Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Vrtno cvijeće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Anđeoske trube - Datura
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Anđeoske trube - Datura

Odgovori Odgovori Stranica  <1 89101112 19>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
Gricka View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Status: Offline
Bodovi: 1726
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Gricka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Svibanj 2011 u 19:56
Zasada su uvela dva cvijeta na daturi. Vrlo brzo umiru. Ne usudim se ništa dirati da ne otpadnu. Pričekat ću još pa ću vidjeti šta će biti. Istovremeno se pojavilo jako puno novih pupova.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
vera4 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2922
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vera4 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Svibanj 2011 u 22:53
A ako ste loše sreće kao ja, onda vam popuca štogod tih čahura, pa je se ne možete riješiti slijedeće prolječe kad počne nicati kao korov. Dok sam ig sijala po pravilima, nigdje ništa. Onda su mi Božikovine poslale sadnice, i sad ih se ne mogu riješiti. Doduše to su bijele, ali ogromne.
Ne znaš da ti je dosta dok ti nije više nego dosta (ne odnosi se na hranu nego puno ozbiljnije)
Na vrh
Gricka View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Gricka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Svibanj 2011 u 07:03
Hvala Alisa. Odsad budno pratim što će se događatiTongue
Na vrh
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2545
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Svibanj 2011 u 22:06
Kad cvjet prodje neznaci da ce biti sjemena.Svaki cvjet ne "rodi" sjeme..Ako se osjemeni vidjet ćeš čahuru bockavu kao jež.Tu bude sjeme,ali do toga ima još...Sjeme mora da dozrije dobro..Isto tako zna da pukne prije nego ga odrežemo,pa  ja stavim  kesu il čarapu svilenu oko čahure i tako uhvatim sjeme..
Jupiiiiiiiiiii
Na vrh
Gricka View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Gricka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Svibanj 2011 u 21:19
Hvala cure. Kad dođe vrijeme onda ću vas pitati kako hvatati sjeme. Ili je već došlo s obzirom da cvjeta? Kako dalje kad cvijet prođe, dokad čekati sjeme?
Tisuću pitanja, oprostite, prvi put ih imam...

Na vrh
lilie View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2319
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lilie Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Svibanj 2011 u 20:05
Predivna je !!!!!!!
znati mnogo ne znači biti mudar
Na vrh
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Svibanj 2011 u 20:03
Super je Gricka!Ja sam dobila sjeme od ljubičaste a kupila sam sjeme od zute duple.Još nisu nikle..Valjda hoce..
Dobro si uradila što si brugmansije posadila u baštu.Redovna prihrana i redovno zaljevanje,oduševit ćeš se!Narast će ogromne!
Jupiiiiiiiiiii
Na vrh
Gricka View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Gricka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Svibanj 2011 u 19:35
Ja dobila dvije brugmansije (bijela i roza smile78i tebi Lilie), čitala malo ove vaše stranice (svaka čast cure na informacijama, zlata vrijedite ClapThumbs%20Up) i odlučila ih posaditi u vrt. Pa šta bude. Probat ću se pridržavati vaših naputaka pa se nadam da neće biti problema.
Također sam nedavno u ZG u jednoj trgovini umjesto da mi vrate novac za krivo prodane klematise, odlučila kupiti dature: žutu i lila. I njih sam zasadila u vrt. Žuta već cvjeta (doduše imala je pupove kad sam je kupila). Dok nađem sliku stavit ću je.
Na vrh
nada123 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 28
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nada123 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Svibanj 2011 u 23:17
 bok svima javljam se po prvi put uzajala sam dosad dature ali su mi se prošle godine  nestale 
edit moderator: obrisan dio poruke (žicanje)
Na vrh
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Svibanj 2011 u 11:27
Originalno poslano od člana tanja j tanja j napisao:

Ja sam posijala prije mjesec dana, jedva da su izasle iz zemlje. Nekako mi se čini da od toga neće biti nista!

Ne očajavaj,meni se to desilo sto puta..Dugo kilave ali kad krenu onda su nezaustavljive.Prije 3-4 godine kad sam sijala  više vrsta  najbrže su nikle bijele,dok su žute kilavile sve dok nisu izašle napolje,i kada je temeratura već bila ugodna kasnoproljetna..
Jupiiiiiiiiiii
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 10300
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Svibanj 2011 u 22:04
Neke od datura jako sporo niču pa ako netko čeka , nemojte odustati, možda će ipak izviriti....
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
Na vrh
tanja j View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 159
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tanja j Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Svibanj 2011 u 21:57
Ja sam posijala prije mjesec dana, jedva da su izasle iz zemlje. Nekako mi se čini da od toga neće biti nista!
Na vrh
flover View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 397
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje flover Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Svibanj 2011 u 21:47
a moje malene ljubičaste nikle,od deset sjemenki osam cvjetića,super....samo da sad krenu rasti...sjeme kupila na aukciji.hr
"Cvijet treba sunce da postane cvijet, čovjek ljubav da postane čovjek."
Na vrh
Silvestra View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1661
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvestra Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Svibanj 2011 u 22:41
Ja sam pred tri dana dobila dature sadnice,ožiljene od lani i jednu sam posadila u teglu,a tri uvrt i sad kažem Bože pomozi jer ih do sada nisam imala.Ja planiram u zimu preko njih sraviti malč po zemlji,a gore ih orezati i objatiti kuruzovinom ako ću imati,pa da vidim hoće li smrznuti.smile156
Na vrh
flover View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje flover Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Svibanj 2011 u 22:04
evo moja bijela datura niče iz drvene stapke od lani,što znači iako sam u slavoniji nije se smrznula..
Na vrh
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Travanj 2011 u 21:56
Niču dugo ako nemaju dosta svijetla i sunca.Kada se kasnije posade,tj.kada otopli već niču munjevitom brzinom...Što toplije napolju to biljke veće...Ja sam sada posijala žutu duplu i ljubičastu.Bijela mi je propala još prošle godine...
Jupiiiiiiiiiii
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 10300
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Travanj 2011 u 21:45
Ja sam isto kupila sjeme datura ( više boja ) na aukcije.hr i posijala. Jako dugo treba da niknu, više od dva mjeseca, možda zato što je bilo hladno a baš nisu imale najbolje uvjete u podrumu - malo svjetla. Sada vidim da niču pa ću ih poslije kad dobro otopli prenijeti u vrt.
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
Na vrh
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Travanj 2011 u 21:38
Ja bih ipak sijala,prvo u posudu..Tako ja sijem svoje.Prvo posuda pa u bastu kad otopli..One krenu kao lude cim se temperature podignu..
Jupiiiiiiiiiii
Na vrh
flover View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje flover Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Travanj 2011 u 21:29
ja živim u S,lavoniji, znači u unutrašnjosti i imala sam bijelu daturu koja je prezimila vani dve-tri godine ,posađena u vrtu ,posušila bi se preko zime,ostao bi samo batrljak,ali bi iz zemlje kao što je neko rekao na forumu potjerala u proljeće ponovo.Tako je bilo do sada,a pve godine još ne primječujem da tjera,mislim da se smrznula ipak,ili je jednostavno prestara,budući da se uglavnom uzgaja iz sjemena.Kupila sam na aukciji .hr sjeme ljubičaste dature,pa čemo vidjeti kako će biti sa njom...samo ne znam dali da ju sijem direktno u vrt,pošto je još hladno kod nas,ili ipak u posudu???
Na vrh
alisa View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje alisa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Ožujak 2010 u 18:23
Bez obzira na to što ih neko preimenuje pod jedan naziv,datura i brugmansija su dvije različite biljke.Pripadaju jednom rodu biljaka, Solanaceae koji potiče iz sjeverni Anda..Datura je jednogodišnja zeljasta biljka.Na net-u nigdje nisam našla ,a ni u praksi da su to trajnice..Meni ,je bijela,jedino opstajala po dvije sezone u saksiji,a znamo da ona može i u bašti da preživi na kontinentu.Sve druge vrste su jednogodišnje.. Brugmansija je drvenasta biljka,trajnica. Na kontinetnu ne prezimljava napolju,jer ne podnosi temperature ispod nule.Idelana temperatura za prezimljavanje brugmansije je oko 5 stepeni C.Možda zato jer pripadaju istom rodu,i svrstavaju ih pod jedan naziv. A malo toga imaju zajedničko ove dvije biljke. Od izgleda cvijeta,stabla,sjemenki,pa i načina uzgoja.. Na net-u sam našla podataka da botaničko ime datura nije latinsko nego staroindijsko. Pa se zbog toga u zadnje vrijeme veže za brugmansiju, tj.prepisuju joj pripadnost brugmansijama..
Jupiiiiiiiiiii
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 89101112 19>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.