Aloe |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 45678 29> |
Korisnik | |
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
|
|
![]() |
|
anči39 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3042 |
Divno kaktusiću !
|
|
"pravi prijatelj je ona osoba koja te drži za ruke i dodiruje tvoje srce!"
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
mali kaktus prekrasna je
|
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Mali kaktus tko čeka, taj dočeka lijepi cvijet !!!
![]() |
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Dakle otkrivam nove divote na vašim slikama...
Kako sam, ali totalna, neznalica... sve je to meni bilo: neka vrsta kaktusa!
![]() Od svih ovih divnih primjeraka najupečatljivije su mi one neke crvene od Muhlenbergije, pa one točkaste Pinus i Mali kaktus, pa.... ma ne mogu ni nabrojati.
Upustit ću se u avanturu i staviti slike svojih, toliko da budem sigurna, koja je koja... a znalce molim da ih imenuju....
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Da li je i ovo ili sam fulala?
![]() |
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Baka na prvoj slici mislim da je Aloe vera, 2. Aloe aculeata 3. Aloe juvenna 4. Lijevo - Aloe aristata desno mislim daje Aloe Black Gem. Na 5 slici je također aloa samo koja ?
Ovo je odlična stranica za identifikaciju sukulenta : The Succulent Garden |
|
![]() |
|
Hvala na brzom odgovoru. .
Znači zapravo je i zadnja aloa!
Odmah si stavljam onu stranicu na favorite....
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
![]() Mali kaktusić,cvijet aloje,preljep,sada čekam,cvijetiće ostalih aloja,bravo
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Prekrasan cvijet |
|
![]() |
|
Klimatis ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 20 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 1360 |
Naša Aloa ciliaris već izbacila 2. cvijet u roku mjesec dana.
Joj spašavajte stvar. Aloe smo presadili prije 2 tjedna i od onda ih je kiša 2 puta obilno zalila. Jučer sam im tegle raskopao i imao kaj vidjet. Trulit su počele, ajme ![]() ![]() Izvadio ih van na toplo i suho i kaj sad. Najveća i najstarija je ostalo skoro bez svih listova, manje su samo boju promjenile, ali loše su loše. Što da radimo??? Naša Aloa ciliaris već izbacila 2. cvijet u roku mjesec dana. |
|
Neka se sve zeleni
|
|
![]() |
|
Prije dva tjedna si presadio svoje Aloe, tada su bile zdrave (?) a u tom kratkom vremenu je „najveća i najstarija ostala skoro bez svih listova“ a manje su promijenile boju ali loše su loše.
Ukratko najveća je komplet trula a proces trulenja je zahvatio i manje Aloa ciliaris. Koliko mogu razumjeti iz tvog posta sve je bolesno ( trulo). Zdravih nemaš da bi ih presadio a sve ostalo je zahvatio proces trulenja Što da radiš moraš odlučiti sam, aloe su tvoje. |
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
![]() Prekrasan cvijet aloe,prvi put ga vidim,čarolija,bravo,bravo.
|
|
![]() |
|
Klimatis ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 20 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 1360 |
Ma taman ih je vani ulovio potop prije 3 tjedna, a onda opet par dana kasnije isto.
Kako su bile iznijete van , očigledno se nisu prilagodile i ubila ih je suvišna vlaga. Grozno. Bacio sam par totalno trulih, a ostale sam posušio, stavio novu suhu zemlju i sad se nadam najboljem. |
|
Neka se sve zeleni
|
|
![]() |
|
panda ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Rujan 2010 Lokacija: Dalj ( Osijek ) Status: Offline Bodovi: 852 |
mislio sam da ih imam dosta ali sad kad vidim ovo ja sam nula imam ih ja mislim 8 vrsta :)))
|
|
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 45678 29> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |