Lantane |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1920212223 31> |
Korisnik | |
magnolija ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 08 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 691 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
pošto ste sve iskusne sa lantanama možete li mi reći da li ih moram pokrivati flašom ili bilo čim.naime, reznice sam pobola u tresetne pločice pa to stavila u saksije i pokrila još sa malo zemlje.baš bih voljela da mi eksperiment uspije.hvala unaprijed
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
miro, i moja je pozebla ove zime, ali do sada je svake godine potjerala nove grane iz zemlje, samo tek tamo krajem proljeća/početkom ljeta
pa je nemoj još otpisati, možda i tvoje opet zazelene |
|
![]() |
|
Kiki-ko? ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 10 Veljača 2010 Status: Offline Bodovi: 6667 |
Sve tri moje su preživjele u zavjetrini ošišane skroz na kratko.
|
|
Da imam rep mahala bi s njim
|
|
![]() |
|
Mira K ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Svečano izjavljujem da je moja uspješno prezimila i već naveliko tjera listove!
![]() |
|
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
baka jel procvala'
![]() |
|
![]() |
|
Sunburst ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 03 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 69 |
Jučer u pl9odinama lantane po 5,99kn. Kupila žuto-narančastu
ružičastu i bijelu. Naravno, svi cvjetovi su žuti ispočetka. Prijašnjih godina sam imala limun žutu, ali je nisam spremila i smrzla je, ali mislim dać u je nabaviti. Prekrasne su mi i želim ih oblikovati u grm na stabalcu. |
|
![]() |
|
hanaK ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 17 Travanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 216 |
u kojim plodinama?
može i na pm hvala
|
|
![]() |
|
gute Fee ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
I ja isto molim odgovor : u kojim PLODINAMA ?
Ja sam dobila sjeme od Tikvic ili GT (oprostite mi obadvije , zaboravila sam od koga je lantana bila) i posijalla ga ! Na zalost , sad dok sam bila 3 tjedna na tom sjeveru to malo "proklijano" je uginulo ! ![]() |
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Dobila sam sjeme od jedne drage forumašice ali niti jedno još nije niklo. Koliko treba da nikne sjeme ?
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Ove šarenolisne su lijepe i kad ne cvjetaju
![]() |
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Možda je već pisalo a možda i nije.Moja je veeeelika nisam ju orezivala, pa me zanima kada se smije formirati?
I u koje godišnje doba se može posaditi reznica? Tako da znam kada žicati boju koju nemam!
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Lantane se orezuju u proljeće.
Razmnožavaju se reznicama ljeti, mislim da još nije kasno. Dobro je reznicu staviti pod bocu. |
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Ja sam lani u ovo doba dobila reznice i do proljeća su se u podrumu lijepo ukorjenile.
|
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
mali kaktus jesi li ih zalijevala?
|
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Zemlja je bila stalno vlažna,ne mokra.
|
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
|
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
jučer mi je susjeda dala lantanice sa korjenom,kod nje se one same rasijavaju,posadila je jednu a sad ima dosta mladih okolo..sa kave sam od natalije dobila reznice lantane njih sam posadila u vrt pod bocu,za sad se dobro drže
|
|
![]() |
|
gute Fee ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
Dok me nije bilo tu , moja lantanica je dobila mraza , lisce se pofurilo i otpalo ! Ja sam ju brzo izvadila iz zemlje i stavila u povecu teglu i odnijela u podrum ali ima dosta svijetla !
Imate kakve savjete za mene ! U naprijed zahvaljujem za svaki odgovor ! |
|
![]() |
|
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
ja ti nemogu dat savjeta gute free jer sam ju tek jesenas dobila ,posadila sam je dobro se drži,tera nove listice..kidat ću joj donje listiće jer bi htjela od nje napravit stablašicu ..
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1920212223 31> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |