Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - OTOK- moj vrt
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

OTOK- moj vrt

Odgovori Odgovori Stranica  <1 291292293294295 374>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 1 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
Baka Bea View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Status: Offline
Bodovi: 2451
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Baka Bea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Svibanj 2011 u 07:53
Otok ne vidim razloga za Angry na buru. Što ne možeš promijeniti prilagodi mu se, što uspješno i činiš. Najljepši mi je vrt gdje ima puno biljaka i to smišljeno odabranih trajnica: 1. jer djeluje prirodno i 2. lako ih je održavati. Ako koja biljka i strada, a može od vjetra, suše, nametnika ili već ocvjeta, odrežeš je do tla, a dok se ona oporavi druge biljke preuzimaju "privlačenje pogleda". To je nešto sasvim drugo nego saditi ljetnice pola metra jednu od druge. Nikad se ne može doživjeti onaj fluid koji stvara priroda, ujutro ili za zalaska sunca, kapi kiše ili rose, predivnih mirisa mediteranskog bilja, boja, različitih struktura lišća, kao onaj divni osjećaj da je to dio prirode, premda se radi o kultiviran biljkama. Ti si to postigla. Na taj način otpada i plijevljenje, jer trava uspjeva na svijetlu. Ako trajnice zatvore sklop, korov ne raste, ili bar toliko malo da ga od vremena do vremena lako oplijeviš. Zato Clap majstorice  i oprosti na epskoj širini, ali po meni je to dobro koncipiran vrt. Imaš divnu klimu, vrijedne ruke, a mijenjala bi se s tobom za kamen, dam ti malo zagrebačke masne, teške, žute ilovače.
Već si dobila odgovor, ona biljčica je mačić, uzgajam je desetak godina u plavoj, bijeloj i žutoj verziji, a ima ih i različitih visina, još me nije razočarala...
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6195
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Svibanj 2011 u 08:38
uživaju tvoje cvijećke, uživaš ti, a bome i mi Thumbs%20Up
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Svibanj 2011 u 09:24
I mi, Kontee baš kak veliš, i mi uvijek uživamo kod naše Otok!!
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
jokrajnik View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 42
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jokrajnik Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Svibanj 2011 u 09:27
prekrasno, uživam šečući ovim vrtom
Na vrh
gioiaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 16587
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gioiaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Svibanj 2011 u 10:22
i ja uzivam u tvom vrtu
Na vrh
Retriver Sara View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8979
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Svibanj 2011 u 12:40
ne samo da uživam, već i uvijek nešto naučim...
lijepi pozdrav
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Kreator Cvijet.info enciklopedije

Bodovi: 13777
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Svibanj 2011 u 11:22

Floramye - hvala na imenu

Nataly - ixiolirion je plave boje, ono crveno je grančica grevilee

Mali Kaktus - lupinus mi nikne, ali ne naraste. Mislim da je u pitanju kvaliteta i dubina zemlje i vrućina. I ovaj ima samo taj jedan cvijet, ne naziru se nikakvi novi pupoljci.

Bergenija - rado bi malo pogledala tvoj vrt Wink

Baka Bea - hvala ti, trudim se i učim, okviri su zadani - veličina vrta, kvaliteta zemlje, bura i suša, kamenje. Nekad bi htjela protiv prirode, pa nekad je i uspijem prevariti.

Ponešto pokušam planirati, ali kod mene je dostupnost biljaka sužena, sva sreća pojavili su se u zadnje vrijeme međimurci i zagorci sa malo drugačijim  biljkama, tako da ove godine imam desetak novih trajnica.

Jedino u čemu sam dosljedna - kod mene nema biljaka koje se zimi unose u kuću, što može preživiti vani preživi.

Krotiteljica kamenjara? Sviđa mi se. Da promijenim nick? LOL

Hvala vam svima na posjeti, volim s vama podijeliti svoje veselje

Danas sam doma, sve stolice su mi na dvorištu - i vrtne i kućne (prala sam tapecirung), pa sam baš mislila kako bi bilo lijepo da tu svi zajedno sjedimo i brbljamo, baš bi lijepo "pala" jedna riječko-međimursko-zagrebačka-dalmatinska-slavonska............. i lošinjska kava.

Na vrh
enrikova nona View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6269
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Svibanj 2011 u 11:33
super bi bila ta kava samo nemoj danas kod nas je hladnoWink
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Svibanj 2011 u 11:39
Otok naša, baš mi je drago da si na sve nas pomislila!  smile67 (a ja ti inače jako, jako volim čokoladu, tak da znaš!! )
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Svibanj 2011 u 11:40
Znam da u puno vrtova caruju pakujci, pa i u mojem. Oduševljena sam ovim cvijećem.
Sjemenke sam dobila od Horti, posijala sam ih pred kraj ljeta 2009. Lani su se lijepo raširili, bilo je i cvijeća, ali malo i samo u jednoj boji. A ove godine .... pa strpljenje (nisam baš strpljiva osoba) se isplatilo

A ovog sam kupila lani, ali nije cvjetao. Ove godine imao je samo jedan cvjetić, ali potpuno je drugačiji od svih ostalih

Malo sam vas udavila, ali što mogu kad su tako lijepi.
Na vrh
baka View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 14388
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje baka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Svibanj 2011 u 11:53
Ne znam dali mi se čini ili su ove godine pakujci hit po vrtovima. I tvoji su prekrasni....
Inače ne zazivaj  gužvu... netko bi mogao i ozbiljno shvatiti pa eto k tebi čete cvjetoljubaca od nekih 30 do 50 osoba.....WinkLOL
Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Svibanj 2011 u 12:39
smile57
Na vrh
Mira021 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3188
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira021 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Svibanj 2011 u 12:55
U tvom vrtu izobilje svega,sad su pakujci na redu,a imaš ih bome u dosta bojasmile55
Na vrh
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6195
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Svibanj 2011 u 13:51
pakujčeki su mrak smile39
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi
Na vrh
OTOK View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje OTOK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Svibanj 2011 u 14:53
Za Anaidu, kad naiđe

Na vrh
enrikova nona View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6269
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Svibanj 2011 u 15:05
koliko ti pakujaca imaš
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Svibanj 2011 u 15:07
Mogu li se i ja malecko poslužiti?Wink,znaš i ja jako volim čokoladuTongue.
Baš su lijepi tvoji pakujci,do prije par godina nisam ni znala za to cvijeće,a sad ga obožavam,daj probaj pokupiti sjeme od onoga žutoga,a ovaj zadnji baš ima poseban cvijetić.Tongue
Na vrh
korijenko View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6701
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje korijenko Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Svibanj 2011 u 15:09
Strpljenje za pakujce se je isplatilo, krasni su smile71.
Mačić imam i ja u lila boji i strašno ga volim samo u njemu uživam samo vikendom, je kad se vratim s posla on se se već zatvori tako da ga nikad nisam stigla slikat.
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža

(zgora Opatije)
Na vrh
Yoyo1 View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 426
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Yoyo1 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Svibanj 2011 u 15:31
uživala sam
Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5001
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Svibanj 2011 u 17:30
uh lupinis, lijep ti je, ja san sijala na jesen, niklo je nešto sad su veličine prsta, nešto mi se čini da će nestati kad pripeče. najbolje kao i ti kupiti sadnicu. pakujci i u tebe caruju. valjda će i moji ove godine sijani cvasti dogodine, a ja isto nisan strpljiva!
imaš lijepe klematise, vjerovatno im je po ljeti sudbina kao i mojima!
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 291292293294295 374>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,703 sekundi.