Hosta - Funkija |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1516171819 37> |
Korisnik | |
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Perla, ovakve kakve su sada to je prava boja, takve sam ih kupila. Prošle godine u sjeni su bile skroz zelene. |
|
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Perla moja zelena hosta je Hosta plantaginea, zar ne i mogla bi na sunce?
![]() Anastazija gdje si kupovala hoste? ![]() |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
Perla ![]() Odrastao grm ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 22 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1296 |
Mislim da im moraš dati još ove godine priliku Anastazija, da pokažu da li je ta promjena njima uobičajen ritam tijekom godine.
Možda bi krajem kolovoza ili početkom rujna mogla jednu od njih preseliti, pokusa radi, na položaj s jutarnjim suncem. Dogodine možda te iznenadi.
![]() U tekstu koji sam citirala, s nekoliko rečenica objašnjen je i taj problem. Naime, savjetuje se promatranje hosta u nekom periodu kako bi se uočila odstupanja od optimuma: sunca i sjene, količini vode i prihrane.
|
|
![]() |
|
Perla ![]() Odrastao grm ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 22 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1296 |
Čini se da je tako. Ukoliko cvate u kolovozu krupnim, bijelim, izrazito mirisnim cvjetovima, vjerojatno imaš prekrasnu i zdravu h. plantaginea - pramajku današnjih hosti.
I ja je imam. Otkako sam na CIF-u otškrinula vrata čudesnog svijeta bilja, posebno hosti, a onda mi je Baka Bea pružila ruku i uvela me u tu čaroliju kratkim, ubrzanim tečajevima i nabavkom mini-hosta, skroz sam zaljubljena u njih.
(Moram čopiti fotografa.)
|
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Hvala Perla na odgovoru
![]() Mene privlače veće hoste u kombinaciji sa srednje velikim hostama, i još nemam prave mogućnosti ni uvjete da izrazim svoju ljubav prema tim biljkama. Planiram negdje oko 20 metara hostinjaka. Vremenom ću valjda doći do neke kolekcijice. Meni je prvu hostu dala susjeda i bila je ljubav na prvi pogleda. I da cvjeta, bijelim prekrasnim cvjetovima. Ne znam točno kada, jer se kod mene u gorju pomjera vrijeme ritma biljaka naspram vas u toplijim krajevima. |
|
|
|
![]() |
|
![]() |
|
muhlenbergia ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 18 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 2241 |
Anastazija_
Ja imam jednu hostu sličnu vašoj,u početku je šarena a kasnije pozeleni bez obzira da li je u sjeni ili na suncu.Nabavljena je pod nazivom Hosta Fortunei Albopicta |
|
![]() |
|
Baka Bea ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Cijenjeni hostoljupci, drago mi je da ste ovako marljivi na ovoj temi. Još malo iskustva u selidbi, pa podijelite s nama nesebično kao naša Perlica, hvala za ovaj link, označila sam ga. Naći ćemo se češće tamo. Takav vrt volim, samo bez trave. Zanimljivo je da Podophylum uzgajaju u tegli, vidjela sam ga uživo u vrtu, prekrasan je iako ga naši susjedi zovu "krastača". Što se hosti tiče, meni također treba fotograf
![]() |
|
![]() |
|
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
Šmrcko, odgovorila sam na 15-toj stranici. muhlenbergia, hvala, sad ću je pratiti bez premještanja i vidjeti kaj bude. |
|
|
|
![]() |
|
Hvala Anastazija
![]() Da Baka Bea trebaš nam staviti slike svih svojih hosta ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
O, to će biti sretan dan kad ugledamo na slikicama Baka Beino i Perlino bogatstvo hosti! Čim prije nađite fotografa i Perla i BBea!
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
naša Perla, gospodarica hosti
![]() Cure i dečko, ja sam svoju, jednu od dvije hoste, koliko ih ukupno imam, posadila u senjski vrt...onu starinsku, bakinu običnu zelenu...držala sam je na balkonu dvije godine da mala ojača i sada ću malo eksperimentirati s njom. Posadila sam je u hladovinu, naravno, zemlja je crvena i ne presuha za sada, a preko ljeta ću malčirati. Nadam se da će se priviknuti i preživjeti.
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
ccccccccc.... (rekla bi naša Konte), izem ti gospodaricu, one stoje, a ja drhtim i skakućem oko njih. Idem u lov na sluzavce, zalijevam po potrebi, ponekad dodam komposta, svakodnevno (bar jednom) vršim inspekciju i postrojavanje. Hja, nije neka tlaka na 11 (jedanaest) kvadratnih metara vrta. Ali.... metastaziram na javno dobro. Aktivno i marljivo dečkima iz Žitnjaka smanjujem površinu za košenje pedalj po pdealj.
![]() Ih, da je meni zemlje....
|
|
![]() |
|
Ak ti fali posla, znam ja di ga uvijek ima ![]() |
|
|
|
![]() |
|
vera4 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: American Samoa Status: Offline Bodovi: 2922 |
[ [/QUOTE]
Ih, da je meni zemlje.... [/QUOTE]Pa naiđi. Skupa bvi napravile park hosta. Imam jedan lijep nagib u polusjeni, onako posađene na hrpi bi divno izgledale. Osnova ona najobičnija, najstarija, prošarana onim šatiranima. |
|
Ne znaš da ti je dosta dok ti nije više nego dosta (ne odnosi se na hranu nego puno ozbiljnije)
|
|
![]() |
|
Calla ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 22 Ožujak 2011 Status: Offline Bodovi: 135 |
![]() |
|
rain ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 09 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 953 |
Di ste,hostoljubci,veliki vam pozdrav od mojih hostica!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Kuća bez cvijeća i dlaka nije dom!
|
|
![]() |
|
Ovo je prekrasno i izgleda stvarno prirodno ![]() |
|
|
|
![]() |
|
dado_84 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 20 Srpanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1031 |
super Rain! da li sam ja to dobro vidio satiranu durdicu? :)
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1516171819 37> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |