Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Trajnice
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Hosta - Funkija
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Hosta - Funkija

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1516171819 37>
Korisnik
Poruka
Anastazija_ View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
1. Najljepši vrt - Proljeće 2014

Status: Offline
Bodovi: 6004
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Svibanj 2011 u 21:02

Perla, ovakve kakve su sada to je prava boja, takve sam ih kupila.
Prošle godine u sjeni su bile skroz zelene.
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši ljubimac u vrtu 2018

Bodovi: 18305
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Svibanj 2011 u 21:24
Perla moja zelena hosta je Hosta plantaginea, zar ne i mogla bi na sunce?Embarrassed

Anastazija gdje si kupovala hoste?Embarrassed
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
Na vrh
Perla View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm
DONATOR

Bodovi: 1296
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Perla Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Svibanj 2011 u 21:25
Mislim da im moraš dati još ove godine priliku Anastazija, da pokažu da li je ta promjena njima uobičajen ritam tijekom godine.
Možda bi krajem kolovoza ili početkom rujna mogla jednu od njih preseliti, pokusa radi, na položaj s jutarnjim suncem. Dogodine možda te iznenadi.Wink
U tekstu koji sam citirala, s nekoliko rečenica objašnjen je i taj problem. Naime, savjetuje se promatranje hosta u nekom periodu kako bi se uočila odstupanja od optimuma: sunca i sjene, količini vode i prihrane.

Na vrh
Perla View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Perla Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Svibanj 2011 u 21:34
Originalno poslano od člana smrcko smrcko napisao:

Perla moja zelena hosta je Hosta plantaginea, zar ne i mogla bi na sunce?Embarrassed

Anastazija gdje si kupovala hoste?Embarrassed

Čini se da je tako. Ukoliko cvate u kolovozu krupnim, bijelim, izrazito mirisnim cvjetovima, vjerojatno imaš prekrasnu i zdravu  h. plantaginea - pramajku današnjih hosti.
I ja je imam. Otkako sam na CIF-u otškrinula vrata čudesnog svijeta bilja,  posebno hosti, a onda mi je Baka Bea pružila ruku i uvela me u tu čaroliju kratkim, ubrzanim tečajevima i nabavkom mini-hosta, skroz sam zaljubljena u njih.
(Moram čopiti fotografa.)
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Svibanj 2011 u 21:40
Hvala Perla na odgovoruHug, baš mi je drago da imam nešto tako dragocjeno.
Mene privlače veće hoste u kombinaciji sa srednje velikim hostama, i još nemam prave mogućnosti ni uvjete da izrazim svoju ljubav prema tim biljkama. Planiram negdje oko 20 metara hostinjaka. Vremenom ću valjda doći do neke kolekcijice.

Meni je prvu hostu dala susjeda i bila je ljubav na prvi pogleda.

I da cvjeta, bijelim prekrasnim cvjetovima. Ne znam točno kada, jer se kod mene u gorju pomjera vrijeme ritma biljaka naspram vas u toplijim krajevima.
Na vrh
Perla View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Perla Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Svibanj 2011 u 23:54
Kad sam najumornija naći ćete me tu:

http://carolynsshadegardens.com/
Na vrh
muhlenbergia View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2241
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje muhlenbergia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Svibanj 2011 u 00:30
Anastazija_
Ja imam jednu hostu sličnu vašoj,u početku je šarena a kasnije pozeleni bez obzira da li je u sjeni ili na suncu.Nabavljena je pod nazivom Hosta Fortunei Albopicta
Na vrh
Baka Bea View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2451
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Baka Bea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Svibanj 2011 u 06:40
Cijenjeni hostoljupci, drago mi je da ste ovako marljivi na ovoj temi. Još malo iskustva u selidbi, pa podijelite s nama nesebično kao naša Perlica, hvala za ovaj link, označila sam ga. Naći ćemo se češće tamo. Takav vrt volim, samo bez trave. Zanimljivo je da Podophylum uzgajaju u tegli, vidjela sam ga uživo u vrtu, prekrasan je iako ga naši susjedi zovu "krastača". Što se hosti tiče, meni također treba fotograf LOL sad bi se imalo što slikati.
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Svibanj 2011 u 08:30

Šmrcko, odgovorila sam na 15-toj stranici.
muhlenbergia, hvala, sad ću je pratiti bez premještanja i vidjeti kaj bude.
Na vrh
smrcko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje smrcko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Svibanj 2011 u 09:54
Hvala AnastazijaHug, nisam nikada u MBM tražila hoste ( ove u posudi). Moram pogledati.

Da Baka Bea trebaš nam staviti slike svih svojih hostaSmile
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Svibanj 2011 u 14:34
O, to će biti sretan dan kad ugledamo na slikicama Baka Beino i Perlino bogatstvo hosti! Čim prije nađite fotografa i Perla i BBea!
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
Retriver Sara View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8979
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Svibanj 2011 u 17:13
naša Perla, gospodarica hostiWink.

Cure i dečko, ja sam svoju,  jednu od dvije hoste, koliko ih ukupno imam, posadila u senjski vrt...onu starinsku, bakinu običnu zelenu...držala sam je na balkonu dvije godine da mala ojača i sada ću malo eksperimentirati s njom. Posadila sam je u hladovinu, naravno, zemlja je crvena i ne presuha za sada, a preko ljeta ću malčirati. Nadam se da će se priviknuti i preživjeti.
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Svibanj 2011 u 22:13
Originalno poslano od člana Baka Bea Baka Bea napisao:

Cijenjeni hostoljupci, drago mi je da ste ovako marljivi na ovoj temi. Još malo iskustva u selidbi, pa podijelite s nama nesebično kao naša Perlica, hvala za ovaj link, označila sam ga. Naći ćemo se češće tamo. Takav vrt volim, samo bez trave. Zanimljivo je da Podophylum uzgajaju u tegli, vidjela sam ga uživo u vrtu, prekrasan je iako ga naši susjedi zovu "krastača". Što se hosti tiče, meni također treba fotograf LOL sad bi se imalo što slikati.
Nije problem fotograf, nego to što ti u Zagrebu, rado bi još koju hosticu preselila iz tvog vrta u svoj, no nadam se uskoro!
E baš sam danas dobila od "malog kaktusa" jednu hostu za u Skradnik, velikog je lišća, pa vjerojatno već u nedjelju ide gore.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
Perla View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm
DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Perla Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Svibanj 2011 u 23:12
Originalno poslano od člana Retriver Sara Retriver Sara napisao:

naša Perla, gospodarica hostiWink.

ccccccccc.... (rekla bi naša Konte), izem ti gospodaricu, one stoje, a ja drhtim i skakućem oko njih. Idem u lov na sluzavce, zalijevam po potrebi, ponekad dodam komposta, svakodnevno (bar jednom) vršim inspekciju i postrojavanje. Hja, nije neka tlaka na 11 (jedanaest) kvadratnih metara vrta. Ali.... metastaziram na javno dobro. Aktivno i marljivo dečkima iz Žitnjaka smanjujem površinu za košenje pedalj po pdealj.LOL
Ih, da je meni zemlje....
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Svibanj 2011 u 23:19

Ak ti fali posla, znam ja di ga uvijek ima  LOL.
Na vrh
vera4 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2922
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vera4 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Svibanj 2011 u 11:55
[ [/QUOTE]
Ih, da je meni zemlje....
[/QUOTE]

Pa naiđi. Skupa bvi napravile park hosta. Imam jedan lijep nagib u polusjeni, onako posađene na hrpi bi divno izgledale. Osnova ona najobičnija, najstarija, prošarana onim šatiranima.
Ne znaš da ti je dosta dok ti nije više nego dosta (ne odnosi se na hranu nego puno ozbiljnije)
Na vrh
Calla View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 135
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Calla Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Svibanj 2011 u 00:42
moja hosta je bila u vrtu u polusjeni i nije joj odgovaralo.od prosle god. je u zeljeznoj posudi koju srecom nisam bacila,malo je ofarbala prebacila hosticu i kao nagradu sam dobila ovoWink
Wink

nadam se da ce i ovo ljeto lijepo i dugo cvjetati
pozz svima
Na vrh
rain View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 953
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rain Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Svibanj 2011 u 23:25
Di ste,hostoljubci,veliki vam pozdrav od mojih hostica!

Kuća bez cvijeća i dlaka nije dom!
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Svibanj 2011 u 23:33

Ovo je prekrasno i izgleda stvarno prirodno  smile93.
Na vrh
dado_84 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1031
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dado_84 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Svibanj 2011 u 00:58
super Rain! da li sam ja to dobro vidio satiranu durdicu? :)
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1516171819 37>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,250 sekundi.