Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Identifikacija biljaka
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Prepoznajte mi ovo
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Prepoznajte mi ovo

Odgovori Odgovori Stranica  <1 7071727374 243>
Korisnik
Poruka
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Status: Offline
Bodovi: 5574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Svibanj 2011 u 20:42
Hvala cure! Torenia je, hvala Natalija! Potražila sam na netu... to je to!
A ima i drugih boja...

Rijeka

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Svibanj 2011 u 13:12
može li tko prepoznati ovaj sukulent sa lijeve strane štanda?
 visoka biljka sa crvenkastim listovima...

Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Svibanj 2011 u 19:36
molim ime ove biljke

kupljena je pod trajnicom, navodno neki pieris, ali ne mogu ga naći pod slikama pierisa
Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5914
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Svibanj 2011 u 20:54
U šetnji šumom, naišla sam danas na prekrasnu biljku elegantnih zelenih listova, visine 1 metar, listova naizmjence poredanih po stabljici!!!  Par metara dalje je bila još jedna manja ista biljka. Veča je naravno  krenula samnom doma!! 
Da li mi netko može pomoći u identifikaciji? Nije divlja đurđica a ni salamonov pečat, te biljke poznam!

Uploaded with ImageShack.us

Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode

Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5398
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Svibanj 2011 u 21:30
.....meni  to ipak  slici  na  neki  solomonov  pecat,  Polygonatum  odoratum...

Angular%20Solomons%20Seal%20%28Polygonatum%20%20odoratum%29
Na vrh
muhlenbergia View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2241
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje muhlenbergia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Svibanj 2011 u 00:19
natalija

Možda neka vrsta od Choysia ternata

freeland44

Veratrum nigrum, Veratrum album
Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5398
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Svibanj 2011 u 08:41

....ovo  je  Veratrum  album....nisam  nikad   vidila  tu  biljku....raste  li  u   kontinentalnim  sumama  samoniklo   ili  je  to  neka  odbjegla  iz  vrta??

....bas  je  lijepa,  a i  solomonovi  pecati  su  neobicni....jednu  vrstu  solomonovog  sam  nasla  ispod  bora  uz  more  u  Mlinima...i  nidje  vise ... 
Na vrh
Lovro View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4174
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lovro Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Svibanj 2011 u 13:27
Mali kaktus, AnaidA, hELIOFIT, velika hvala!!!
Možda koja sadnica doluta k meni na dvorište ili na livadu kraj vinograda!!!
Varaždin, stari moj grad!
Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5914
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Svibanj 2011 u 16:26
Muhlenbergija i Manči, hvala na trudu za identifikaciju moje biljke.

Raste samoniklo u šumi, na mjestu gdje sam je našla nije mogla dolutati iz nečijeg vrta!!  Prošetat ću još koji put da vidim ima li ih u blizini još, jer je ni ja nikada još nisam vidjela u šumi!!  Zbog toga da se dalje širi, sam i ostavila drugu biljku!!
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode

Na vrh
Nataly View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2666
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nataly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Svibanj 2011 u 22:07

Prepozaje li netko ove biljke? Hvala unaprijed!

Na vrh
muhlenbergia View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2241
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje muhlenbergia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Svibanj 2011 u 00:25
natalija

Sukulent sa crvenkastim listovima možda je Kalanchoe thyrsiflora.
Na vrh
dado_84 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1031
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dado_84 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Svibanj 2011 u 08:32
Originalno poslano od člana Nataly Nataly napisao:

Prepozaje li netko ove biljke? Hvala unaprijed!

Trifolium rubens,  u mnogim zemljama u Eu se koristi kao uresnica kod nas je smatrana korovom
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Svibanj 2011 u 06:30
muhlenbergia hvala na trudu da identificiraš obe biljke Thumbs%20Up
Na vrh
Božikovine View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 13142
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Božikovine Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Svibanj 2011 u 15:56
Ljudovi, kaj bi ovo moglo biti?

Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Svibanj 2011 u 16:40
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Svibanj 2011 u 16:42
Božikovine - je li ovo s tvoje i s moje slike isto?
Ako je, onda je iglica (geranium)
Na vrh
Nataly View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2666
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Nataly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Svibanj 2011 u 16:43
 Dado 84 - hvala!

Na vrh
Božikovine View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 13142
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Božikovine Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Svibanj 2011 u 16:46
Ako me moje keratokonusne oči ne varaju, to je to!
Imaš pusu!
Na vrh
Silvestra View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1661
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvestra Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Svibanj 2011 u 18:05
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Svibanj 2011 u 20:04
Silvestra, to je opuntia subulata.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 7071727374 243>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,250 sekundi.