Rijeka |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3637383940 58> |
Korisnik | |
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
narvano da je Rijeka lučki grad, a brod Srdela je simpa
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Drenova, na drugoj slici na kraju, skoro kraj mosta, na lijevoj strani je i naša baka, skoro si je uslikala.
Slike su ti zaista prekrasne, dobar fotić, a ti si mi izgleda majstorica-bravo.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Lijepe slike |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Danas smo opet krenuli u šetnju, no nešto kraću i to u gradu. Odlučili se tako popeti na brdo Sveti križ, gdje se nalazi riječki astronomski centar. Kako smo gledanje u zvjezde ostavili za neku slijedeću večer kad bude lijepo vrijeme, ovaj puta smo samo šetali, a ja sam fotkala.
Evo nekoliko slika s visine od cca 200 m na zapadni dio grada
![]() ![]() Tu je pogled na istočni dio grada, ističe se Vulkanom neboder i neboder Tover centra
![]() ![]() Tu je svakako najinteresantnija kula, izgrađena 1941. godine kao vojna utvrda s četri istaknute kule. U sjeverozapadnoj kuli 2001. ugrađen je teleskop. zaštićem pokretnom astronomskom kupolom, te je tu formirana prva riječka zvjezdarnica.Zgrada u kojoj se nalazi Astronomski centar Rijeka smještena je na grebenu brda i gradskog parka Sveti Križ, s kojeg se pružaju vidici prema Riječkom zaljevu i brdovitom zaleđu.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Put nas vodi prema maloj crkvici, još jednoj u nizu riječkih crkava, na koju sam potpuno zaboravila
![]() ![]() ![]() Vrata su zaključana, pa ne možemo bliže, zato šetamo dalje uređenim putevima i prirodnim stazicama
![]() Još jedan pogled s visine na riječku obilaznicu i brodogradilište V.Lenac.
![]() Krug oko brda i na sjevernoj strani pogled na petlju i mjesto Draga
![]() ![]() Ima i nekih zagonetnih špilja, rupa, kažu da tuneli pod brdom vode skroz do mora - boljevjerovat nego provjeravat
![]() Okolo, naokolo, srećemo masu ljudi koji šetaju, čak i neke stare prijatelje, koji nas pozivaju doma na kavu, a stanuju tu negdje
![]() |
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
![]() |
|
![]() |
|
1234DRENOVA ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 10 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 535 |
jako lijepo,krasno si sve poslikala i opisala
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
Triša bravo za nove slike našeg "Londona"
![]() |
|
![]() |
|
vanja ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 4968 |
Pravo sam
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
1234DRENOVA ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 10 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 535 |
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Ne mogu vjerovati da sam propustila ovoliko slika!
Bravo objema fotoreporterkama.Slike su prekrasne!
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Baka i ja sam se iznenadila kad sam došla na Sv. Križ kako to divno izgleda, no još nisam bila na drugoj strani, pa bit će novih slika ovih dana.
Drenova tvoje fotke me uvijek oduševe, pa uvijek virnem u ovu temu nebi li ugledala da si nešto slikala.
Vidiš dobar smo tandem za predstavljanje naše Rijeke.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
bravo za tandem
![]() |
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
![]() |
|
pozdravljm trišu,baku,antoniju i sve koje svrate ovdje pogledati Rijeku,od mene u slici a od triše u riječi i slici,ovo je crkva sv. Jurja na Drenovi |
|
![]() |
|
Evo baš odlično! Tu crkvu nemamo u izvještaju o crkvama, a nisam ni znala kako se zove.
Riječka ura, odlična slika.To mi je uvijek simbolika Rijeke kao i morčić, pa svim prijateljicama kupujem onaj zgodan tornjić od keramike s magnetom, a i ja ga imam.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Nataly ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2009 Lokacija: Lič Status: Offline Bodovi: 2666 |
Vidi kako se poklopilo, i ja sam jučer u temi Lič pisala o crkvi Svetog Jurja. Slika Riječke ure je posebna... ![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
1234DRENOVA
![]() |
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Drenova u tebi se zbilja skriva pravi foto talent!
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
drage moje,evo slika sa dječijeg karnevala na korzu.Drago mi je da vam se sviđaju moje fotografije,pozdrav svima
|
![]() |
|
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Lijepe slike Drenova sa Dječjeg karnevala na Korzu...Prava sreća sa vremenom, jer obično bude kiša, bura ili snijeg...Danas je baš bilo idealno za Dječji karneval....
![]() ![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3637383940 58> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |