Klematis - Clematis |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7475767778 136> |
Korisnik | |
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Klimatis ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 20 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 1360 |
Prekrasan je Bromelija, svaka pohvala.
![]() ![]() ![]() |
|
Neka se sve zeleni
|
|
![]() |
|
Gricka ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 04 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 1726 |
Milice ne vidi se baš ovako...
|
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Nisam stavila sliku izbušenih latica, nije svaki izbušen.
|
|
|
|
![]() |
|
Gricka ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 04 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 1726 |
Mislila sam da se ne vidi dobro da probam odgovoriti o kojoj vrsti se radi...
|
|
![]() |
|
Tratincica44 ![]() Nedavno posijan ![]() Pridružen: 04 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 49 |
Planiram nabaviti Klemantis. Čak sam razmišljala da nabavim dvije različite poje i sve to skupa posadim u istu vazu. Da li mi netko može reći koliko cca. naraste u visinu / širinu u jednoj sezoni (prva sezona)?
|
|
![]() |
|
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
iz mojih iskustava, u prvoj sezoni ne narastu baš puno!
|
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
![]() |
|
Klimatis ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 20 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 1360 |
Ovisno kako koji. Rastu oni,rastu ovisno o položaju, njegi i vrsti. Metar, metar i pol sigurno, neki i do 2m potjeraju.
|
|
Neka se sve zeleni
|
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
![]() |
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
morena ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 30 Travanj 2011 Status: Offline Bodovi: 193 |
PREKRASNO
![]() |
|
![]() |
|
Prekrasan R. Cardinal!!
![]() ![]() |
|
Neka se sve zeleni
|
|
![]() |
|
Jako je lijep Anaida.
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Clematis od Milice bi mogao biti W. Nike.
Nam su isto jučer procvali mladi R. Cardinal, W. Nike, a Jackmanii se širi kao epidemija. Slike čim stignem. |
|
Neka se sve zeleni
|
|
![]() |
|
Hvala, Klimatis. Ja se veselim što je provjetao. Moram ga malo pošpricati da ga beštije ne napadaju , neke latice imaju rupice.Nisam još vidjela kakva čudovišta su napravila invaziju na moju biljčicu.
|
|
|
|
![]() |
|
Ma oni su jako osjetljive biljčice. Neke vrste pate od venuća, nekima smeta previše sunca , neke napadaju različite vrste insekata, neke plijesan.
|
|
Neka se sve zeleni
|
|
![]() |
|
Kod mene su rupe jedanput pravile nekakve zelene bube koje su se skrivale ispod listova tako da ih je dosta teško primjetiti. Ove godine su to pokušali puževi golaći. Čim sam ih primjetila počastila sam ih sa pužomorom. Sad mi je najveći problem ujutro ih pokupiti.
![]() |
|
![]() |
|
lilie ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Belišće Status: Offline Bodovi: 2319 |
Moj Dr. Rupel nikako da dođe k sebi.
Prvo mu je bila jedna grana suha koju sam odrezala.
Onda je u jednom danu postao ovakav:
![]() Odrezala sam ga skoro do zemlje. Ostale 2 grančice, novo istjerane. Sada čekam da vidim šta će biti s njim.
Molim savjet u vezi imena ovog klematisa:
Moja šogorica ga kupila kao Rouge Cardinal. Kupila drugi na kojem je isto pisalo ali je na slici bio crven. Budući da je htjela baš crveni nije obraćala pažnju na ime. Sda joj nije jsno kako dva sa istim imenom mogu biti različite boje, ovaj je puno tamniji od drugog.
Da li ima veze što je više u hladu?
![]() |
|
znati mnogo ne znači biti mudar
|
|
![]() |
|
Robby ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 04 Lipanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 20 |
Drago društvo, dugo pratim forum o clematisima.Prije mjesec dana kupio u OBI-ju clematis dr ruppel xxl.Procvjetao, ali cvjetovi su mu nekako bljedunjavi , da li je to posljedica prve cvatnje zbog kontejnerskog uzgoja ili? ,ako je tko imao sličnih situacija molil vas za objašnjenje.....
![]() |
|
![]() |
|
d.i.n.a. ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 24 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 495 |
Anaida prekrasan ti je klemić
![]() Izgleda da su svima izbušeni listovi, i kod mene se to događa ove godine... Robby, nemam baš iskustvo ali mislim da je moguće da je prvi cvijet drugačiji, čak se zna kasnije u cvatnji dogoditi mutirani cvetek. Moji su svi ovogodišnji procvijetali za 50% manjim cvijetovima, osim Presidenta. On je normalne veličine... A Justa mi je XXS ![]() |
|
Tena 28.3.2010
|
|
![]() |
|
Lilie šogoričin klematis je War.nike. Dobro si postupila sa Ruppelom, mladi bi trebali ostati zdravi. Nemoj ih previše gnojiti.
![]() Robby sačekaj Klimatisa. on ima iskustva sa anemičnim klematisima-poslije će biti ok. Gdje si ga posadio, u hladovinu ili na sunce? |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 7475767778 136> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |