Hosta - Funkija |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1718192021 37> |
Korisnik | |
tomo ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 26 Travanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 18 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
vera4 ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: American Samoa Status: Offline Bodovi: 2922 |
Ja bih sad malo sjela i plakala na sav glas. Sve, ali baš sve hoste, mi cvjetaju, i one moje 4 stare i one koje mi je Perla poslala, iako nisu u zemlji nego vazama (Perla, kažu da je tako kad je cvijeće darovano od srca).
Onaj, da ne kažem MM, je izgubio svoj fotić pa rekvirirao moj i ošo put Dalmacije, tako da ih ne mogu slikati. Možete zamisliti, devet hosti koje cvjetaju od bijelog do tamno ljubičastog, a ja nemam uspomenu. ![]() |
|
Ne znaš da ti je dosta dok ti nije više nego dosta (ne odnosi se na hranu nego puno ozbiljnije)
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
mari mogu samo citirati trišu - stvarno je neodoljiva
![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Pa "samo ova" je prekrasna!
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Veseli me što se i kod mene stvara "hostinjak". Za sada je početak, ima 5 različitih, nisu velike, ali ipak, Mjesto kraj jezerca, a u prozračnoj hladovini jednog "primorskog bora" činilo mi se idealno i dvije mi hoste cvjetom daju naslutiti da im mjesto odgovara.
Ovo je u vikendici, ali još dvije različite ljepotice imam u Rijeci, pa ću i od njih dio posaditi gore.
![]() ![]() |
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Prekrasan hostinjak!!!
|
|
![]() |
|
Horti ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Studeni 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1187 |
Kak se je krasno sve razraslo!!! I super si to sve ukomponirala
![]() A izbor hosti i ostalih ljepotica...san... Sad mi je tek jasna ona primjedba o probranim biljkama za istaknuto mjesto
![]() Ovo nam je sad svima pokazni hostinjak, bravo majstorice...umjetnice i najviše...marljivice
![]() |
|
![]() |
|
rain ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 09 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 953 |
hvala,to je Brunnera macrophylla Jack Frost
|
|
Kuća bez cvijeća i dlaka nije dom!
|
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
Rain svaka čast, hostinjak je famozan
![]() možda nisam skroz pažljivo čitala sve komentare pa ne znam jeste li spomenuli onu biljku šarenih listova na prvoj slici, kaj je to? baš plijeni pažnju |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
smrcko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši ljubimac u vrtu 2018 Pridružen: 17 Lipanj 2008 Lokacija: Teška planina Status: Offline Bodovi: 18305 |
Rain pa gdje ćeš nam staviti takve krasne slike
![]() ![]() Predivan hostinjak, san snova ![]() |
|
Ne nasljeđujemo Zemlju od naših predaka, posuđujemo je od naše djece.
|
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
![]() ![]() Izgleda da su svi na otoku,u mom vrtu.
|
|
![]() |
|
dado_84 ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 20 Srpanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1031 |
Posadio sam ih pocetkom 3 mjeseca i stvarno mi je jako cudno sto nisu niknule, nadam se da nisu istrunule. Danas cu prekopati vazu da vidim :/
|
|
![]() |
|
rain ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 09 Prosinac 2008 Status: Offline Bodovi: 953 |
ajoooj,pa kad si posadio sanguinarie?One niču rano,najprije cvatu pa tek onda idu listići.Dupla mi nije ove godine cvala,jer sam je premiještala,ima samo 2 lista.Si pročeprkao,su živi gomolji?
|
|
|
|
![]() |
|
dado_84 ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 20 Srpanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1031 |
Nisam bas veliki ljubitelj orhideja, pa sam danas upoznao taj cypripedium. Zanimljivo mi je to okruglo lisce, bas neobicna. Inace od orhideja uzgajam Bletillu striatu i Bletillu albostriatu i Plaeione formosan - jako su zahvalne i nekomplicirane. Sa sanguinariom nemam jos srece - prosle sam je godine probao sijati ali nije niknulo pa sam ove godine kupio gomolje (cak i one skupe sorte sa duplim cvijetovima) i jos ni traga listicima:/
|
|
![]() |
|
Perla,prvo bijaše mahovnjak
![]() pozz |
|
|
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Rain, uzvraćamo pozdrave tvojim hostama koje su prave ljepotice iz sjene! |
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
niš ne razmem kaj dado perla i rain pričaju...samo ću reći da je ovo veličanstveno
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Perla ![]() Odrastao grm ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 22 Siječanj 2009 Status: Offline Bodovi: 1296 |
Rain, hajd' sad tri kratke o mahovini i hostama. Da li je štos samo u
estetskom smislu ili postoji i neki praktični razlog zašto hoste
kombiniraš s mahovinom (zamjena za malč, održavanje vlage....)?
Da li je ovo stalno mjesto orhidejama - da li prezimljavaju vani i da li su cvale? Nije baš za temu o hostama, al' kad si ih već zmešala među hoste. ![]() |
|
![]() |
|
Vera,samo ti kradi,ako se odlučiš na mahovinu sa hostama,postala buš ovisnik,i širila,širila,do kud god dopire hladovina!
|
|
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1718192021 37> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |