Rajčica - Lycopersicon esculentum |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2021222324 78> |
Korisnik | |
jadranka4 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 25 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 437 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wizardice, hvala na pomoći, ali ja sam izgubljen slučaj. Palo mi je na pamet da je možda oglas maknut pa ga zato ja ne mogu naći. Daj molim te ti pogledaj.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
wizardica ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 21 Ožujak 2011 Lokacija: od vamo...tamo Status: Offline Bodovi: 2140 |
Tel: 098 1633 586
Plantosar Željko |
|
![]() |
|
jadranka4 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 25 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 437 |
Wizardice
![]() |
|
![]() |
|
wizardica ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 21 Ožujak 2011 Lokacija: od vamo...tamo Status: Offline Bodovi: 2140 |
![]() |
|
![]() |
|
Zvala-nema više stupice rajčice. Jučer popdne led mi uništio skoro sve rajčice. Od 22 kom pet je donekle, a ostale polomljene, otrganih listova, ne znam što bih s njima. Skoro sam se rasplakala. Konačno su krenule i bile su baš zdrave, niti jedan list nije imao pikicu ( prskala preslicom kad god sam na vrtu). Muž mi kaže neka ih ostavim, istjerat će ponovo, ali ja nisam sigurna. Na vrt idem tek za vikend, bolje da ne gledam ono sve spolamano.
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
.....dok sam nasla slike i vremena za forum , nase biljke su u medjuvremenu narasle , metar i vise....ali isto evo dvije slicice od prije 15 - 20 tak dana....
...ova sorta je dala veliku granu sa puno plodova....
![]() ...za sada su sve zdravog lisca...1x modra galica i 2x sedmicno mlijeko...
![]() |
|
![]() |
|
Škoj ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 05 Travanj 2011 Status: Offline Bodovi: 54 |
Da se malo pohvalim, prvi pomidor mi dobija crvenu boju. To je hektor, a trebalo mu je 55 dana. Sad valjda još treba čekati četiri pet dana i njam njam.
Manči pa tebi niti jedna točkica na niti jednom listu! Od čega si radila kolce? |
|
![]() |
|
Pustolovka ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2010 Lokacija: Bosna i Hercego Status: Offline Bodovi: 3162 |
po evo sunca danima paradajz to mnogo voli ja ne znam sta je sa ovim sjemenima iz sjemenjare ja kupila 3 vrste i sad ne bih znala koja je koja da tacno ne znam gdje sam koju sadila.sve mi lice na tu sa slike krupni listovi,dugi prema dole savijeni !
sabur@ imam jednu sadnicu od tebe bosanski zuti de mi reci da li slici sorti saint pierre? ja je stavila medju njih i sad sve iste ne znam tacno koja je b.zuti.
|
|
![]() |
|
Sabur ![]() Upravo klijam ![]() Pridružen: 28 Kolovoz 2010 Status: Offline Bodovi: 144 |
PUSTOLOV
ne može biti ni slično jer je SP crvene boje a žuti bosanski žute boje. :) A koja je koja sorta gdje kod tebe sađena to samo Bog zna. ![]() |
|
![]() |
|
Sabur, gdje se može nabaviti još sjeme bosanske žute rajčice, ja sam je cijelo prolječe tražila?!
|
|
![]() |
|
Sabur ![]() Upravo klijam ![]() Pridružen: 28 Kolovoz 2010 Status: Offline Bodovi: 144 |
Pa vjerovatno samo kod mene i kod onih kojim sam poslao, nije to nešto što se može na internetu nabaviti. :)
|
|
![]() |
|
Pustolovka ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Srpanj 2010 Lokacija: Bosna i Hercego Status: Offline Bodovi: 3162 |
sabur sada su sadnice kao te na slici samo manje i ek hoce da cvjetaju,nije to uzrelo da znam tacno.znam gdje sam sadila taj zuti,ali svi mi sada isti i on i SP pa me zbunjuj.Stupice se dosta razlikuju od ovih na slici i SP,vise mi lici na volovsko srce po listovima,on me ne zbunjuje.hajd valjda cu znati koji je zuti akd pozuti hihi |
|
![]() |
|
Na internetu ? Prosim upute
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Wizardice, hvala na ponudi. Živim u Zagrebu pa bi možda bilo moguće se naći ako imaš 4-5 presadnica u višku. Popodne sam bila u Kalia vrtnom centru i kupila sam 4 Monte Carla. Imali su još jabučara, ali ga nisam htjela jer su navodno dosta vodeni. Cimicifuga je hvalila Monte Carlo na svom postu, ali mislim da je to F1 hibrid pa ne valja sjeme. Sad što je tu je, valjda će mi oststi koji moj za sjeme!
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
...Skoj, kolce je napravio muz od grana iz sume - makije...
|
|
![]() |
|
MG20 ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 09 Ožujak 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 16 |
Ispricavam se ako bih citanjem ostalih postava na temi mogao naci odgovor na pitanje koje zelim postaviti... Ipak su mi 22 stranice previse za citat, kolko god bile zanimljive...
Zanima me postoji li kakva sansa da za koji mjesec jedem paradajize ako sam posijao sjemenke iz paradajiza kupljenih u ducanu... pretpostavljam da bi bar neke mizerne rezultate mogao dobiti. I kolika je otprilike posuda potrebna, malo dublja koliko sam procitao i vidio? Treba li paradajiz nuzno presadjivati ili moze citavo vrijeme rasti u posudi u kojoj je zasijan, ako je adekvatna? |
|
![]() |
|
Cimicifuga ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
U rajčica kupljenih u trgovini sjemenke nisu uvijek dovoljno sazrele za razmnožavanje, ali ako su dovoljno zrele možeš ih posijati i nema razloga da ne niknu. Ukoliko se radi o hibridnoj vrsti rajčice tada biljke koje će ti izrasti neće biti iste kao matična biljka. Isto tako neće biti iste kao matična biljka ako su oprašene nekom drugom vrstom rajčica. Vodi računa i kada će dozreti plodovi. Naime, rajčicama treba cca 140 dana od sijanja do berbe. Inače, rajčicu nije nužno presađivati - možeš ju odmah posijati u posudu u kojoj će rasti - a posuda treba biti povelika - što veća to bolje! |
|
![]() |
|
azriela ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 14 Veljača 2011 Status: Offline Bodovi: 384 |
dosadna ko tekut
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2021222324 78> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |