ne bojite vukova, medvjeda ili sl.? Wink

Jutros je u Liču bilo -9°C pa vas pozdravljam prigodnom slikom

Tongue

Na vrh
Lora View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4104
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lora Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Veljača 2011 u 01:03
Malo sam u zadnje vrijeme zaobišla ovu temu, ali sam danas nadoknadila.
Lijepe, prave reportaže o sportu, prirodi koja se budi.
Sve pohvale kćerki na postignutim uspjesima, prava ljepotica. A ni sin ti ne zaostaje

Rijeka

Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn
Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 5574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Veljača 2011 u 00:30
Originalno poslano od člana Mari,5510 Mari,5510 napisao:

prekrasne slike iz okoliša, kukurijek me posebno privlačiHeart
čestitike sportašima, a najviše kćerismile186
Potpisujem Mari! Ponosna majko, čestitke i tebi za uspjeh djece!
Na vrh
Nataly View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nataly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Veljača 2011 u 20:08
Očito nisam koncentrirana kad sam ovako prekrasne riječi preskočila:
Mari, Mira021, Anaida - ostala sam bez teksta smile78
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Veljača 2011 u 13:23
Kćerka je prekrasna (sin također) a mama je najbolji putopisac na forumu!
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
Mira021 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3188
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira021 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Veljača 2011 u 11:20
Lič  živi zdravo i što kažu:"diše punim plučima" i moram još jednom,mene je oduševiosmile55
Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Veljača 2011 u 21:04
prekrasne slike iz okoliša, kukurijek me posebno privlačiHeart
čestitike sportašima, a najviše kćerismile186
Na vrh
Nataly View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nataly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Veljača 2011 u 19:19
Da sam makar u školi imala tako odlične ocjene kakve mi ovdje dajete, gdje bi mi bio kraj...Big%20smile

Antonija nisam fotoreporter niti sam ikada pomislila tako nešto. Želja mi je uvijek bila vezana uz Bergenijino zanimanje, no spletom okolnosti nisam je ostvarila.

Cure ne znam što da vam kažem osim veliko HVALA!Hug
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1314151617 24>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,172 sekundi.