Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Trajnice
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Hosta - Funkija
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Hosta - Funkija

Odgovori Odgovori Stranica  <1 2526272829 37>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
Baka Bea View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Status: Offline
Bodovi: 2451
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Baka Bea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Travanj 2011 u 08:39
Kod tebe je ipak toplije. Imala sam istražne radove, tražila hostu s crvenim nožicama, sve kamenje izvadila što sam jedan po jedan brižno poslagala kod jezerca, a od hoste ni h. Cry a kako nemam s njom iskustva mislila sam da se smrzla. Neke dalekoistočne su osjetljive. Konačno se pojavila 40 cm dalje. Nije ona šetala, nego ja zaboravila gdje sam je posadila, sad opet kamenje na mjesto.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Perla View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm
DONATOR

Bodovi: 1296
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Perla Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Travanj 2011 u 08:25
Big%20smile Pojavile su se mnoge hoste: neke su već 10-tak centimetara visokih pupova koji se pomalo odmotavaju, neke su pak kao malecki ljubičasti trn nad zemljom.
''Plava mišja uheka'' su se pojavilaBig%20smile, ali ''zmajevi repići'' još spavaju.
Na vrh
Baka Bea View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2451
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Baka Bea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Travanj 2011 u 07:20
ClapPerlica, da bi riječ rekla. Jesu li se pojavila "mišja uheka" i "zmajev repić", kako si ih jednom zgodno nazvala. Eh, što ti je hostinjska ljubav.
Na vrh
Perla View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm
DONATOR

Bodovi: 1296
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Perla Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Travanj 2011 u 20:34
Originalno poslano od člana natalija natalija napisao:

koliko se brzo one šire?
mjerkam ih već poduže, ali jedino mjesto u hladovini koje imam za njih je maleni vrt na sjevernoj strani kuće, a tu je već par hortenzija i svašta nešto drugo pa me zanima koliko brzo bi mi okupirale prostor
i kako je s uzgojem u posudama?
vjerovatno onda trebaju i puno više vode, ali pretpostavljam da zimu provode vani, ne treba ih sklanjati

Preporučam da se vratiš na početak teme. Na stranici 4 imaš fotografije mnogih hosti, različitih veličina.
Hoste se upravo prema veličini klasificiraju i u rasadnicima (velike, srednje, male i mini).
Na str. 5 ove teme, imaš fotografije mojih hostica. Kako imam maleni vrt u hladovini, sve moje hoste su iz reda srednje, male i mini.
Njihovo širenje ovisi o kultivaru, jednako kao i boja lista i cvijeta.
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Travanj 2011 u 16:19
Natalia
- jako su lijepe u posudi, i najbolji će savjet dati Lora
- širenje ovisi o zemlji koliko im paše, uvjetima i količini voluharica ako ih imaš
- ako i okupiraju prostor lako je maknuti višak
- hosta je zasigurno jedan od najljepših ukrasa u vrtu

Tanja ovo je idealno vrijeme sađenja hosti, sade se u propljeće ne jesen.
Kažu da je Bauhaus pun raznih vrsta hosta
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Travanj 2011 u 11:06
koliko se brzo one šire?
mjerkam ih već poduže, ali jedino mjesto u hladovini koje imam za njih je maleni vrt na sjevernoj strani kuće, a tu je već par hortenzija i svašta nešto drugo pa me zanima koliko brzo bi mi okupirale prostor
i kako je s uzgojem u posudama?
vjerovatno onda trebaju i puno više vode, ali pretpostavljam da zimu provode vani, ne treba ih sklanjati
Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5001
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Travanj 2011 u 10:40

tanja i, ima ih naručiti u decori Buzet, imaš br. tel. na internetu!

jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.

Na vrh
tanja j View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 159
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tanja j Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Travanj 2011 u 10:26

Dali je kasno da ih sad sadim? Imaju li njih rasadnici ili se nađu u centrima?

svakim danom sve više i više volim cvijeće zahvlajujući ovom forumu!
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Ožujak 2011 u 22:47
Niste ništa falili, pustite biljku da formira lukovicu. Kod mene u gorskom vrtu budu neke kao niti, a ne korjen.Iz tih niti se pojavi lukovica.

Jedino voluharica može utamaniti hostu i treba je staviti u zaštitnu mrežu.Smile

I možda nije dobro sadit ih pred zimu u zemlju, savjet je to raditi na proljeće. atkve budu zdravije i imaju veću šansu za opstanakSmile

Na vrh
maestral View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 392
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje maestral Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Ožujak 2011 u 21:16
Niti moje se još nisu pojavile . U jesen sam posadila prvi put dvije hoste, Halcyon i Frances Williams, i sad ih pregledavam svaki dan, dođe mi da ih izvučem za uši van. A možda sam i nešto falila?
Na vrh
Anastazija_ View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
1. Najljepši vrt - Proljeće 2014

Bodovi: 6004
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Ožujak 2011 u 08:56
Od mojih još ni traga  Cry.
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Ožujak 2011 u 07:52
Moje hoste isto izviruju, a jučer sam bila kod Lore, vidjela i njene - neke su već vani!
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
Belina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 3901
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Belina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Ožujak 2011 u 07:20
WinkDobro,jutro,pregledala moje hoste,izvirile glavice iz zemlje,sada svako jutro gledam ima što novo.
Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7005
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Ožujak 2011 u 09:53

Moje izlaze tek u travnju ( možda čak i krajem) jer su na sjevernoj strani i u hladu, ali kada izađu onda to ide ekspresno...brzo rastu i brzo procvatu.

Na vrh
Lora View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4104
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lora Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Ožujak 2011 u 00:24
Šmrčko, neki su več izbacili, Ja se držim svog principa. Ono što je u verandi ide van cca polovicom aprila/ pod uvjetom da temperature ne padaju ispod 12 noću / a kućno tek u maju. Tako sam uvijek radila i mislim da ne treba žuriti previše.......

Rijeka

Prijatelji su kao dragulji, samo pravi traju vječn
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Ožujak 2011 u 00:18
Hvala .
Sretna sam da ih nisam upropastila i da nisu smrzle. Bilo je svašta pogotovo u plasteniku, ipak nije sve izdržaloCry

Kad se biljke mogu izbaciti van, je li još rano?
Na vrh
Lora View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lora Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Ožujak 2011 u 23:44
Budi sretna da su već izvirile i lijepo ih čuvaj.Baš mi je drago, bit će ti sigurno bujne kad su već sada izvirile

Rijeka

Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Ožujak 2011 u 23:34
Evo ih, i to je samo jedan kut virkaju po cijeloj posudi.

Možda je pomoglo što sam ih počela zaljevati, svom bilju na balkonu mi se brzo osuši zemlje koje je bez zaštite.

Na vrh
Lora View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lora Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Ožujak 2011 u 23:18
Baš sam sad išla gledati kada su moje lani izašle i vidim da su tek krajem aprila bile cca 10 cm visoke i male neugledne. A poslije su se sve raširile i bile velike.

Rijeka

Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Ožujak 2011 u 23:03
Moje hoste su na balkonu u primorju, ovdje je već toplije.Smile
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 2526272829 37>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,547 sekundi.