Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Trajnice
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Hosta - Funkija
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Hosta - Funkija

Odgovori Odgovori Stranica  <1 2324252627 37>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
rain View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Status: Offline
Bodovi: 953
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rain Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Travanj 2011 u 20:52
White feathers niče zadnja,moja se pojavila tek prije 4 dana,jedna,a ostaje bijela to duže,što je u dubljoj hladovini.Kasnije je svijetlo zelena.Izgleda da se jako sporo širi,kao i svi specijalni hibridi,zato je vjerojatno tako rijetka i skupa.Bilo je nedavno par komada na prodaju na Ebayu,8 funti plus dostava.Čini mi se da je nešto dostupnija ove godine nego lani.
Kuća bez cvijeća i dlaka nije dom!
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
waterlily View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 709
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje waterlily Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Travanj 2011 u 20:37
ja bi tu bijelu i ovu White Christmas!

Cry

Želja i ljubav su krila za velika djela
Na vrh
vera4 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2922
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vera4 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Travanj 2011 u 20:33
Koliko sam ja shvatila one Amere, ponosne vlasnike, treba malo više sunca radi nedostatka klorofila. Svima je pokrepala malo nakon što su je dobili a onda izbacila nove listove sjajno zelene. To je kao normala. Samo nisam razumjela da li je to samo kad prvi put iznikne ili svake godine bude bijela na početku.
Ne znaš da ti je dosta dok ti nije više nego dosta (ne odnosi se na hranu nego puno ozbiljnije)
Na vrh
Baka Bea View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2451
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Baka Bea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Travanj 2011 u 18:53
Guglala, hvala Vera4, ajme 50 dolori za hostu, muko moja, samo gledati Confused A da su lijepe istina je, bijela mora biti posebna kad naraste, čak i sa zelenim.  Sa svojih 45 cm spada u skupinu srednje veličine. Ako sam dobro shvatila podnosi i nešto sunca? 
Na vrh
vera4 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vera4 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Travanj 2011 u 18:30
Triša i ja mislim da joj je takav horoskop. Ima ih koje pokriju 1m2 a i puno manjih.

Što se Amazona tiče, čini mi se riskantno. Na onom američkom forumu su neki kukali da im se osušikla tokom transporta. Poslije je iznikla opet, ali sjajno zelena.
Ne znaš da ti je dosta dok ti nije više nego dosta (ne odnosi se na hranu nego puno ozbiljnije)
Na vrh
Baka Bea View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Baka Bea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Travanj 2011 u 17:55
Imate pravo drage hostoljupke, bijelo perje raste polagano, a što je još zanimljivije ona je bijela u proljeće, kasnije pozeleni, pa gotovo veselje. Ispravak netočnog navoda, znam za tri hoste, ima je i jedna naša forumašica, valjda će nam napisati svoje iskustvo.
Triša vjerojatno se radi o malom kultivaru, što manja to skuplja. Takvu biljčicu bi platila 6 eura. Kod nas nisu ni velike jeftine. 
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Travanj 2011 u 16:35
Ova skoro bijela je zaista nešto posebno, a i tvoj ulov Vera je super.

Ja ih imam nekoliko, no imam i jednu malu, malu, izgubila se među velikima, pa sada ne znam dali je to kakva mini vrsta, ili je zaostala u rzvoju ili se dogodilo nešto drugo??????????????

RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
waterlily View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje waterlily Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Travanj 2011 u 16:16
Originalno poslano od člana vera4 vera4 napisao:

tražila sam na netu ako ju netko prodaje kod nas. Ništa, zero, nula. Po bijelim svjetovima nije takva rijetkost. Strpljenja, moguće i ovdje stigne. Jedino što sam našla na googleu na hrvatskom je bilo sa ovog foruma.

ima je na amazonu, al je dosta skupa, preko 20 dolara+poštarinaWink
Na vrh
vera4 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vera4 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Travanj 2011 u 16:14
Originalno poslano od člana Baka Bea Baka Bea napisao:

Kojeg viška, pa to je raritet, znam samo za dva primjerka kod nas. Dobila sam od jedne krasne osobe s krasnim hostinjakom (a i cijelim vrtom) jednu bebicu, nastojim se odužiti s bar približno rijetkim biljkama, a od puževa je čuvam "ognjem i mačem" (kemijom), da kojem slučajno ne bi palo napamet da mu posluži za doručak.

Vidjela sam na nekom stranskom (mislim Am. forumu) da je i tamo drže kao malo vode na dlanu. Izgleda da ju nije lako odgojiti radi manjka klorofila. Malo pogledaj. upisala sam "hosta white feather" i na prvoj strani onih, ne znam kako se zovu, valjda prijedloga ima neki am. forum. Dosta savjeta daju. Teško stečenih, metodom pokušaja i pogreške.
Na vrh
vera4 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vera4 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Travanj 2011 u 15:39
Ovu sam stavila i među slike iz mojeg vrta, ali sam toliko zaljubljena u nju da ju stavljam opet. Kad smo lani bili u vrtlariji u Buzetu, ja se odmah zaletjela na nju. Nisu je htjeli prodati, jer su im kao za rasad, pa druge godine će biti. Ja , zlopamtilo, nisam zaboravila i naručila je. Bila sam kao cvrčak sretna kad je stigla. Sad ju slikavam i davim ljude s njom.

Na vrh
vera4 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vera4 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Travanj 2011 u 15:34
tražila sam na netu ako ju netko prodaje kod nas. Ništa, zero, nula. Po bijelim svjetovima nije takva rijetkost. Strpljenja, moguće i ovdje stigne. Jedino što sam našla na googleu na hrvatskom je bilo sa ovog foruma.
Na vrh
Baka Bea View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Baka Bea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Travanj 2011 u 15:26
Kojeg viška, pa to je raritet, znam samo za dva primjerka kod nas. Dobila sam od jedne krasne osobe s krasnim hostinjakom (a i cijelim vrtom) jednu bebicu, nastojim se odužiti s bar približno rijetkim biljkama, a od puževa je čuvam "ognjem i mačem" (kemijom), da kojem slučajno ne bi palo napamet da mu posluži za doručak.
Na vrh
vera4 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vera4 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Travanj 2011 u 15:08
Au ljepote. Ako ju netko ima baš dosta viška, i ja bih se preporučila.
Na vrh
waterlily View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje waterlily Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Travanj 2011 u 14:51
Ima li kod nas igdje ovakve hoste?

Hosta White Feather

Na vrh
maestral View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 392
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje maestral Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Travanj 2011 u 22:15
I moje su napokon izašle, ali još se nisu odmotale. Zelena je nikla puno prije plave, i sad je naravno veća, a plava je još šiljak.
Antonija, krasne su ti hoste!
Na vrh
macak View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 841
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje macak Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Travanj 2011 u 10:29
Vidiš kako ja preskočim ovu temu s mojim ljubimicama! I moje su lijepo krenule! Ja ih imam 7 ili 8 različitih. Jednu sam staru razdijelila na tri dijela i jedva čekam da prolistaju na novim mjestima. Antonija i ja imam ovakve. Ona gore prva i meni najprije odmota listiće. Moram ih ja poslikati danas se spremam s fotićem u vrt!
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Travanj 2011 u 10:08
Lijepe su Antonija, naročito ova prva, pa mislim da su otprilike u istoj fazi kao i moje.
RIJEKA

Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5001
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Travanj 2011 u 09:10
moje su fino krenule

jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Travanj 2011 u 21:03
I moje su sve vani, a izlazi mi i nova ljepotica iz Buzeta "vatra i led" se zove jedva čekam da vam je pslikam.

Imam i jednu lijepu Lorinu, čekam ja čekam da izađe i nema je, već sam se snuždila, kad dođem u vikendicu, a ona tamo. Luda sam više pojma nemam gdje mi je što.

U Buzetu sam pikarala jednu ogromnu, listovi su joj ko plahte, tamne boje, predivni, bilo mi skupo 35 kn, a na kraju sam kupila ovu novo za 50.
No sve si nekako mislim da će ta velika ipak k meni, ali u vikendicu!
RIJEKA

Na vrh
Belina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 3901
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Belina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Travanj 2011 u 07:41
IZLAZE,IZLAZE!
Moje hoste sada ih imam već(7),imaju listove,prekrasne su.
Do jučer nisam ni znala za njih,eto što znači biti na forumu(opet hvala mojoj Triši).slika stiže.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 2324252627 37>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.