Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Lukovice i gomolji
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Klivija - Clivia miniata
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Klivija - Clivia miniata

Odgovori Odgovori Stranica  <1 45678 13>
Korisnik
Poruka
dmirce12 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 3162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dmirce12 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Ožujak 2011 u 22:14
Hvala na usluzi u za objavljivanje moje klivije e da mogu to i ja napraviti.A Lora nisam znao da ponovo cvjeta ljeti u hladovini,a slažem se i sa tvrdnjom Silvestre da nevoli velike tegle u biti mislim da večina biljaka nevoli velike tegle,a i moja je u maloj tegli i kako sam rekao samo sam je jednom presadio u ovih pet godina,a nisam ni mlede pri tome odvojio.Takođe mi stalno stoji na prozorskoj dasci cjelu godinu,ako ima neko nešto u vezi toga može me pitati.Hvala i pozdrav.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
inaja View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1007
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje inaja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Ožujak 2011 u 17:30
moja klivija po neznam koliko puta vam pišem i stvarno nemogu da provalim u čemu je fazon naime imam je četiri godine cvijetala je nekad davno prije možda dvije i pol i nikad više puno daje nove listove a preko zime su se pojavile još tri nove male ali cvijeta nikako šta da radim stoji pored prozora a preko ljeta na balkonu u hladu dajte savjet molim vas
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Ožujak 2011 u 19:09
inaja je li ti u grijanom prostoru? i kako je često zalijevaš?

ni moja nije cvjetala onu zimu kad sam je unijela u grijanu primaću i održavala vlažnost (nije bila mokra, ali sam je redovno zalijevala), ovu zimu je provela na svijetlom negrijanom stubištu, jako rijetko sam je zalila i to samo reda radi, i evo, upravo cvjeta, ima 13 cvjetova
Na vrh
dmirce12 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dmirce12 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Ožujak 2011 u 21:17
Inaja ja bi ti pomogao da znam mogu ti samo prenjeti moje iskustvo,ako ti pomogne.Ja ti moju kliviju nikada nigdje neprenosim i zimi i ljeti stoji na istom mjestu.Baš tu gdje je slikana.Zaljevam je po potrebi ili kakose kaže kad je suha.U zadnje vrijeme svake druge godine ima dva cvjeta,a naravno drugi je od mlade biljke koja je pored nje.Moja preporuka je da je stalno držiš na istom mjestu i još nešto u toj prostoriji preko zime pravi društvo ciklamama to znaći da je dosta hladna prostorija nikada se negrije.Ja se nadam da će i tvoja procvjetati i u tome ti želim puno uspjeha.Pozdrav.
Na vrh
inaja View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje inaja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Ožujak 2011 u 16:09
natalija hvala ti puno na odgovoru pa iskrenada budem tačno je da sam je nakon tog daaavnog cvijetanja unijela u grijani prostor a li evo prošle godine odnosno na ljeto bila je na balkonu a onda sam je unijela u baš iste uslove koje si mi ti sad savjetovala još se ništa ne događa osim što se rađaju nove male
Na vrh
inaja View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje inaja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Ožujak 2011 u 16:11
dmirce12 hvala za pomoć i savjet ovog ljeta je ne iznosim odluka je konačna ostaće u stubištu pored prozora gdje je boravila cijelu zimu uz minimalno zalijevanje pa možda me i obraduje.
Na vrh
dmirce12 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dmirce12 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Ožujak 2011 u 18:32
puno uspjeha ti želim inaja nadam se da će se isplatiti i da će ti nešto pomoći od naših savjeta.volio bi da mogu sad sliku svoje da ubacim ali imam s tim problema,ali se nadam uskoro.pozdrav.
Na vrh
inaja View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje inaja Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Travanj 2011 u 13:22
takođe i tebi veliki pozdrav
Na vrh
Silvestra View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1661
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvestra Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Travanj 2011 u 23:47
Na vrh
Silvestra View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvestra Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Travanj 2011 u 23:50
Evo uz malo maltretiranja ja uspjela staviti moju prvu slićicu na forum,a ovo je moja klivija,i ovako cvjeta svake godine,a sad idem još malo staviti koju sličicu.smile169
Na vrh
dmirce12 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dmirce12 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Svibanj 2011 u 12:51
Silvestra ljepa ti je klivija,a moja je već ocvala,ali je prošlogodišnji cvjet tu negdje na forumu.Sad se pojavilo sjeme pa neznam dali da ga posijem?Jel ti cvjeta svake godine čuo sam da nekima cvjeta dva put godišnje,a mojoj se to nije desilo.
Na vrh
Silvestra View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvestra Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Svibanj 2011 u 23:24
Dmirce,moja klivija cvjeta jednom godišnje jer je unutra i uvjek je na jednome mjestu,a kad bi bila vani možda bi još jednom cvjetala,ali ja ne želim riskirati jer ona voli hladno mjesto ,a kad zatopli vani je njoj prevruče,Što se sjemena tiće ja se time ne bih zezala,a i biljka kojoj dozvoliš da ode u sjeme iduće Ti godine neće cvjetati jer kod klivije je poznato ako da sjeme da se jako iscrpi ,zato ja oštrim skalpelom osmah čim odcvate,nisko,ukoso odrežem cvjetnu stapku .Iz nje potečsmile149e voda i ja to odmah čistim ubrusom pokupim vodu i naprašim cimetom i to je to.
Na vrh
dmirce12 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dmirce12 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Svibanj 2011 u 18:16
Silvestra i moja je klivija stalno na jednom mjestu i svake godine cvjeta pokušao sam ja to sjeme posijati,ali nije niklo.Pošto ima dvje mlade sa strane onda mi te mlade cvjetaju svake druge,a stara sveke godine,a za ovo ću te poslušat neču više dopustiti da čekam sjeme.
Na vrh
Silvestra View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvestra Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Svibanj 2011 u 22:21
Dmirce zaboravi sjeme na kliviji i na amarilisima i na ciklamama i na svemu što ima dugotrajan proces od sjemena do biljke jer to je dodatna gnjavaža i trebaju posebni uvjeti da bi se takve biljke uzgojile kod kuće i nikada nisu tako lijepe kao kad ih uzgoje profesinalni cvjećari,a da ne govorim npr.kako kod amarilisa i klivije sjeme iscrpi lukovicu,da druge godine cvjet izostane ili izgleda ko da ga je neko prožvakao ,pa izbacio.Ja iz sjemena sijem samo ljetnice koje imaju kratak vremenski period vegetacije,tj sijem 1.04. i cvjeta za mjesec do dva po ljeti i gotovo.U cvjeću treba uživati i veseliti mu se ,ono ne smije biti gnjavaža jer se onda brzo izguštamo i to nije to.smile106
Na vrh
dmirce12 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dmirce12 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Svibanj 2011 u 21:22
Silvestra znam ja da je tako upravo sam odsjekao sjeme od klivije,a znam da iscrpljuje i dovodi do dugotrajnog uzgoja i to u većini slučajeva bez uspjeha.Amarilise nemam,a možda ih nabavim u biti večina biljaka koja ima lukovice poslje cvjetanja je poželjno odsječi sjeme da bi se lukovica mogla odmoriti i biti spremna za sljedeću cvatnju.Bez brige nema više sjemena na kliviji.
Na vrh
Silvestra View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvestra Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Lipanj 2011 u 00:40
Tako i treba ,iduće godine klivija će Ti biti zahvalna što je nisi mučio sa sjemenom i nagradit će Te prekrasnim cvjetom,moja je sad u hodniku gdje je dosta u sjeni i ima prekrasne tamno zelene listove ,baš se vidi da uživa do slijedećeg proljeća.smile186
Na vrh
dmirce12 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dmirce12 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Lipanj 2011 u 20:59
E sad neznam nešto mi se malo suši nadam se da će doči k sebi izvadio sam je iz zemlje i vidio da ima dosta trulog korjenja pa sem to počuipao i ponovo je posadio u novu zemlju.Nadam se da će se oporaviti.
Na vrh
dmirce12 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dmirce12 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Siječanj 2012 u 22:36
Evo i moje klivije slikane prije nekoliko dana
Na vrh
dmirce12 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dmirce12 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Siječanj 2012 u 22:44
Na vrh
dmirce12 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dmirce12 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Siječanj 2012 u 22:46
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 45678 13>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,156 sekundi.