Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Identifikacija biljaka
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Prepoznajte mi ovo
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Prepoznajte mi ovo

Odgovori Odgovori Stranica  <1 178179180181182 243>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
Streppy View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Status: Offline
Bodovi: 26
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Streppy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Ožujak 2011 u 21:05
Hvala puno i za siroticu i za rudbekiju, je to je definitivno taj cvijet, sad sam opet googlala i vidim da je sestra ljekovite Ehinace-e koja je super za imunitet, ali ta je crvena.

Puno hvala svima još jednom!

Poz
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Ožujak 2011 u 20:24
Streppy, ovo sa žutim cvjetovima je rudbeckia.

Ako je ono što smo ranije identificirali aptenija (još je zovu i jadranska ljepotica i sirotica) onda je vrlo nezahtjevna biljka, ne traži ni neko dobro tlo, ni vode. Aptenija obično ima tamnije ili svjetlije ružičaste cvjetove, ali ima ih i sa bijelim cvjetovima
Na vrh
Heliofit View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 459
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Heliofit Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Ožujak 2011 u 20:20
Mislim da je u pitanju RudbekiaEmbarrassed.......ali provjerite
PoZZ

Na vrh
Streppy View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Streppy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Ožujak 2011 u 19:56
Evo još jednog od prošle godine, za kojeg također ne znam kako se zove pa ako možete pomoći....

Žuti cvjetovi

Pozz
Na vrh
Streppy View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Streppy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Ožujak 2011 u 19:35
Anaida i Otok hvala vam, sad kad ste mi rekli ime, a i slikicu, još sam malo proguglala i je to je taj cvijet, samo što moj ipak ima malo tanje listove i imao je male sitne bijele cvjetiće.... možda je moja neka divlja varijanta :)

Kako vi taj cvijetak održavate, mislim koliko često zalijevate i da li mu treba puno svjetla i direktno sunce i sl.

Hvala još jednom!
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Ožujak 2011 u 17:59
Originalno poslano od člana voki voki napisao:

Koja bi ovo biljka bila?

Voki,da li nije možda euphorbia leoconeura,meni jako liči na nju.
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Ožujak 2011 u 14:51
Cikas to je Pilea involucrata
Na vrh
Cikas View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 499
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cikas Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Ožujak 2011 u 14:24
mači hvala!
Baška Voda
Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5398
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Ožujak 2011 u 14:00
....mozda Pilea...
Na vrh
Cikas View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 499
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cikas Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Ožujak 2011 u 13:00
Danas kupila, al ne znam o čemu se radi.
Molim pomoć! Hvala

Baška Voda
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Ožujak 2011 u 11:55
Nisam sigurna ovako po slici, ako je lišće onako malo deblje onda je

Evo slike za usporedbu

Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Ožujak 2011 u 09:44
Streppy, nisam sigurna da li bi to bila sirotica - aptenia cordifolia. Možda..
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
Streppy View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Streppy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Ožujak 2011 u 21:17
Molim pomoć oko ove dobila sam je od mame, ali ni ona ne zna kako se zove... Visi mi sa stepenica prema dolje...

slikice

Zahvaljujem!!!!!
Na vrh
dmirce12 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dmirce12 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Ožujak 2011 u 21:01
Sandra sa!!!Tvoja tajanstvena biljka se zove čuperasti ljiljan u domaćem nazivi ili latinsko ime eukomis punctata još provjeri na nekim stranicama,ali ja mislim da je jer sam pregledavao neke knjige.Neznam dali tvoja biljka ima ispod lista malo neke šare smečkaste boje,ako ima onda se podaci poklapaju sa imenom.Nadam se da sam ti malo pomogao i to uz pregledavanje knjige.Sretno.
Na vrh
dmirce12 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dmirce12 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Ožujak 2011 u 22:04
Sandra sa da ti pravo kažem neznam,ali znam da interesantno cvjeta u obliku kukuruznog klipa sa puno sitnih bjelo-žutih cvjetića,ako uspiješ odgojiti vidjet ćeš da je zanimljiva,a do tada se neko javi sa pravim imenom tvoje biljke.
Na vrh
voki View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4264
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje voki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Ožujak 2011 u 12:06

Koja bi ovo biljka bila?
život je bajka koju sami pišemo...
Na vrh
tropi View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 745
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tropi Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Ožujak 2011 u 21:27
sandra sa

Rekao bih da jeto neka orhideja (cambria,oncidium ili slično) vrlo je neispravno posađena i kao takva neće dugo preživjeti...
Pseudo bulbe moraju biti izvan supstrata i nikako posađene u običnu zemlji već u koru drveta...
izbalansiranu dijetu čini po jedan kolač u svakoj ruci!
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Ožujak 2011 u 20:39
prepoznaje li netko ovo stvorenje?

cotyledon octopus

nije baš u naj stanju, pretpostavljam neka mesnatica - sukulent
prije par tjedana sam ga vidjela u peveca, pa sam otišla prespavati, a kad sam opet naletila tamo i vidjela ga... kako je jadan, tužan, zanemaren - što se vidi i na slici... morala sam ga povesti sa sobom
Na vrh
Semira View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 429
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Semira Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Ožujak 2011 u 19:14
Možda amarilis?
Na vrh
sandra_sa View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 17
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sandra_sa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Ožujak 2011 u 18:28
smile85
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 178179180181182 243>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 1,531 sekundi.