Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Penjačice
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Klematis  - Clematis
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Klematis - Clematis

Odgovori Odgovori Stranica  <1 7677787980 136>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
Gricka View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Status: Offline
Bodovi: 1726
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Gricka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Travanj 2011 u 07:39
Ja Dina također mislim da bi tvoji klematisi mogli ići u zemlju. A što se tiče venuća Klimatis kad je stvarno venuće onda cijela biljka istovremeno pokazuje iste simptome. Ako ti negdje drugdje na biljci tjeraju nove grane biće da si ti nehotice oštetio (ili nešto drugo) tu granu. Oreži i veseli se novim cvjetovima. Moj m.Bateman također procvjetao...Smile 
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Klimatis View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1360
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Klimatis Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Travanj 2011 u 20:59
Originalno poslano od člana antonija antonija napisao:

ja bi svakako odrezala do zdravoga!

I ja mislim da bi trebalo. Pustit ću ga još koji dan. Tjera nove izboje, a ova grana cijela loša.U čekanju slika ostalih kolekcija. Posebno se veselim Grickinim i Flavijinim koje imaju puno, puno egzotičnih.
Neka se sve zeleni
Na vrh
bromelija View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
No.3 Najljepše orhideje2014

Bodovi: 3292
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bromelija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Travanj 2011 u 20:05
triša ovo je armandi...on prvi cvijeta i divno mirišeeeeee i da on je zimzelen

a ova dva će pravit društvo armandiju...hvala prijateljici koja mi ih je poklonila smile78

a ovog nestrpljivo očekujem da procvijeta

d.i.n.a. bez problema posadi te klematise u zemlju puno će ti bolje rasti i bit će ljepši....

Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5001
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Travanj 2011 u 19:43
ja bi svakako odrezala do zdravoga!
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.

Na vrh
Klimatis View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Klimatis Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Travanj 2011 u 17:02
Trebamo pomoć!! Pomagajte!! Da ga režem do dole ili?
Samo su klonuli pupovi, pa lišće ajme, od svih njih samo The President.

Dole se cijela granačica povila

Ovo okolo su drugi clematisi, a tu se vidi povijena cvijetna stapka i cvijetni pup prema dole.

Neka se sve zeleni
Na vrh
d.i.n.a. View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 495
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje d.i.n.a. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Travanj 2011 u 16:58
Baš su na otvorenom, može prijedlog? Usput prekrasan rozi cvijetić
Tena 28.3.2010
Na vrh
Klimatis View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Klimatis Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Travanj 2011 u 16:37
Trebaju im noge biti u hladu, napravi im nekakvu sjenu.
Neka se sve zeleni
Na vrh
d.i.n.a. View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje d.i.n.a. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Travanj 2011 u 12:57

dali je ovo ok za moje bebe?? tu bi bili do zime a onda bih ih orezala i spremila na sigurno...
Tena 28.3.2010
Na vrh
lana2 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
DONATOR

Bodovi: 4717
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lana2 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Travanj 2011 u 12:24
Originalno poslano od člana Triša Triša napisao:

Prema vašim iskustvima zanima me koji klematis najbrže raste i dali svaki u proljeće kreće iz početka, jer mome "multi blu" se grane dosta osuše, pa ga moram orezati. Ima li neki kojemu grane i lišće ostaju po zimi, ili barem grane.

Triša imaš i zimzelene klematise, npr. armandii, on spada u 1. grupu i cvate u 3. i 4. mjesecu
Na vrh
Klimatis View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Klimatis Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Travanj 2011 u 07:18
Originalno poslano od člana keeka keeka napisao:

Pozdrav svima, ove godine sam kupila svoj prvi clematis piilu,  posadila ga u teglu  i pustila ga da se penje uz ogradu jer čitala sam da ce se  tako korijen vise razgranati nego kad se posadi odmah u zemlju te da ce dati vise mladica, jel to istina?
 Jos jedno pitanje koliko često da zakidam vrhove, kako bi dobio na bujnosti?

Postoji metoda pinching out kojom se trgaju vrhovi mladica da bi clematisi postali bujniji. Znači na graničici se trga dio koji raste prema gore na mjestu jačeg pupa, znači sve iznad se otrgne.
Neka se sve zeleni
Na vrh
Klimatis View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Klimatis Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Travanj 2011 u 07:14
Prvi cvjetovi u vrtu.SmileSmileSmileSmileSmile
Došli mi s mora kad ono Montana Mayleen u cvatu.
Slike popodne, sad na teren radit prvo.

Neka se sve zeleni
Na vrh
Klimatis View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Klimatis Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Travanj 2011 u 07:12
Originalno poslano od člana Triša Triša napisao:

Prema vašim iskustvima zanima me koji klematis najbrže raste i dali svaki u proljeće kreće iz početka, jer mome "multi blu" se grane dosta osuše, pa ga moram orezati. Ima li neki kojemu grane i lišće ostaju po zimi, ili barem grane.

Montane rastu 6-8 metara, grane se ne suše i super izgledaju.
Neka se sve zeleni
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Travanj 2011 u 20:46
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
Maggie View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 243
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Maggie Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Travanj 2011 u 00:20
Vjerujem da će se javiti još netko sa svojim iskustvima. Sretno i uživaj u cvjetićima!

smile162
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 10300
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Travanj 2011 u 23:24
Hvala Maggie, stavila sam mrežicu, koja izgleda kao da je od debljeg silka( to je mreža i za krastavce) i po njoj su se počeli penjati ali nisam znala koliko jedan od drugoga treba biti daleko.
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
Na vrh
Maggie View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 243
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Maggie Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Travanj 2011 u 23:07
Ja sam svojima uz ogradu stavila mrežicu po kojoj se penju. Jako su brzi, treba ih samo diskretno usmjeravati u kom smjeru da idu. Mrežica se prodaje u vrtnom dijelu Bauhausa, Baumaxa (Zagreb). 
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 10300
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Travanj 2011 u 21:47
Hvala, Maggie , na savjetu za sadnju klematisa.Tako sam i ja stavila otprilike ali još nisu jako veliki pa će im,  nadam se, biti dosta mjesta.
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5001
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Travanj 2011 u 20:25
ja im ne bi zakidala vrhove nikako, možda griješm, ali po logici, svi klematisi 2. grupe cvijetaju na prošlogodišnjim izbojima! klematisi 3. grupe cvatu na ovogodišnjim i neznam baš da bi išo u širinu ako im se otkine vrh!
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.

Na vrh
keeka View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 252
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje keeka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Travanj 2011 u 20:11
Pozdrav svima, ove godine sam kupila svoj prvi clematis piilu,  posadila ga u teglu  i pustila ga da se penje uz ogradu jer čitala sam da ce se  tako korijen vise razgranati nego kad se posadi odmah u zemlju te da ce dati vise mladica, jel to istina?
 Jos jedno pitanje koliko često da zakidam vrhove, kako bi dobio na bujnosti?
Na vrh
d.i.n.a. View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje d.i.n.a. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Travanj 2011 u 18:37
ja ih upravo zvala, imaju akciju na clematise, po 39,90 ali mi lik nezna reč koje imaju, pitam ga za niobe a on meni zbunjeno "pa to vam je mix, neznam šta imamo"???
kak znaju onda kaj prodaju? pa valjda ima etiketu smile42 al mu se neda pogledat
Tena 28.3.2010
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 7677787980 136>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,344 sekundi.