Isusova kruna - Passiflora |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1920212223 38> |
Korisnik | |
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
i mi smo počeli s jednom uzgojenom iz sjemenke, ali ona se toliko raširila i pogušila sve oko sebe da smo je morali maknuti
i to prije par godina, ali i dalje iz žila koje su ostale u zemlji izbijaju nove biljčice |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
krtica ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 20 Veljača 2011 Status: Offline Bodovi: 120 |
ispričavam se što upadam u ovu temu ali mene zanima dali netko ima sjeme ili biljkicu za prodati ili dati.
očarala me ova biljka. ![]() |
|
![]() |
|
jelsa_ ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 01 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 167 |
ima krtice,, jedna za dobrodošlicu,baci adresu na pp
![]() |
|
![]() |
|
nbjelovu ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Ja imam jednu sto ima isti bijeli cvijet kao i vase, ali je plod smedji i vrlo ukusan, za razliku od ove prve koja ima zuti plod koji je prilicno suh i nikakav za jelo. Jede se tako da se prepolovi nozem, i onda se zlicicom pojede sadrzina. Drugi naziv je maracuja, ne znam latinsko ime. List joj je veci i sjajniji od ove klasicne passiflore. Prezimljava u Dalmaciji vani.
|
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
![]() |
|
Morana ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 22 Kolovoz 2010 Status: Offline Bodovi: 343 |
to je passiflora edulis... i ima i Fanta maracuja!
![]() |
|
![]() |
|
nbjelovu ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Morana, a edulis, hvala!
super je ta za sok, moja susjeda, kod koje je pokrila cijelu okucnicu, i koja ne zna sta ce s plodovima, isto pravi domaci sok od nje, prekrasan je, tako egzotik!
|
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
![]() |
|
Yoyo1 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 25 Veljača 2011 Status: Offline Bodovi: 426 |
Imam isusovu krunu,lijepo se razgranala ljetos, nisam je vadila iz zemlje već sam joj dobro zaštitila korijen sa piljevinom i stiropolom i sve to dobro omotala u debeli najlon do metar visine,nadam se da neće smrznuti, jer ako mi se nije smrznuo limun i smokva koju tako svake godine zaštitim nadam se da neće ni ona. Kada počne tjerati mogu pokloniti reznice kojoj će trebati.
|
|
![]() |
|
flover ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2011 Status: Offline Bodovi: 397 |
pozdrav yoyo 1,i svima ostalima na forumu...ja sam iz Slavonije,i obožavam cvijeće...zanima me dali bi taj cvijet Isusova kruna preživio i kod nas u Slavoniji,vani ili bih ju morala u zimu spremiti u zatvoreno, te jako molim ako još imaš reznica za poklon....unaprijed se veselim....
|
|
![]() |
|
Yoyo1 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 25 Veljača 2011 Status: Offline Bodovi: 426 |
Flover isusova kruna može opstati i kod tebe u Slavoniji samo joj treba u kasnu jesen dobro zaštiti korijen od smrzavanja.
|
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
![]() |
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Koliko treba da nikne pasiflora, da li netko zna?
![]() ![]() |
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
Mira K ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Zna li mi netko reći kakva je to vrsta ( na vrećici bez slike piše...)
pasiflora granadila?
|
|
![]() |
|
Tija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
Miro ja dok sam guglala izbacilo mi ovu fotku
![]() E sad nam fali Voki da ovo potvrdi......šalji mu pp
|
|
![]() |
|
Mira K ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Hvala Tija! Ima li je tko društvo? Meni liči na pasiflora cerulea pa sada više ništa neznam. Imam pasifloru cerulea, isto ima ovakav plod a i cvijet joj je vrlo sličan kao i pasiflora granadila.
Možda ja ne vidim razliku.
![]() |
|
![]() |
|
nata07 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 07 Svibanj 2007 Status: Offline Bodovi: 904 |
samo da čujem mišljenje.....
jel bi moglo klematis i pasiflora na iste ljestve, svaki sa jedne strane ili je pasflora previše invazivna ?
|
|
ako vas nitko ne voli, cvijeće će vam sigurno uzvratiti
|
|
![]() |
|
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
![]() |
|
sanja9802 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 25 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 276 |
može li savjet za razmnožavanje pasiflore?
Jel sada dobro vrijeme za to? |
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Koliko traje nicanje sjemena pasiflore.? Posijala sam sjeme ali već mi se čini predugo i mislim da je već trebala niknuti.
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
voki ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 28 Ožujak 2007 Lokacija: Novi Sad Status: Offline Bodovi: 4264 |
Nicanje semenki pasiflore može biti od desetak dana do 12 meseci, zavisno o vrsti i o starosti semenki. Na slici koju je našla Tija je Passiflora ligularis.
Antonija, probaj prihraniti pasifloru nekim tečnim đubrivom sa mikroelementima, izgleda kao da joj fali gvožđe (željezo). Sanja slobodno možeš staviti reznice pod flašu i ja trenutno ožiljavam neke pasiflore. |
|
život je bajka koju sami pišemo...
|
|
![]() |
|
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
voki, hvala puno, odoh u zalijevanje!
|
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1920212223 38> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |