Hosta - Funkija |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1112131415 37> |
Korisnik | |
vera4 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: American Samoa Status: Offline Bodovi: 2922 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
tražila sam na netu ako ju netko prodaje kod nas. Ništa, zero, nula. Po bijelim svjetovima nije takva rijetkost. Strpljenja, moguće i ovdje stigne. Jedino što sam našla na googleu na hrvatskom je bilo sa ovog foruma.
|
|
Ne znaš da ti je dosta dok ti nije više nego dosta (ne odnosi se na hranu nego puno ozbiljnije)
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
vera4 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: American Samoa Status: Offline Bodovi: 2922 |
Ovu sam stavila i među slike iz mojeg vrta, ali sam toliko zaljubljena u nju da ju stavljam opet. Kad smo lani bili u vrtlariji u Buzetu, ja se odmah zaletjela na nju. Nisu je htjeli prodati, jer su im kao za rasad, pa druge godine će biti. Ja , zlopamtilo, nisam zaboravila i naručila je. Bila sam kao cvrčak sretna kad je stigla. Sad ju slikavam i davim ljude s njom.
![]() |
|
Ne znaš da ti je dosta dok ti nije više nego dosta (ne odnosi se na hranu nego puno ozbiljnije)
|
|
![]() |
|
Vidjela sam na nekom stranskom (mislim Am. forumu) da je i tamo drže kao malo vode na dlanu. Izgleda da ju nije lako odgojiti radi manjka klorofila. Malo pogledaj. upisala sam "hosta white feather" i na prvoj strani onih, ne znam kako se zovu, valjda prijedloga ima neki am. forum. Dosta savjeta daju. Teško stečenih, metodom pokušaja i pogreške. |
|
|
|
![]() |
|
waterlily ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 06 Kolovoz 2009 Status: Offline Bodovi: 709 |
ima je na amazonu, al je dosta skupa, preko 20 dolara+poštarina ![]() |
|
Želja i ljubav su krila za velika djela
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Ova skoro bijela je zaista nešto posebno, a i tvoj ulov Vera je super.
Ja ih imam nekoliko, no imam i jednu malu, malu, izgubila se među velikima, pa sada ne znam dali je to kakva mini vrsta, ili je zaostala u rzvoju ili se dogodilo nešto drugo??????????????
![]() |
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Baka Bea ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Imate pravo drage hostoljupke, bijelo perje raste polagano, a što je još zanimljivije ona je bijela u proljeće, kasnije pozeleni, pa gotovo veselje. Ispravak netočnog navoda, znam za tri hoste, ima je i jedna naša forumašica, valjda će nam napisati svoje iskustvo.
Triša vjerojatno se radi o malom kultivaru, što manja to skuplja. Takvu biljčicu bi platila 6 eura. Kod nas nisu ni velike jeftine. |
|
![]() |
|
Triša i ja mislim da joj je takav horoskop. Ima ih koje pokriju 1m2 a i puno manjih.
Što se Amazona tiče, čini mi se riskantno. Na onom američkom forumu su neki kukali da im se osušikla tokom transporta. Poslije je iznikla opet, ali sjajno zelena. |
|
|
|
![]() |
|
Baka Bea ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Guglala, hvala Vera4, ajme 50 dolori za hostu, muko moja, samo gledati
![]() |
|
![]() |
|
Koliko sam ja shvatila one Amere, ponosne vlasnike, treba malo više sunca radi nedostatka klorofila. Svima je pokrepala malo nakon što su je dobili a onda izbacila nove listove sjajno zelene. To je kao normala. Samo nisam razumjela da li je to samo kad prvi put iznikne ili svake godine bude bijela na početku.
|
|
|
|
![]() |
|
waterlily ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 06 Kolovoz 2009 Status: Offline Bodovi: 709 |
ja bi tu bijelu i ovu White Christmas!
![]() ![]() |
|
Želja i ljubav su krila za velika djela
|
|
![]() |
|
rain ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 09 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 953 |
White feathers niče zadnja,moja se pojavila tek prije 4 dana,jedna,a ostaje bijela to duže,što je u dubljoj hladovini.Kasnije je svijetlo zelena.Izgleda da se jako sporo širi,kao i svi specijalni hibridi,zato je vjerojatno tako rijetka i skupa.Bilo je nedavno par komada na prodaju na Ebayu,8 funti plus dostava.Čini mi se da je nešto dostupnija ove godine nego lani.
|
|
Kuća bez cvijeća i dlaka nije dom!
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Hvala b.b. pa nema mi druge nego maknut je odavde, jer će mi je ove velike ugušiti - sutra ide u vazu.
Ah da i ja bi ove bijele, fenomenalne su, no ne mogu se baš sve želje ispuniti.
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
I tata bi, sine! Jedna ljepša od druge. ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
A ja sam zadovoljna i sa ovima mojima, najobičnijima
![]() Još da mi ih je spasiti od puževa ..... |
|
![]() |
|
Pa i nisu baš najobičnije, prekrasne su, a pužići su ti baš medeni!
|
|
RIJEKA
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
![]() |
|
Tu sam te čekala ljubica, znala sam da ćeš se javiti. Predstavljam treću ponosnu vlasnicu bijelog perja, za druge ne znam. Hvala za informacije. |
|
![]() |
|
rain ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 09 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 953 |
Baka Bea,pusu šaljem.Ste vidli novu hostu,zove se hosta zebra.posebna,prelijepa,stiže!
http://www.mailorderplants4me.com/catalog/12 |
|
Kuća bez cvijeća i dlaka nije dom!
|
|
![]() |
|
Otok, vjeruj mi, imam ja još običniju. A za ne faliti, koji put su joj i vanjski rubovi pokošeni.
|
|
|
|
![]() |
|
Perla ![]() Odrastao grm ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 22 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1296 |
![]() Ova Zebra je za pasti u nesvijest od ljepote. al' mi je malo prevelika za moj vrt! Medium - srednje velika - di ćeš tak' veliku hostu u moj vrt?! Što se tiče ''bijelog perja'' o kojem smo pisale i lani, lijepo sam ja vama rekla: lani je bila pakleno skupa i nedostižna, ove godine je malo pojeftinila, a dogodine će biti na rasprodaji i oni će mene lijepo moliti da je kupim. (mo'š mislit') Moje su minice i one koje to nisu, odmotale svoje listove, samo se još traži h. ''Dragon tail''. Triška, ako trebaš dobru familiju, uredno držan vrt i odlične uvjete za svoju mini hostu, pošaljem ti adresu na pp. ![]() ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1112131415 37> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |