Aloe |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2223242526 29> |
Korisnik | |
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Mali kaktusić,cvijet aloje,preljep,sada čekam,cvijetiće ostalih aloja,bravo
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Hvala na brzom odgovoru. .
Znači zapravo je i zadnja aloa!
Odmah si stavljam onu stranicu na favorite....
![]() |
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Baka na prvoj slici mislim da je Aloe vera, 2. Aloe aculeata 3. Aloe juvenna 4. Lijevo - Aloe aristata desno mislim daje Aloe Black Gem. Na 5 slici je također aloa samo koja ?
Ovo je odlična stranica za identifikaciju sukulenta : The Succulent Garden |
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Dakle otkrivam nove divote na vašim slikama...
Kako sam, ali totalna, neznalica... sve je to meni bilo: neka vrsta kaktusa!
![]() Od svih ovih divnih primjeraka najupečatljivije su mi one neke crvene od Muhlenbergije, pa one točkaste Pinus i Mali kaktus, pa.... ma ne mogu ni nabrojati.
Upustit ću se u avanturu i staviti slike svojih, toliko da budem sigurna, koja je koja... a znalce molim da ih imenuju....
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Da li je i ovo ili sam fulala?
![]() |
|
![]() |
|
Mali kaktus tko čeka, taj dočeka lijepi cvijet !!!
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
mali kaktus prekrasna je
|
|
![]() |
|
anči39 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3042 |
Divno kaktusiću !
|
|
"pravi prijatelj je ona osoba koja te drži za ruke i dodiruje tvoje srce!"
|
|
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
|
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
![]() |
|
Otok se ima čime hvaliti
![]() |
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
posadila sam za probu nekoliko komada u Senju, u pijesak, baš i jednu od Otok što sam dobila, bila je malo crvenkasta, ona je preživjela, a ostale su istrunule od vlage (kiša).
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Dakle i moja striatula je uvijek vani i ne smrzne, znam da je drže vani da još hladnijim mjestima nego što je kod mene, dakle recimo da podnosi neke temperature do -5,6.
Osim ove vani mi je bila i aloa aristata i preživjela. Ostale ne mogu bar kod mene u Rijeci.
Voljela bih znati dali ima još koja da podnosi minuse, bilo bi zanimljivo nabaviti je.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
ajme otok
![]() ja svoje isto sve sklanjam, a "na moru sam", ali malo u brdu i na udaru bure lani sam riskirala jer i kod nas po otocima nitko ne sklanja (sve) aloe, ostavila vani arborescens i da vidite kako se otopila... kao svijeća od voska, stvarno žalostan prizor za vidjeti ![]() a bila je sklonjena od padalina, ali na udaru vjetra i izložena niskim temperaturama |
|
![]() |
|
Fermina-Daza ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
Može OTOK svoje aloje (barbadensis i arborescens ) držati u vrtu jer živi na otoku i sigurno su s južne strane.Ostali na to zaboravite jer će vam zimi propasti.
Ja moje ne mogu posaditi u vrt iako sam na jugu i na moru ali mi je kuća i vrt na sjevernim padinama brda pa mi sve aloje poginu ako ostanu u vrtu preko zime osim a. striatule ( to je ona u sredini desno na 1. slici od OTOK ). |
|
Sadržaji o kojima pišem su informativnog karaktera.Za korištenje mojih savjeta i recepata pitajte svog liječnika ili ljekarnika.
|
|
![]() |
|
Otok sve naj, naj, najljepše.
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Manči, dakle, kako je i otok rekla malo sjene je možda čak poželjno, no takvo mjesto baš imam, pa će ići sve tamo. Otok predivne su aloje, e pa imam i ja neke tvoje.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2223242526 29> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |