Moj senjski vrt |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 8182838485 152> |
Korisnik | |
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
uf uf ovaj verbascum je baš če če
![]() |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Nataly ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2009 Lokacija: Lič Status: Offline Bodovi: 2666 |
Jako lijepi su ti ovi noviteti. ![]() Vidim na slikama Asclepias tuberosu. Lani sam je posadila u vrt ali čini mi se da mi je smrznula. A lantanu imam ovu godinu prvi put, baš me zanima kako ćemo se slagati.. ![]() |
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
![]() u cvatu. Lantana m i je tiha patnja,ali nauživala sam se gledajući tvoju.
|
|
![]() |
|
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
zadivila me ljepota tvojih balkona! ovaj verbascum je prekrasna i tako impozatna biljka, prvi je put vidim. ne mogu ne spomenuti da si se ti fino ponovila na flori!
|
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
I noviteti i kombinacija u žardinjerama i činjenica da ti rastu biljkice poput astilbice u teglama - sve je za pohvalu, draga moja RS!!
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Fany, anči, drago mi je vidjeti vas, hvala na lijepim riječima
![]() Kontesaa, si ga vidla, baš je zgodan verbascum, on će na jesen u senjski vrt
![]() |
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
Nataly, hvala ti, drago mi je da ti se sviđaju biljkice
![]() Što se tiče lantane, vjerujem da nećeš imati problema s njom, ona je vrlo jednostavna za održavanje
![]() A Asclepias, hmmm...ona je zeljasta trajnica, listopadna, no, ne vjerujem da se smrzla, prije bih rekla da ju je uništila vlaga...ona voli suha staništa, pjeskovito tlo, zato sam je i kupila za senjski vrt...prirodno stanište joj je američka prerija, a za gorje nije baš uobičajena...to je ono što ja znam o njoj, možda drugi imaju drugačija iskustva
![]() |
|
![]() |
|
Nataly ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2009 Lokacija: Lič Status: Offline Bodovi: 2666 |
Hvala na pojašnjenju. Tko zna, možda sam pobrkala mjesto gdje sam je posadila pa me iznenadi kad procvate. Ja ustvari kupim po jednu biljčicu i pustim preko zime u vrtu, da vidim može li prezimiti. Tako sam napravila i sa svilenicom. Kad sam je kupovala u Buzetu, gospođa mi je odmah napomenula da nije sigurna da li može prezimiti kod mene. Svejedno sam pokušala... |
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Što je to tako predivno? Da li ovi cveteki pripadaju na pr. feliciji a listeki sirotici, samo ja kao "truba" za biljke ne kužim, ili je to sve jedna vrsta! Nemoj mi se smijati
![]() |
|
![]() |
|
ma kaj bi se smijala, bako...listeki pripadaju sirotici, a cvjetići su posebno...to je biljka Brachycome "Little Missy", ljetnica, baš za balkonske žardinjerice
![]() |
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Ova slika koju je Baka ponovila je prekrasna,ali Baka ipak vidi bolje od mene,ja sam mislila da je to jedna biljka.Sarice,gdje držiš siroticu po zimi?
|
|
![]() |
|
korijenko ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2008 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 6701 |
Kad mi je BB nudila verbascum za u bijeli vrt nekako sam ga "zaobišla" nije mi se učinio "baš nešto", vidim da sam jako pogriješila, PREDIVAN je, jedino ga možda u vrtu treba nakolčiti.... ne mogu mu ovako kod tebe ocijeniti visinu.
Saro cvijeće sa Flore ti je predivno
![]() Ča ti je lepa ova zadnja lila frajlica
![]() |
|
Pup do pupa,do ruže ruža, uberi što priroda ti pruža
(zgora Opatije) |
|
![]() |
|
Baka Bea ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Verbascum ne treba kolčiti, stabilni su, u vrtu su još viši, ovaj je ulončen, pa je nešto niži.
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Plavilo sa sjevernog balkona, me oborilo s nogu - predivno!
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
Sirotica je na hladnom stubištu i ni jednom je ne zalijem preko zime...ako želiš, poslat ću ti pelcere
|
|
![]() |
|
danas sam opet malo fotkala, vjerojatno sam dosadna, ali jednostavno moram ljepotu cvijeća podijeliti s vama. Begonija je preživjela napad gusjenica i dobro se oporavlja: ![]() dio sukulenata na južnom balkosu: ![]() |
|
![]() |
|
zebrina kod mene uvijek malo kasni sa cvjetićima:
![]() Erodium stalno ima dva do tri cvjetića, slatkić je, pretpostavljam da će biti puno veći kada ga posadim u senjski vrt: ![]() baš sam dražesna, begonijica: ![]() tako obična, a tako raskošno rascvjetana, vodenika: ![]() |
|
![]() |
|
vanilica počinje s drugim krugom cvatnje:
![]() a sobna campanula s trećim: ![]() a Missy cvate neprestano, tko bi joj mogao odoljeti: ![]() |
|
![]() |
|
koprivica koja je proljeće dočekala bez ijednog lista lijepo se zaokružila:
![]() Crossandra i Lychnis u narančastom zagrljaju: ![]() |
|
![]() |
|
viseća crvena begonija koju je proljetni vjetar gotovo osakatio:
![]() još jedna običnjača, vodenika: ![]() konačno je procvala i dipladenija, jutarnji cvijet, prvi: ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 8182838485 152> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |