Gorski vrt |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3334353637 58> |
Korisnik | |
tikvić ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 08 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2349 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kamelija ti je preljepa. Nisam znala da podnosi tako nisku temperaturu
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Nataly ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2009 Lokacija: Lič Status: Offline Bodovi: 2666 |
Mira021, antonija, springy, Anastazija - ovo je prvi put da imam kameliju. Ne mazim je baš, najprije je, jadna, bila na čeličenju na niskoj temperaturi.. - kad sam je kupila imala je pupove, boju nisam znala. Sad kad je procvala, mogu reći da mi se sviđa. - namjerno sam napisala temperaturu koja je bila kod mene, tako da imate smjernice i dokaz o izdržljivosti. Hvala vam na posjeti i pohvalama.. ![]() |
|
![]() |
|
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
Kamelija je prekrasna, boja je super. Ako je kod tebe izdržala tu hladnoću onda bi možda i kod mene mogla prezimiti ?!
|
|
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
|
![]() |
|
springy ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 05 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 447 |
E sad stvarno moram kupit kameliju, pa svi ju imaju, i vidim izdrži veliku zimu - ne znam zašto ju već nisam nabavila
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
baš mi je drago da su vjesnici proljeća konačno stigli i u gorski vrt, kamelija je prava ljepotica!
|
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
![]() |
|
Mira021 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 3188 |
Kamelija je prava lipotica,maziš je i paziš,ali ona to zaslužuje
![]() |
|
![]() |
|
Nataly ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2009 Lokacija: Lič Status: Offline Bodovi: 2666 |
I dalje je kod mene u vrtu praznina. Zato šetam vašim vrtovima i uživam. Jedino što je sramežljivo počelo cvasti, to su visibabe i šafrani. Njih imam najvećim dijelom posađene u travi a ne u cvjetnjaku: crocus - šafran ![]() galanthus - visibaba ![]() Najveći razlog večerašnjeg posta je taj što mi je procvala kamelija. ![]() kamelia japonica ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Mali kaktus - s obzirom koliko ruža imaš, obrezivanje mora da je potrajalo ![]() ![]() Manči - preko dana nešto sitno temperatura bude iznad 0°, no još je prerano za nekakve veće radove. I Smrcko je rekla da je danas pokušala bezuspješno raditi u vrtu... ![]() Smrcko - pokušavala sam zamisliti scenu "skakanja" po lopati tj. razgledavanja okoline u trenutku dolaska vlaka... ![]() A ja sam danas vidjela Loru i Korijenko.....jela sam kivi i šlag, dobila biljčica za saditi...... ![]() |
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
I ja sam danas nešto radila, skakala po lopati uzalud. Kad naleti vlak sa putnicima pravim se da razgledam okolinu
![]() Zemlja je santa leda, nemam baš nade da će se skoro odlediti. ![]() |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
....Nataly, i kod nas od nedjelje je hladno, uz vjetar nemoguce za raditi vanka...tek toliko da se utjesis...danas je malo popustilo...valjda ce i kod vas temperatura konacno preci u +....
![]() |
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Nataly.ja danas završila orezivanje ruža i grmlja,i ajd da probam malo motičicu u ruke,zemljica se odmrzava,znači sutra ću si priuštiti okopavanje cvjetne gredice
![]() |
|
![]() |
|
preko dana je temperatura u laganom plusu i lijepo je sunčano vrijema. Jedino je ujutro.. ![]() |
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Kod mene jutros -2. Ide na bolje, na toplije!! Jel bar danju i kod tebe zatopli? Kod mene jučer 9 celzijevaca, a za danas i dane koji dolaze najavljuju i do 15,16 celzijevaca. Jeeee!!
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
Hoya moj rododendron je u jako lošem stanju. Ovo mu je prva godina kod mene i pretpostavljam da sam ga trebala zaštititi. ![]() Sunce proviruje iza brda, izgleda da će biti opet prekrasan dan. No, još uvijek smo dosta u minusu.. ![]() |
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Polako mi se zima uvlači u kosti dok čitam tvoje izvještaje o minusima. Dojadilo je više! Već prije mjesec dana sam rekla: Još malo ... a ono traje i traje.
Lijepa ti je kamelija. A da vidiš kako su mojoj prijateljici (nedaleko tebe) lijepi rododendroni. Nekada nestanu pod snijegom, doslovno sanjkamao preko njih, a na proljeće - prava divota! Valjda će i kamelija biti takav junak!
|
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
![]() |
|
Drage moje, drago mi je da ste svratile mada kod mene nema ništa što cvate (osim vrijeska - Misty, to je vrijesak na slici) Smrcko, ne mislim da si s Marsa nego se divim energiji i volji koju imaš. Jagoda, MiraK i Natalija - nema snijega kod mene nego je užasno hladno (jutros je bilo -8°) ![]() |
|
![]() |
|
misty-da ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3544 |
[QUOTE=Nataly]
....I dalje nema ništa kod mene osim što je sinoć zabijelilo, pa vas lijepo pozdravljam uz još jednu snježnu sliku. ![]() ![]() [/QUOTE]Ovo je baš čudesno! Još da napišeš koja je to biljka? A kamelija je prelijepa!!!
![]() |
|
Time is something you can never get back..
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
došla sam te samo pozdraviti, vidim da ti sve još spava pod bijelom dekicom
ali sigurna sam da će za koji mjesec biti u punom sjaju i jedva čekam slike ali vidjela sam onaj tvoj prekrasan jedić, ne volim baš plave muškarce, ali zato padam na plavo cvijeće ![]() predivan je (bio), nadam se da će ti ove godine biti još raskošniji |
|
![]() |
|
Mira K ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Evo i mene , malo navratila... Vidim još ima snijega... Znam da ti ga je dosta ali zato je ljeto kod tebe raj1 ne može se sve imati
![]() ![]() |
|
![]() |
|
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Nataly napokon sam malo navratila kod tebe...Još uvijek je hladno iako nema snijega pa još ništa ne možeš raditi, zar ne? Kod nas je bolja situacija, ali sad je suho, bura je strašno osušila zemlju. Ja svaki dan idem sređivati novi vrt, a danas sam malo sređivala i stari. Baš mi je gušt , cijeli dan bi najradije bila vani....Vidijela sam ti kameliju, ne brini izdržljiva je ona. Ako je temp do -10 onda može biti vani, malo je omotaj i stavi u neki zaštićeniji dio, ali da ima svijetla...Cvjetati će kad bude toplije..Moje su sada počele ali još uvijek sramežljivo...
![]() ![]() ![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3334353637 58> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |