Prepoznajte mi ovo |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 178179180181182 243> |
Korisnik | |
Streppy ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 17 Ožujak 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 26 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Hvala puno i za siroticu i za rudbekiju, je to je definitivno taj cvijet, sad sam opet googlala i vidim da je sestra ljekovite Ehinace-e koja je super za imunitet, ali ta je crvena.
Puno hvala svima još jednom! Poz |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Streppy, ovo sa žutim cvjetovima je rudbeckia.
Ako je ono što smo ranije identificirali aptenija (još je zovu i jadranska ljepotica i sirotica) onda je vrlo nezahtjevna biljka, ne traži ni neko dobro tlo, ni vode. Aptenija obično ima tamnije ili svjetlije ružičaste cvjetove, ali ima ih i sa bijelim cvjetovima |
|
![]() |
|
Heliofit ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 02 Veljača 2011 Status: Offline Bodovi: 459 |
Mislim da je u pitanju Rudbekia
![]() PoZZ |
|
![]() |
|
Streppy ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 17 Ožujak 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 26 |
Evo još jednog od prošle godine, za kojeg također ne znam kako se zove pa ako možete pomoći....
Žuti cvjetovi Pozz |
|
![]() |
|
Anaida i Otok hvala vam, sad kad ste mi rekli ime, a i slikicu, još sam malo proguglala i je to je taj cvijet, samo što moj ipak ima malo tanje listove i imao je male sitne bijele cvjetiće.... možda je moja neka divlja varijanta :)
Kako vi taj cvijetak održavate, mislim koliko često zalijevate i da li mu treba puno svjetla i direktno sunce i sl. Hvala još jednom! |
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Voki,da li nije možda euphorbia leoconeura,meni jako liči na nju.
|
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Cikas to je Pilea involucrata
|
|
![]() |
|
Cikas ![]() Mladi grm ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 20 Veljača 2011 Status: Offline Bodovi: 499 |
mači hvala!
![]() |
|
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
....mozda Pilea...
|
|
![]() |
|
Cikas ![]() Mladi grm ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 20 Veljača 2011 Status: Offline Bodovi: 499 |
Danas kupila, al ne znam o čemu se radi.
Molim pomoć! Hvala ![]() |
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Nisam sigurna ovako po slici, ako je lišće onako malo deblje onda je
Evo slike za usporedbu ![]() |
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Streppy, nisam sigurna da li bi to bila sirotica - aptenia cordifolia. Možda..
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
Molim pomoć oko ove dobila sam je od mame, ali ni ona ne zna kako se zove... Visi mi sa stepenica prema dolje...
slikice Zahvaljujem!!!!! |
|
![]() |
|
dmirce12 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 12 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3162 |
Sandra sa!!!Tvoja tajanstvena biljka se zove čuperasti ljiljan u domaćem nazivi ili latinsko ime eukomis punctata još provjeri na nekim stranicama,ali ja mislim da je jer sam pregledavao neke knjige.Neznam dali tvoja biljka ima ispod lista malo neke šare smečkaste boje,ako ima onda se podaci poklapaju sa imenom.Nadam se da sam ti malo pomogao i to uz pregledavanje knjige.Sretno.
|
|
![]() |
|
dmirce12 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 12 Siječanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 3162 |
Sandra sa da ti pravo kažem neznam,ali znam da interesantno cvjeta u obliku kukuruznog klipa sa puno sitnih bjelo-žutih cvjetića,ako uspiješ odgojiti vidjet ćeš da je zanimljiva,a do tada se neko javi sa pravim imenom tvoje biljke.
|
|
![]() |
|
voki ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
![]() Koja bi ovo biljka bila? |
|
život je bajka koju sami pišemo...
|
|
![]() |
|
tropi ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2008 Status: Offline Bodovi: 745 |
sandra sa
Rekao bih da jeto neka orhideja (cambria,oncidium ili slično) vrlo je neispravno posađena i kao takva neće dugo preživjeti... Pseudo bulbe moraju biti izvan supstrata i nikako posađene u običnu zemlji već u koru drveta... |
|
izbalansiranu dijetu čini po jedan kolač u svakoj ruci!
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
prepoznaje li netko ovo stvorenje?
![]() nije baš u naj stanju, pretpostavljam neka mesnatica - sukulent prije par tjedana sam ga vidjela u peveca, pa sam otišla prespavati, a kad sam opet naletila tamo i vidjela ga... kako je jadan, tužan, zanemaren - što se vidi i na slici... morala sam ga povesti sa sobom |
|
![]() |
|
Semira ![]() Pustio korijenje ![]() Pridružen: 22 Siječanj 2009 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 429 |
Možda amarilis?
|
|
![]() |
|
sandra_sa ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 16 Veljača 2011 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 17 |
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 178179180181182 243> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |