Hosta - Funkija |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1011121314 37> |
Korisnik | ||
dado_84 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 20 Srpanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1031 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
uuu sta do cakovca moram ici!?! :/ Imaju jos koju sortu? mozda bi mogli poslati postom
|
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
|
Kod mene nema naznaka hosta, mali kasne naspram vaših.
Hoste iz posude sam ubacila u vrt, već su bile pravi komadi. Valjda ih vejtar neće spaliti. Počela sam praviti aleju hosta i hortenzija ![]() |
||
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
||
![]() |
||
Baka Bea ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
|
A da prvo svratiš gdje ti je malo bliže, možda nešto nađeš? ![]() |
||
![]() |
||
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
|
Nisam gledala da li imaju druge vrste,ova mi se svidjela pa sam ju odmah uzela,znam da šalju poštom,a kako kaže Baka Bea,vjerovatno ima i kod tebe u blizini. |
||
![]() |
||
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
|
I moje hoste su krenule. Samo me interesira, kako ih mogu pokušati rasaditi a da ih ne oštetim?
|
||
![]() |
||
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 20 Srpanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1031 |
|
hahah mozda i budem ;) za sada dolazim no...cekam da prode vikend 16/17.04 pa cu znati vise. :) |
||
![]() |
||
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
|
Pazljivo iskopas hoste sa okolnom zemljom, potom oper sa smrkom svu zemlju sa korjena kako bi se bolje vidili izboji. Neke se hoste djele lako a za neke treba malo jaci noz. :) Pa se ponovo presade u zemlju. Svaki izdvojeni komad mora imati barem 2-3 oka(izboja). |
||
![]() |
||
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
|
Dado, kako sam po prirodi nestrpljiva, prije dva dana sam ipak probala razdvojiti par hosta. Oke o kojima pišeš nisam uopće vidjela, jednostavno sam ih štihačom "cvaknula" pa ćemo sada vidjeti da li sam dobro napravila... Ja ti zemlju nisam uopće vidjela na njima, to su samo hoste jedna do druge bile, a ja sam ih samo razdvojila...
|
||
![]() |
||
Tija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
|
Dado a da ti nama pofotkaš ta "oka", da znamo što tražiti dok tražimo???
|
||
![]() |
||
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
|
"oko" je svaki novi izboj koji izlazi iz zemlje - tj svaka posebna skupina lista. Svako oko ili izboj ima par listova a iz sredine, kad je biljka dovoljno zrela, izlazi cvijetna stapka.
|
||
![]() |
||
Tija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2008 Lokacija: nooooo Status: Offline Bodovi: 6510 |
|
Onda za mene ne moraš fotkati "to" znam što je, tak sam ih i razdvajala pa sam sad mislila da radim pogrešno.
|
||
![]() |
||
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
|
IZLAZE,IZLAZE!
Moje hoste sada ih imam već(7),imaju listove,prekrasne su.
Do jučer nisam ni znala za njih,eto što znači biti na forumu(opet hvala mojoj Triši).slika stiže.
|
||
![]() |
||
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
|
I moje su sve vani, a izlazi mi i nova ljepotica iz Buzeta "vatra i led" se zove jedva čekam da vam je pslikam.
Imam i jednu lijepu Lorinu, čekam ja čekam da izađe i nema je, već sam se snuždila, kad dođem u vikendicu, a ona tamo. Luda sam više pojma nemam gdje mi je što.
U Buzetu sam pikarala jednu ogromnu, listovi su joj ko plahte, tamne boje, predivni, bilo mi skupo 35 kn, a na kraju sam kupila ovu novo za 50.
No sve si nekako mislim da će ta velika ipak k meni, ali u vikendicu!
|
||
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
||
![]() |
||
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
||
![]() |
||
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
|
Lijepe su Antonija, naročito ova prva, pa mislim da su otprilike u istoj fazi kao i moje.
|
||
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
||
![]() |
||
macak ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 25 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 841 |
|
Vidiš kako ja preskočim ovu temu s mojim ljubimicama! I moje su lijepo krenule! Ja ih imam 7 ili 8 različitih. Jednu sam staru razdijelila na tri dijela i jedva čekam da prolistaju na novim mjestima. Antonija i ja imam ovakve. Ona gore prva i meni najprije odmota listiće. Moram ih ja poslikati danas se spremam s fotićem u vrt!
|
||
![]() |
||
maestral ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 04 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 392 |
|
I moje su napokon izašle, ali još se nisu odmotale. Zelena je nikla puno prije plave, i sad je naravno veća, a plava je još šiljak.
Antonija, krasne su ti hoste! |
||
![]() |
||
waterlily ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 06 Kolovoz 2009 Status: Offline Bodovi: 709 |
|
Ima li kod nas igdje ovakve hoste?
Hosta White Feather ![]() ![]() |
||
Želja i ljubav su krila za velika djela
|
||
![]() |
||
vera4 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: American Samoa Status: Offline Bodovi: 2922 |
|
Au ljepote. Ako ju netko ima baš dosta viška, i ja bih se preporučila.
|
||
Ne znaš da ti je dosta dok ti nije više nego dosta (ne odnosi se na hranu nego puno ozbiljnije)
|
||
![]() |
||
Baka Bea ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
|
Kojeg viška, pa to je raritet, znam samo za dva primjerka kod nas. Dobila sam od jedne krasne osobe s krasnim hostinjakom (a i cijelim vrtom) jednu bebicu, nastojim se odužiti s bar približno rijetkim biljkama, a od puževa je čuvam "ognjem i mačem" (kemijom), da kojem slučajno ne bi palo napamet da mu posluži za doručak.
|
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1011121314 37> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |