Početna stranica Početna stranica > Ostale biljne vrste - Forum o biljkama > Povrće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Rajčica - Lycopersicon esculentum
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Rajčica - Lycopersicon esculentum

Odgovori Odgovori Stranica  <1 2021222324 78>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 1 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
jadranka4 View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Status: Offline
Bodovi: 437
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jadranka4 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Lipanj 2011 u 23:07
Wizardice, hvala na pomoći, ali ja sam izgubljen  slučaj. Palo mi je na pamet  da je možda oglas maknut pa ga zato ja ne mogu naći. Daj molim te ti pogledaj.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
wizardica View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2140
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje wizardica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Lipanj 2011 u 23:21
Originalno poslano od člana jadranka4 jadranka4 napisao:

Wizardice, hvala na pomoći, ali ja sam izgubljen  slučaj. Palo mi je na pamet  da je možda oglas maknut pa ga zato ja ne mogu naći. Daj molim te ti pogledaj.
  Jadranka u pravu si , maknuo je rajčice, al ima sa krastavcima i tikvicama , do prošlog tjedna je imao , pitaj ga dal ti može poslati.
Tel: 098 1633 586
Plantosar Željko
Na vrh
jadranka4 View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jadranka4 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Lipanj 2011 u 23:27
Wizardicesmile79, puno,puno hvala! Nazvat ću u ponedjeljak. Možda još nije kasno! Ako bude imam kantakt za iduću godinu! Pozdrav!
Na vrh
wizardica View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje wizardica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Lipanj 2011 u 23:32
smile222Jadranka. nema na čemu.
Na vrh
jadranka4 View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jadranka4 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Lipanj 2011 u 22:00
Zvala-nema više stupice rajčice. Jučer popdne led mi uništio skoro sve rajčice. Od 22 kom pet je donekle, a ostale polomljene, otrganih listova, ne znam što bih s njima. Skoro sam se rasplakala. Konačno su krenule i bile su baš zdrave, niti jedan list nije imao pikicu ( prskala preslicom kad god sam na vrtu). Muž mi kaže neka ih ostavim, istjerat će ponovo, ali ja nisam sigurna. Na vrt idem tek za vikend, bolje da ne gledam ono sve spolamano.smile220
Na vrh
wizardica View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje wizardica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Lipanj 2011 u 22:24

Zvala-nema više stupice rajčice. Jučer popdne led mi uništio skoro sve rajčice. Od 22 kom pet je donekle, a ostale polomljene, otrganih listova, ne znam što bih s njima. Skoro sam se rasplakala. Konačno su krenule i bile su baš zdrave, niti jedan list nije imao pikicu ( prskala preslicom kad god sam na vrtu). Muž mi kaže neka ih ostavim, istjerat će ponovo, ali ja nisam sigurna. Na vrt idem tek za vikend, bolje da ne gledam ono sve spolamano.smile220
smile43a joj , baš su mi došle suze na oči, znam kako ti je.Jesi iz Zagreba?Dođe mi da ti dam neke od flanaca kaj mi je ostalo, ak ti to može pomoč.Ja ču znati za svoje tek u subotu kad idem na grunt, al imam nešto i doma na balkonu pa se tiješim.
Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5398
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Lipanj 2011 u 09:01
.....dok  sam  nasla   slike  i  vremena  za  forum ,  nase  biljke  su u  medjuvremenu narasle ,   metar  i  vise....ali  isto  evo  dvije  slicice  od  prije  15  -  20  tak  dana....

...ova  sorta  je  dala  veliku  granu  sa  puno  plodova....

...za  sada  su  sve  zdravog  lisca...1x   modra  galica  i  2x   sedmicno  mlijeko...

Na vrh
Škoj View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 54
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Škoj Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Lipanj 2011 u 13:53
Da se malo pohvalim, prvi pomidor mi dobija crvenu boju. To je hektor, a trebalo mu je 55 dana. Sad valjda još treba čekati četiri pet dana i njam njam.
Manči pa tebi niti jedna točkica na niti jednom listu!
Od čega si radila kolce?
Na vrh
Pustolovka View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Lipanj 2011 u 15:20

pozdrav

evo sunca danima paradajz to mnogo voliSmile i ja strahujem od leda posto i kod nas mjestimicno padne pa sam danas vece sadnice povezala fol ako led padne manje ce ih ubit Tongue

ja ne znam sta je sa ovim sjemenima iz sjemenjare ja kupila 3 vrste i sad ne bih znala koja je koja da tacno ne znam gdje sam koju sadila.sve mi lice na tu sa slike krupni listovi,dugi prema dole savijeni !
sabur@ imam jednu sadnicu od tebe bosanski zuti de mi reci da li slici sorti saint pierre? ja je stavila medju njih i sad sve iste ne znam tacno koja je b.zuti.

Na vrh
Sabur View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 144
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Sabur Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Lipanj 2011 u 18:57
PUSTOLOV

ne može biti ni slično jer je SP crvene boje a žuti bosanski žute boje. :)
A koja je koja sorta gdje kod tebe sađena to samo Bog zna. Smile
Na vrh
wizardica View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje wizardica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Lipanj 2011 u 19:14
Sabur, gdje se može nabaviti  još sjeme bosanske žute rajčice, ja sam je cijelo prolječe tražila?!
Na vrh
Sabur View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 144
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Sabur Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Lipanj 2011 u 20:01
Pa vjerovatno samo kod mene i kod onih kojim sam poslao, nije to nešto što se može na internetu nabaviti. :)
Na vrh
Pustolovka View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pustolovka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Lipanj 2011 u 20:03

sabur

sada su sadnice kao te na slici samo manje i ek hoce da cvjetaju,nije to uzrelo da znam tacno.znam gdje sam sadila taj zuti,ali svi mi sada isti i on i SP pa me zbunjuj.Stupice se dosta razlikuju od ovih na slici i SP,vise mi lici na volovsko srce po listovima,on me ne zbunjuje.hajd valjda cu znati koji je zuti akd pozuti hihiLOL

Na vrh
wizardica View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje wizardica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Lipanj 2011 u 20:08
Originalno poslano od člana Sabur Sabur napisao:

Pa vjerovatno samo kod mene i kod onih kojim sam poslao, nije to nešto što se može na internetu nabaviti. :)
Na internetu ? Prosim uputeWink tj putokaz ka cilju.Tongue
Na vrh
jadranka4 View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jadranka4 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Lipanj 2011 u 21:42
Wizardice, hvala na ponudi. Živim u Zagrebu pa bi možda bilo moguće se naći ako imaš 4-5 presadnica u višku. Popodne sam bila u Kalia vrtnom centru i kupila sam 4 Monte Carla. Imali su još jabučara, ali ga nisam htjela jer su navodno dosta vodeni. Cimicifuga je hvalila Monte Carlo na svom postu, ali mislim da je to F1 hibrid pa ne valja sjeme. Sad što je tu je, valjda će mi oststi koji moj za sjeme!Cry
Na vrh
wizardica View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje wizardica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Lipanj 2011 u 21:57

Wizardice, hvala na ponudi. Živim u Zagrebu pa bi možda bilo moguće se naći ako imaš 4-5 presadnica u višku. Popodne sam bila u Kalia vrtnom centru i kupila sam 4 Monte Carla. Imali su još jabučara, ali ga nisam htjela jer su navodno dosta vodeni. Cimicifuga je hvalila Monte Carlo na svom postu, ali mislim da je to F1 hibrid pa ne valja sjeme. Sad što je tu je, valjda će mi oststi koji moj za sjeme!Cry
Ajd mi javi na pp gdje si pa da se dogovorimoSmile
Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5398
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Lipanj 2011 u 20:03
...Skoj,  kolce  je  napravio  muz  od  grana  iz  sume -  makije...
Na vrh
MG20 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 16
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje MG20 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Lipanj 2011 u 21:21
Ispricavam se ako bih citanjem ostalih postava na temi mogao naci odgovor na pitanje koje zelim postaviti... Ipak su mi 22 stranice previse za citat, kolko god bile zanimljive...

Zanima me postoji li kakva sansa da za koji mjesec jedem paradajize ako sam posijao sjemenke iz paradajiza kupljenih u ducanu... pretpostavljam da bi bar neke mizerne rezultate mogao dobiti.

I kolika je otprilike posuda potrebna, malo dublja koliko sam procitao i vidio?
Treba li paradajiz nuzno presadjivati ili moze citavo vrijeme rasti u posudi u kojoj je zasijan, ako je adekvatna?
Na vrh
Cimicifuga View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt 2017

Bodovi: 5167
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cimicifuga Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Lipanj 2011 u 22:58
Originalno poslano od člana MG20 MG20 napisao:

Zanima me postoji li kakva sansa da za koji mjesec jedem paradajize ako sam posijao sjemenke iz paradajiza kupljenih u ducanu... pretpostavljam da bi bar neke mizerne rezultate mogao dobiti.

I kolika je otprilike posuda potrebna, malo dublja koliko sam procitao i vidio?
Treba li paradajiz nuzno presadjivati ili moze citavo vrijeme rasti u posudi u kojoj je zasijan, ako je adekvatna?

U rajčica kupljenih u trgovini sjemenke nisu uvijek dovoljno sazrele za razmnožavanje, ali ako su dovoljno zrele možeš ih posijati i nema razloga da ne niknu. Ukoliko se radi o hibridnoj vrsti rajčice tada biljke koje će ti izrasti neće biti iste kao matična biljka. Isto tako neće biti iste kao matična biljka ako su oprašene nekom drugom vrstom rajčica.

Vodi računa i kada će dozreti plodovi. Naime, rajčicama treba cca 140 dana od sijanja do berbe.

Inače, rajčicu nije nužno presađivati - možeš ju odmah posijati u posudu u kojoj će rasti - a posuda treba biti povelika - što veća to bolje!
Na vrh
azriela View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 384
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje azriela Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Lipanj 2011 u 13:57
evo da se malo pohvalim svojim paradajzima s balkona:)

Uploaded with ImageShack.us
dosadna ko tekut
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 2021222324 78>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,172 sekundi.