Aloe |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 34567 29> |
Korisnik | |
niksa0008 ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 04 Ožujak 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Evo prikupio sam slike, pa imam i pitanja :) ;
Ovo su biljčice na okupu: Aloe ferox (nadam se oba dvije, iako neznam točno):) Aloe vera : Desna bi trebala bit variageta, a za lijevu molim pomoć :) ako netko zna koja je to (ta je nova i jako mala) Ako netko zna koje su ove dvije, bilo bi mi drago da i ja saznam: aloe arborescens: I lampe za koje me jako zanima dal je netko imao iskustva s tim, i kako je zadovoljan : "Jelsa" - poslušat ću savjet, to sam si i mislio da im je previše zaljevanja... |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Dobro došao Niksa u naše cvjetno carstvo,pogledala sam tvoje aloe,sve mi izgledaju lijeoi i zdravo,ali i ja se mučim s njihovim imenima.
|
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Dali je ovo aloa?
![]() |
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Jeste!
|
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Belina na tvojoj slici je Aloe ciliaris. Nikša na tećoj slici lijevo je vjerojatno Aloe juvenna. |
|
![]() |
|
jelsa_ ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 01 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 167 |
Što se tiće rasvjete Osram fluor je nezadovoljavajuća zamjena.Kao nadomjestak može poslužiti ali nedostaju joj djelovi spektra.Moja preporuka je- ultra sun high pressure sodium lamps- Sadži kompletan spektar sunčevog spektra potrebnog biljci za razvoj.U koliko Ti nije od velikog značaja visoka kvaliteta biljaka i ne baviš se uzgojem trave ovo ti je nepotrebno
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Dali možemo generalno za sve aloe reći da vole potpuno sunčano mjesto, još malo pa će u dvorište, da vidim gdje ih smjestiti?
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
...Trisa, moje se muce na cjelodnevnom suncu...
...danas sam vidjela predivne primjerke u zemlji koje su na poziciji pola-pola sto se tice sunca, jos su zasticene zidom od vjetrova....izgledaju predivno i upravo cvjetaju bogato crvenim cvjetovima....
...moja A. arborescens koja je pola dana u hladu je najvise narasla....
|
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Evo malo mojih aloa. Posađene u zemlji, stalno vani, imaju malo sjene jer su posađene ispod stabalca ligustruma.
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
maso ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 05 Studeni 2007 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1048 |
Uh, koji primjerci :) Predivne su ti!
|
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
ma daaaj Otok
![]() |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Evo Konti, hoćeš još?
![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Manči, dakle, kako je i otok rekla malo sjene je možda čak poželjno, no takvo mjesto baš imam, pa će ići sve tamo. Otok predivne su aloje, e pa imam i ja neke tvoje.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Otok sve naj, naj, najljepše.
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Fermina-Daza ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
Može OTOK svoje aloje (barbadensis i arborescens ) držati u vrtu jer živi na otoku i sigurno su s južne strane.Ostali na to zaboravite jer će vam zimi propasti.
Ja moje ne mogu posaditi u vrt iako sam na jugu i na moru ali mi je kuća i vrt na sjevernim padinama brda pa mi sve aloje poginu ako ostanu u vrtu preko zime osim a. striatule ( to je ona u sredini desno na 1. slici od OTOK ). |
|
Sadržaji o kojima pišem su informativnog karaktera.Za korištenje mojih savjeta i recepata pitajte svog liječnika ili ljekarnika.
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
ajme otok
![]() ja svoje isto sve sklanjam, a "na moru sam", ali malo u brdu i na udaru bure lani sam riskirala jer i kod nas po otocima nitko ne sklanja (sve) aloe, ostavila vani arborescens i da vidite kako se otopila... kao svijeća od voska, stvarno žalostan prizor za vidjeti ![]() a bila je sklonjena od padalina, ali na udaru vjetra i izložena niskim temperaturama |
|
![]() |
|
Dakle i moja striatula je uvijek vani i ne smrzne, znam da je drže vani da još hladnijim mjestima nego što je kod mene, dakle recimo da podnosi neke temperature do -5,6.
Osim ove vani mi je bila i aloa aristata i preživjela. Ostale ne mogu bar kod mene u Rijeci.
Voljela bih znati dali ima još koja da podnosi minuse, bilo bi zanimljivo nabaviti je.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
posadila sam za probu nekoliko komada u Senju, u pijesak, baš i jednu od Otok što sam dobila, bila je malo crvenkasta, ona je preživjela, a ostale su istrunule od vlage (kiša).
|
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Otok se ima čime hvaliti
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 34567 29> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |